Sporten na reconstructie vanuit de rugspier

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van MaaikeS.
Offline
Berichten: 2
Sporten na reconstructie vanuit de rugspier

Eind 2020 staat er een reconstructie vanuit de rugspier op de planning, ik ben nog alle voor/en nadelen naast elkaar aan het zetten. Ik heb veel informatie gewonnen maar helaas weinig over het sporten na de reconstructie. Er wordt aangegeven dat er een verminderde schouderfunctie na de operatie kan ontstaan, mijn vraag is of iemand hier ervaring mee heeft? Wordt je na de operatie belemmerd met sporten?

  • De reconstructie zal rechts gedaan worden, en dat is tevens mijn gooi arm.
Offline
Berichten: 935

Hoi Maaike, helaas heb ik hier geen ervaring mee. Welke sport doe je? Ik vraag me af of je dit niet zou kunnen vragen aan een sportfysiotherapeut.

Offline
Berichten: 189

Ik ben totaal geen sporter, maar ik had wel de gewoonte om vóór de rugflap, voor kanker eigenlijk, me op te drukken. Nou, dat kan niet meer. Verder ervaar ik niet veel belemmering, maar wel stijfheid in het begin. Ik kon bijvoorbeeld geen rugzak op mijn rug hijsen met de linkerarm/schouder. Dat is totaal weg, geen probleem meer daarmee. De rug-tiet voelt nog steeds wel strak, maar daar wen je aan. Ik denk dat veel bewegen, maar dan wel rustig bewegen, je vooral gaat helpen om aan de nieuwe situatie in je lichaam te wennen, en ook om je lichaam eraan te laten wennen. Ik heb kleine borsten, dus ik heb ook geen extra prothese onder de rugspier, dat vond ik ook wel een groot voordeel.  

Tja, geen ervaring dus met gooien met links, waar mijn rug-tiet zit... Misschien is er iemand anders hier die dat weet.

afbeelding van MaaikeS.
Offline
Berichten: 2

Bedankt voor de reacties!

Ik speel softbal. Ik heb navraag gedaan bij de fysiotherapeut maar zij zegt dat het herstel van persoon tot persoon verschilt, en zij ook niemand in behandeling heeft die een "gooi" sport doet. 

Bij mij zal er een prothese geplaatst worden, ik zal ook onder behandeling blijven bij de fysiotherapeut. Bedankt voor het delen van je ervaring!