Corona

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 935
Corona

Hoi meiden, ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie omgaan met de coronamaatregelen. Vinden jullie het moeilijk om zoveel thuis te zijn? Zijn jullie bang voor corona? De mensen die nu behandelingen krijgen zullen extra voorzichtig zijn. Ik kan het me moeilijk voorstellen dat je naast de angst voor de gevolgen van kanker je tijdens je behandelingen ook nog eens zorgen moet maken om corona. Ik herinner me dat ik tijdens mijn behandelingen al bang was om griepjes te krijgen door de lage witte (of was het rode?) bloedlichaampjes.

Offline
Berichten: 302

Ik ben heel weinig thuis, mijn werk leent zich er niet voor en ik werk weer fulltime. Maar buiten werk kom ik eigenlijk weinig ergens anders, ik beperk boodschappen doen tot 1x per week. Ik ben wel heel voorzichtig, ga niet naar de sportschool, en let er echt goed op dat ik niet dichtbij andere mensen kom. Een deel van mijn linkerlong is best beschadigd door de bestraling dus ben best wat huiverig voor corona. Mijn kinderen zijn beide al eens getest en dat vond ik echt stress momenten hoor! 

afbeelding van Kimmoss
Offline
Berichten: 12

Hoi! Ik herken de angst voor Corona wel. Ik ga niet naar de supermarkt, ga niet de stad in, FaceTime veel met mijn vriendinnen en familie. Maar anderzijds haal ik wel mijn kinderen op, van school bijvoorbeeld. 
Naast de angst vind ik het vooral heel eenzaam. Kanker heb je niet alleen. Maar op dit moment word je gedwongen veel alleen te doen. Alleen naar het ziekenhuis, alleen naar de afspraken, niet gezellig een kopje koffie/thee.

Offline
Berichten: 935

O ja, alleen naar het ziekenhuis moeten zou ik ook veel moeilijker hebben gevonden. Ik had veel steun aan mijn man.

@atalanta: hoe weet jij eigenlijk dat je long beschadigd is door de bestraling?

Offline
Berichten: 302

Omdat er vorig jaar toen ik het benauwd kreeg in de zuurstoftank er longfoto's gemaakt zijn. Daarop was te zien dat een kwart van de linkerlong wat beschadigd was. Overigens niet de oorzaak van de benauwdheid en verder niet beperkend maar werd wel gerelateerd aan de bestraling.

Offline
Berichten: 189

Ik leef min of meer zoals eerder. Naar de kroeg ga ik niet meer, maar die craving daarnaar is wel voorbij. Met vrienden spreek ik gewoon elders af, bij mij thuis of bij hen, en we houden afstand, prima te doen. Naar de winkel ga ik elke dag, en ook met het openbaar vervoer, de pont naar de overkant van het IJ in mijn geval. Ik ben niet bang voor Corona, veel banger ben ik dat ik uitzaaiingen heb of krijg, dus mijn eigen kankergeschiedenis plaatst Covid wel in een bepaald perspectief. Ik doe naschoolse activiteiten op scholen, met kinderen dus, en ik werk gewoon. Wel heb ik een aantal opdrachten voor het geven van workshops, die in eerste instantie door zouden gaan, niet gekregen, vanwege de geldende beperkingen/maatregelen. 

Ik vind de heersende angst heel heel heel erg. Ik begrijp hem enerzijds, en ik ken inmiddels meerdere mensen van wie familie-leden gestorven zijn aan de ziekte, of er heel erg ziek van waren. Maar mijn eigen moeder van 81 heeft het ook gehad, en die is er zonder veel klachten doorheen gerold, en inmiddels lang en breed al weer beter. Voor mezelf weiger ik om mijn leven er zo door te laten bepalen. Ik doe de dingen die ik doe, ik klus in huis en in de moestuin, ik schrijf, wandel alleen of met de hond, geniet van het buiten zijn en van mijn leven, zo goed ik kan. Angst beheerst mijn leven al meer dan genoeg.