mediceuticals producten en haargroei Onzin?

28 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
mediceuticals producten en haargroei Onzin?

Lieve meelezers,

Ik heb door de kapsalon waar ik ook mijn pruik heb besteld het advies gekregen om Mediceuticals producten te gebruiken voor mijn hoofd.
Het betreft een setje waarin een shampoo, een conditioner en een Cellagen bioactive follocle stimulator zit.
Dit setje komt als ik het mij goed herinner op ongeveer 55 euro, wat ik best wel veel vind,en waarschijnlijk nog een keer moet aanschaffen in de hele periode er na.

Nu heb ik het één en ander even nagezocht en ik denk dat de Cellagen bioactive follocle stimulator misschien nog wel wat doet. Het produkt ontgift en zuivert je hoofdhuid en is voor ongeveer 20 minuten helemaal rood (de huid). Maar shampoo en conditioner lijkt mij onzin.

Heeft iemand hier ervaring mee.
Of hoe hebben jullie je hoofd tijdens en na behandeld en met wat

Offline
Berichten: 228

mijn haar is gewoon terug beginnen groeien hoor, na de chemo (eigenlijk tijdens de taxol al - ik kreeg eerst 4x dose dense EC).
Maar als je je er goed bijvoelt en het geld ervoor over hebt...
groetjes,
smim

Offline
Berichten: 540

Ik denk dat het niet zoveel zin heeft. De chemo vernietigt snel delende cellen. Haar bestaat uit snel delende cellen. Je kunt met de producten niet voorkomen dat je haar uit valt. Op een kaal koppie heeft shampoo en conditioner weinig nut.

Ik zou de spullen dus niet aanschaffen, zonde van je geld. Maar als je je er zelf goed bij voelt, dan moet je het natuurlijk doen. Mijn haar begon te groeien tijdens de 5e chemokuur (3x FEC en 3x TAC). Drie maanden na de laatste chemo heb ik mijn pruik af gedaan, toen had ik een dichte dekkende laag heel kort haar.

Offline
Berichten: 178

ik kreeg ook dat advies (Delft?) en heb het gedaan.. maar nog niet gebruikt. De shampoo wel.. maar dat had volgens mij ook gewone shampoo kunnen zijn. Gevalletje van "erin gestonken"... maar het verhaal was goed... Een moeder of tante had het ook gebruikt... etc.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Vandaag valt mijn haar echt met plukken er uit, ik haal mijn hand door mijn haar en die zit vol. Ik ben nu 13 dagen na de eerst chemo TAC en denk er over het er toch snel af te halen ik zit hier ook niet op te wachten en het is alleen maar uitstel denk ik. Ging het uitvallen bij jullie ook al zo snel. Ik heb het als kort geknipt voor de chemo maar dacht zo rond de 2e chemo gaat het pas beginnen, nee dus..... Ik denk dat ik voor zaterdag een afspraak maak volgende week als de 2e chemo begint ben ik misschien niet meer in staat het te laten doen.

Ik ga ook dat spul dus niet aanschaffen, hebben jullie ter bescherming je hoofd met iets ingesmeerd na het scheren en onder de pruik

Offline
Berichten: 189

Bij mij ging het eigenlijk precies zo: precies 2 weken na eerste chemo begon het vreselijk te vallen. Ik heb toen in het weekend dat er meteen op volgde mijn haar heel kort geknipt, met tondeuse, en daarna alles eruit getrokken. Toen was ik kaal.
Af en toe smeerde ik wel olijfolie of kokosvet op mijn hoofd, nu eigenlijk niks meer.

Offline
Berichten: 178

Bij mij ging het niet zo...
Het is heel bizar maar ik ben nog steeds niet helemaal kaal. Ik denk wel eens dat ik het er voor niks heb afgeschoren. Ik had een paar millimeter laten staan maar zelfs heb ik die nog een keer moeten milimeteren. Zeldzaam is het wel. Ben met de 5e kuur bezig.

