Ervaringen AC kuren

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Kimmoss
Offline
Berichten: 7
Ervaringen AC kuren

Hoi! Ik heb een vraagje over de AC-kuren en ook op zoek naar ervaringen. 
 

Vorige week dinsdag (15e) heb ik mijn eerste AC-kuur gehad. Waar ik me eerst volledig de man voelde, kom ik daar inmiddels wel wat op terug. Ik ben onwijs vermoeid en merk vooral bij elke vorm van inspanning, zelfs even een wasje ophangen of iets, dat ik heel 'wankel' ben. Wiebelig, zwakke maag. als ik dan even ga liggen, dan gaat het wel weer beter. Herkennen mensen dit? Ik krijg de kuren om de twee weken. Ook heb ik sinds een paar dagen verschrikkelijke hoofdpijn. 
 

Verder zit ik sinds vandaag ineens vreselijk te twijfelen over het gebruik van de coldcap. De eerste keer viel het me best mee, maar nu de tweede kuur er aan komt en ik al zo vermoeid ben, merk ik dat ik dat vooral bezwaarlijk vind. Zo lang daar weer zitten. Wat zijn jullie ervaringen? 

Offline
Berichten: 53

Wat enorm balen dat de eerste kuur zo is tegengevallen, Kimmoss. Ik hoop dat je over twee weken weer een beetje bent aangesterkt en klaar bent voor de volgende. 

Ik heb zelf een andere kuur gehad en kan je ook niets vertellen over bijwerkingen van de AC-kuur.

Er zijn hier in het verleden wel topics over geweest. Deze zijn wel wat ouder, maar misschien heb je er toch wat aan:

https://de-amazones.nl/forum/vraag-maar-raak-operatie-en-behandeling-vraag-maar-raak/chemo-bijwerkingen-ac

https://de-amazones.nl/forum/vraag-maar-raak-operatie-en-behandeling-vraag-maar-raak/ac-kuur-neuskribele-hoofdpijn

Wat betreft de coldcap heb ik ook geen ervaring, maar misschien is het goed dit met je arts te bespreken.

Offline
Berichten: 4284

ik vond de AC-kuren ook mega zwaar. De eerste 3 dagen ging ik min of meer knock out. Dan sliep ik alleen maar, maar eind dag 3 ging ik door de tuin lopen, dan een rondje door de straat een paar keer en op dag 7 liep ik weer tussen de 5 en 10 km. Dus echt lopen lopen lopen, juist om die slapheid voor te blijven. Gebleken is dat bewegen juist helpt. Dus ook al voel je je krachteloos, dat gaat echt beter als je wel steeds wandelt. Geen ervaring met de cold cap.

Offline
Berichten: 518

De AC kuren zijn ook echt pittig, zeker om de twee weken! Ik sluit mij aan bij Ellen, het lijkt tegenintuitief maar een beetje blijven bewegen helpt. 

Overigens krijg je waarschijnlijk ook een hele batterij pillen om door die AC heen te komen. Ik was daardoor natuurlijk minder misselijk, maar van sommige pillen word je juist nog suffer. Toen ik dat op een gegeven moment door had, nam ik daarvan minder dan voorgeschreven. 

De coldcap werkt bij sommige mensen heel goed. Ik heb het daarom ook twee keer gedaan. Helaas bleek voor de derde kuur dat het echt weinig zin had, mijn haar viel toch zo erg uit dat ik het heb laten zitten. Je merkt het ongeveer drie weken na de eerste kuur, schijnt. Heel veel sterkte, deze zijn echt het pittigst voor de meesten. 

Hartelijke groet, 

Linda 

 

afbeelding van Kimmoss
Offline
Berichten: 7

Dank je wel Linda, Ellen en Lara voor jullie reactie. 
Gisteren de tweede kuur gehad. Tijdens de kuur heel misselijk geweest, maar ik vermoed dat dit de combinatie met de coldcap was. Ik heb besloten dat ik deze komende twee weken even ga kijken wat deze tweede kuur met mijn haar gaat doen (het valt nog niet met enorme plukken uit, maar sinds een paar dagen wel meer dan normaal) en anders kap ik met die cap. 
 

En thnx voor de tips van de beweging, die ga ik zeker onthouden, zeker op de slechte dagen!

Offline
Berichten: 53

Die misselijkheid is altijd erg vervelend. Ik kreeg daar toen wel medicijnen voor. Je kan dit altijd even bespreken in het geval je dit nog niet hebt. 

Ik weet eigenlijk niet of misselijkheid met de coldcap te maken kan hebben, maar het is goed dat je het de komende twee weken aankijkt. Het is belangrijk te doen waar jij je je het beste bij voelt.

Sterkte!

Offline
Berichten: 917

Ik vond de AC-kuren ook echt zwaar. Ik had ze ook om de 2 weken. Bij de tweede kuur kreeg ik wel betere medicijnen tegen de misselijkheid (oa dexamethason), maar merkte ook dat ik juist als die uitwerkte ik depri werd. Moe was ik ook, maar ik slikte ook regelmatig clonazepam om te slapen/rustig te blijven.

Ik vind het supergoed advies van Ellen om te blijven bewegen. Mij is dat toen niet gelukt, maar ik wist ook niet dat dat belangrijk was. Wel las ik hier op het forum dat een haast militair schema helpt: op tijd eten (ook al is het een biscuit), veel drinken, op tijd medicijnen, vaste tijd slapen. En dat heb ik ook wel zo ervaren!

Qua misselijkheid tijdens de kuur: ik had geen coldcap en ben in het ziekenhuis nooit misselijk geweest. De verpleging leek dat ook niet te verwachten. Herinner ik me goed dat je met coldcap langer in het ziekenhuis zit? Dat was het mij niet waard. Toendertijd konden ze ook weinig beloftes maken of het echt haaruitval tegenging, en was het meer te verwachten dat het sowieso uitgedund werd. Ik had van te voren wel verwacht dat ik het heel erg vond om m'n haar te verliezen, maar uiteindelijk viel dat best mee. Het paste wel bij de strijd die ik voerde. 

Het moment dat het bij mij uit begon te vallen was precies hetzelfde moment dat jij benoemt: 3 weken na de 1e kuur, dus net na de 2e kuur.