1 uitzaaiing

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 6
1 uitzaaiing

Beste lotgenoten,

 

Ik weet sinds 1 mei dat ik borstkanker heb. Triple positief! Geen uitzaaiing in de lymfklieren en tumor graad 2.  Hierdoor was de kans op uitzaaiingen klein en is er (volgens landelijk protocol) geen petscan gemaakt. Na 5 maanden neoadjuvante chemotherapie was het tijd voor een nieuwe MRI van de borsten. Daarop werd op het randje van mijn lever toch een uitzaaiing gevonden. Nu, na vele scans en onderzoeken, blijkt dat dat de enige uitzaaiing is die ze kunnen vinden. Maar dat komt misschien ook omdat ik natuurlijk al chemo heb gehad en eventuele andere uitzaaiingen te klein zijn geworden om te zien.

Ik ben pas 38 en heb 3 fantastische kleine kids en een lieve man. Ik kan het geestelijk moeilijk verwerken. Ik had zo gehoopt tijdens de chemo er goed vanaf te komen. Nu dus birstkanker met 1 uitzaaiing op de lever.

De lever gaan ze wel nog opereren en de tumor wordt dus verwijderd. Inmiddels ook al borstbesparend geopereerd.  Besteslen, imuun en hormoontherapie volgen nog.

 

Is er iemand die mij iets kan vertellen over het hebben van 1 uitzaaiing? Is dat überhaupt mogelijk? Oligometastasen.. is er misschien iemand met gelijke ervaring? Ik weet niet of ik hoop moet houden om beter te worden of moet accepteren dat ik niet beter wordt. 

Offline
Berichten: 302

Hoi Sas82,

wat een nare boodschap, toch een uitzaaiing. Er wordt steeds meer bekend over mogelijk toch adjuvant behandelen bij 1enkele uitzaaiing. Vraag je oncoloog ernaar en vraag een second opinion naar een gespecialiseerd centrum dat ook onderzoek doet naar oligometastasen zou mijn advies zijn. En in beide gevallen: hoop houden om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gezin! 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Wat een vreselijk nieuws heb je gehad, nadat je net het zeker weten een uitzaaiing? Is er al een punctie gedaan van de plek op de lever?

Nienand kan je die zekerheid geven of je nog beter kunt worden, helaas is dat exact wat borstkanker betekenis, dat niets meer zeker is. Maar nú ben je er en gaat het hopelijk goed. 

Offline
Berichten: 6

Hoi meiden,

Bedankt voor jullie reactie. 

Een punctie is niet gelukt. Ze kunnen er niet veilig bij. Ze willen het wel operatief verwijderen. Daarvoor sta ik nu op een wachtlijst. 100% zeker of het een uitzaaiing is weet ik pas als het eruit is en onder de microscoop ligt. Maar op scans is te zien dat het op alles reageert zoals een uitzaaiing zou doen.

De onzekerheid vind ik zo moeilijk. Ik probeer echt uit alle dagen het beste te halen . Ik ben gewoon (te) vaak heel verdrietig. Ik hoop dat dat minder wordt.

Offline
Berichten: 302

Wachten is super naar en sta jezelf ook toe dat je af en toe echt heel verdrietig mag zijn! Het is niet niks he. Maar probeer ook je momenten te pakken om van kleine dingen te kunnen genieten, ze liggen vaak voor het oprapen. En dat ze je willen opereren dat label ik als positief! 

Offline
Berichten: 91

Hoi Sas, wat vreselijk dat er borstkanker is geconstateerd en nu later ook een uitzaaiing.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je intens verdrietig bent. Vooral als je denkt aan en kijkt naar je kinderen kan dit vreselijke angsten en gedachtes oproepen. En dat is logisch. Het is zo onnatuurlijk op deze leeftijd. 

Toen er bij mij 7 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd had ik nog geen kindje. Inmiddels heb ik een zoontje van 4,5 jaar. En soms gaan me gedachtes met me aan de haal en overvalt een gevoel van angst me als ik hem zie spelen. Mijn grootste angst is dat het terug komt en ik hem niet verder kan zien opgroeien. Ik kan me dus goed voorstellen wat voor verdriet je voelt.

Uiteindelijk zul je je weg hierin vinden en zal het verdriet en de angsten afnemen, maar daar is het nu denk ik nog erg vroeg voor. Het is zo vers en ik denk dat het goed is dwars door die emoties heen te gaan en het toe te laten. Mij heeft dat juist geholpen om mijn weg te vinden hoe ik hiermee om kan gaan.

Ik hoop dat je snel aan de beurt bent voor de operatie en er meer duidelijkheid voor je is. Ik heb geen ervaring met uitzaaiingen dus ik kan hier helaas niets over delen.

Houd je ons op de hoogte? Groetjes Lara