Offline
Berichten: 540

In ons ziekenhuis hadden ze me gewaarschuwd dat mijn haar redelijk snel zou uitvallen en dat de meeste vrouwen bij aanvang van de tweede kuur een pruik of een sjaaltje dragen. Hier begon het uitvallen ongeveer 10-12 dagen na de eerste chemo. Ik heb mijn haar niet van tevoren kort laten knippen of af laten scheren. Ik heb echt per dag bekeken of ik kale plekken had en of ik nog over straat kon. Toen ik echt duidelijk een kale plek kreeg, heb ik het eraf laten halen. Dit was een paar dagen voor de tweede chemo.

Je moet doen waar jij je het beste bij voelt. Soms denk je van tevoren te weten hoe je het gaat doen. Maar als het zo ver is, kun je er weer heel anders over denken. Sterkte & succes!

Offline
Berichten: 540

Mijn hoofd is niet helemaal kaal geschoren, maar gemillimeterd met de tondeuze. Die haartjes zijn in de week erna uitgevallen. Ik heb niks op mijn hoofd gesmeerd ter bescherming. Ik droeg altijd een pruik. Als je zo naar buiten gaat, dan moet je je huid natuurlijk wel beschermen.

Offline
Berichten: 79

Ik gebruik de mediceuticals wel, shampoo en spray. De conditioner gebruik ik nu niet, dat doe ik weer als ik echt haar heb. Ik weet niet of het echt helpt.

Iets voor de 2e kuur heb ik mijn haar gemillimeterd en de meeste stoppels zijn ook uitgevallen. Nu, 7 weken na de laatste kuur, zie ik langzaamaan wat gebeuren. Wat pluis en stoppels.

Of dit komt door de producten weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat het inderdaad schrikbarend duur is. Ik betaalde iets meer dan 100 euro voor het setje (heb een grote fles Numinox, die nog lang niet leeg is). Verder gaat de geur me meer en meer tegenstaan. Wat zou ik het heerlijk vinden als ik weer lekker ruikende shampoo en haarproducten kan gaan gebruiken!

Zou ik de producten weer aanschaffen? Geen idee, het is een hoop geld en zonder komt je haar waarschijnlijk ook weer terug. Maar goed, niets doen voelt ook zo... Niets doen...

afbeelding van patris
Offline
Berichten: 17

Mijn haar liet ook razendsnel los, dag 10 hield ik hele plukken vast, voor de tweede chemo heeft mn lief de tondeuse op mn hoofd gezet, waarna ook de stoppels rap verdwenen. Mn kale koppie heb ik met dezelfde shampoo gewassen als mn lange haar daarvoor en heel af en toe toch ook conditioner voor het gevoel. Vanwege droge huid smeerde ik wel dagcrème op mn hoofd. Sinds een paar weken is mn haar in zachte vorm (babyhaar) weer aan het groeien.

Doe vooral dat waar je je goed bij voelt.....sterkte

Offline
Berichten: 2

Ik gebruik de medicals set nu 6 weken, en was na de eerste A-C kuur kaal.. (Ik heb het eraf laten scheren met de tondeuse. Daarna viel het nog uit en had ik grote kale plekken! Nog een keer de tondeuze eroverheen gehad! En sinds deze week heb ik overal op mijn hoofd 1 a 2 mm haar juist op de kale plekken groeit het terug! Ik moet nog 1 A-C kuur, maar ben ervan overtuigd dat het door de medicalset  die ik dagelijks gebruik (shampoo, crème, en 2 x daags een verstuiver!) terug groeit! Of het blijvend kan ik nog niets over zeggen. Maar ik was hier al enthosiast over. 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb niets gebruik en ook mijn haar kwam heel snel weer prima terug.

Offline
Berichten: 187

Ik heb ook niks gebruikt en ook mijn haar is weer op gewone sterkte volledig terug gegroeid na de chemo (TAC). Ook na de bestralingen is het weer volledig teruggekomen. Die middeltjes zijn leuk en helpen je misschien ook wel je wat beter te voelen (het idee dat je er wat aan doet), maar ze doen niets anders dan het vullen van de van de zakken van de fabrikanten...

