Hoelang op je rug slapen na operatie?

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 12
Hoelang op je rug slapen na operatie?

Hallo allemaal, ik ben een week geleden borstbesparend geopereerd. Er is ook een poortwachtersklier verwijderd. In het ziekenhuis zeiden de artsen dat ik op mijn rug moet slapen. Dat gaat mij erg slecht af, waardoor ik steeds halve nachten wakker lig. Hoe was dit bij jullie? Moesten jullie ook op je rug slapen? En zo ja, hoelang? 

Offline
Berichten: 906

Oeh, bij mij is het al een tijdje geleden, ik kan het me niet goed herinneren. Ik ben ook borstsparend geopereerd plus poortwachtersklier. Ik zou denken dat het bij mij niet per se niet 'mocht' als meer dat het pijnlijk was om op m'n buik te slapen. Wat ik uiteindelijk deed is m'n kussen zo leggen dat er geen druk op kwam. Dus ik lag ook deels met m'n borst de geopereerde borst. Maar weet niet meer hoeveel tijd er tussen zat. Ik geloof ook dat ik in die tijd wel regelmatig een slaappilletje nam (ik had clonazepam).

Wat ik ook geleerd heb is dat als je zo'n vraag hebt je gewoon even kunt bellen met de mammacare-verpleegkundige om te vragen of je al anders mag liggen.

Is bij jou gezegd hoelang je op je rug moet liggen? En hoe slaap je normaal?

Offline
Berichten: 12

Dankjewel voor je reactie! Het probleem is dat ik normaal altijd op mijn buik/zij slaap en dat ik enorm beweeglijk ben 's nachts. Ik heb afgelopen nacht inderdaad voor het eerst op een halve lorazepam geslapen en acht uur achter elkaar geslapen. Heerlijk! 

Het punt is dat ik in het buitenland woon en dat het hier ontzettend lastig is om verpleegkundigen of artsen te spreken te krijgen om vragen te stellen... Ik moet vandaag nog wel even naar een van mijn wonden laten kijken bij de huisartsenpost. Zal het dan vragen, maar dat is dan dus aan een algemeen verpleegkundige. Niet iemand die specifiek ervaren is met operatie of borstkanker. 

Offline
Berichten: 286

Specifiek is dat niet gezegd tegen mij. Ik ben een echte buikslaper dus ben zodra het kon half op mijn zij richting buik gedraaid. Kwestie van gevoel. Als de wond dicht is lijkt me dat geen probleem als het geen pijn doet. Ik ben altijd in de weer met kussentjes om zo lekker mogelijk te liggen. 

Offline
Berichten: 12

Ja, ik gebruik nu ook maar het pijncriterium. Merk wel dat ik een van de wonden soms een beetje voel trekken, maar dat is voornamelijk tijdens het draaien en niet als ik eenmaal lig. 

Blijft nog wel even lastig. Ik word nu gewoon elke keer wakker als ik wil draaien. Even volhouden nog maar. 

Offline
Berichten: 906

Ik heb vorige week een operatie gehad, galblaasverwijdering. Het is natuurlijk een andere operatie, maar toch. Kreeg geen instructies mee dat ik niet op mijn buik mocht liggen. Merkte dat het de 1e 2 nachten echt niet ging. Daarna kon ik wel op de buik gaan liggen, maar moest daarna wel stil blijven liggen. Nu na een week kan ik weer een beetje van houding veranderen 's nachts. Verder ga ik een beetje ervan uit dat de tijd dat ik niet in bad mag (2 weken) de tijd is dat ik voorzichtig moet zijn met de wonden.