Offline
Berichten: 2

Bij mij groeit het nu tijdens!!! de chemo kuren. Nogmaals of het blijvend is ga ik zien maar het werkt voor mij dus wel. 

Offline
Berichten: 4292

kiki26 schreef:

 

Ik heb ook niks gebruikt en ook mijn haar is weer op gewone sterkte volledig terug gegroeid na de chemo (TAC). Ook na de bestralingen is het weer volledig teruggekomen. Die middeltjes zijn leuk en helpen je misschien ook wel je wat beter te voelen (het idee dat je er wat aan doet), maar ze doen niets anders dan het vullen van de van de zakken van de fabrikanten...

 

Nou inderdaad, het is echt geldklopperij. Je haar groeit toch wel aan (of minder in sommige gevallen). Als deze middelen werkten dan zou dat wel bij alle kappers en bij iedereen bekend zijn maar er is geen enkel onderzoek wat dat bewijst.  Zonde van je geld, kun je beter iets leuks voor doen.

 

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

ook bij mij groeide het haar tijdens de chemo weer aan. Maar dat waren zulke ridicule plukjes dat ik het bleef afscheren. Ieder zijn meug. Als jij er gelukkig van wordt, laat je dan niet tegenhouden. Ik zou bijvoorbeeld ook niet durven rondvragen welke vrouw weleens dure afvalproducten heeft gekocht :-).

Offline
Berichten: 4292

Nou, ik niet Dopey ;)

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik ook niet.

Offline
Berichten: 518

Ik denk dat het onzin is. Als er aan haar veel te doen was, gebruikten alle mannen met kaalheid het en vrouwen met alopecia etc. Maar voor degenen die nu in het chemo traject zitten: bij de meeste mensen groeit het snel terug. Ik ben nu bijna 5 maanden na de laatste Taxol en heb een bos onhandelbaar krullend haar op mijn hoofd. Ik gebruik nu nog capecitabine, ook een vorm van chemo, maar dat doet niets met mijn haar. Het lijkt erop dat het zelfs mooier is teruggekomen al mis ik mijn lange lokken wel. 

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

hej ellenk en stoere leeuw, ik ook niet, hoor.

Ben wel 10 kilo kwijt door de uitzaaiingen. Misschien geldt dat ook als een duur afvalproduct:-)

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik gebruik mijn geld voor nuttiger (haha) zaken zoals legpuzzels van Jan van Haasteren. Veel zinvoller (haha) toch dan onnozele middelen. Het haar komt bij iedereen tijdens de chemo al terug, daar heb je geen dure zooi voor nodig.

En afvallen - nee dat is niet mijn sterkste punt, van de 10 kg die ik eraf wilde zijn er wel 4 af. ooit lukken de andere 6 me. Zonder pilgedoe.

Maar een ieder staat vrij te geloven in dure middeltjes. 

 

 

Offline
Berichten: 302

Ik kreeg ook mooie grijze krullen na de chemo,. mijn haar begon zo'n drie maanden na de TAC weer wat te groeien.  Ik heb helaas niet mijn oude haar weer terug. Ik heb echt een veel dunnere bos haar overgehouden.  Maar de krullen zijn voor een deel wel gebleven en het is na ruim drie jaar weer redelijk op lengte. 

Offline
Berichten: 346

Gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt. Als jij het idee hebt dat het werkt en je je daardoor beter voelt, dan is dat prima.

afbeelding van LillianHamilton
Offline
Berichten: 1

Ik denk dat het verstandiger zou zijn als u naar een dokter zou gaan, omdat het meer dan ernstig is!

Offline
Berichten: 211

Uhhhh wie moet er naar de dokter volgens jou Lillian? Bedenk wel dat dit alles van twee en vier jaar geleden is.......en niet iedereen meer onder ons is helaas.

Offline
Berichten: 211

Heb je aandelen in Imperio of zo? Voelt als verkapte reclame dit bericht.......

 

Ik heb niks gebruikt en mijn haar kwam op den duur ook prima terug.

Offline
Berichten: 117

Ik denk dat het niet eens verkapt is Stoere Leeuw. Het is ook door een computer vertaald in het Nederlands lijkt het...