Ervaring met siliconen/protheses?

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Juul1985
Offline
Berichten: 5
Ervaring met siliconen/protheses?

Hoi, ik ben afgelopen dinsdag geopereerd. Twee borsten geamputeerd en direct definitieve protheses er in. Op zich gaat alles goed. Pijn is met paracetamol en diclofenac goed te doen en geen complicaties tot nu toe. Alleen die borsten voelen echt keihard aan. Misschien dat dit nog komt door het wondvocht of hoort dit bij siliconen? Iemand anders ervaring? Gaat die spanning er nog een beetje af of blijft dit zo hard? 

Offline
Berichten: 91

Hoi Juul,

Wat fijn dat alles goed is gegaan en er geen complicaties zijn tot nu toe. Ik heb zelf ook deze operatie gehad. Mijn protheses voelen wel stevig, maar niet hard. Het lijkt mij niet echt prettig als ze keihard aanvoelen. Ik zal het even aan de arts vragen als ik jouw was.

Sterkte met je verdere herstel! 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Hi Juul, je bent net dinsdag net geopereerd. Reken maar dat er nog veel  gaande is binnenin. Mij werd het uitgelegd als dat ik aan de buitenlant maar een kleine wond zag, maar van binnen de hele borstholte was leeggeschraapt - dat is een forse wond die je hebt en dat neemt wel een aantal weken om te genezen. Vraag je arts of verpleegkundige maar. 

Heb je nog drains en lopen die? De hardheid nu is vast nog deels wondvocht. Aan de andere kant, siliconen protheses blijven hard. Ik vond mijn siliconenborst ook koud en heb er persoonlijk voor gekozen om een aantal jaar later alsnog een DIEPflap (eigen weefsel uit de buik) te laten doen. Maar ik had ook nog een 'echte' borst dus constant dat contrast. Dat is mogelijk minder als je beiderzijds siliconen hebt? (Geen vergelijkingsmateriaal) 

Hoop dat je snel vooruitgang gaat merken. 

afbeelding van Juul1985
Offline
Berichten: 5

@ Bergamot, dank je voor realisme. Je hebt helemaal gelijk. Het is ook geen kleine operatie en herstel kost nu eenmaal tijd. Geduld is niet mijn sterke kant. Net als rustig aan doen. Ik heb de drains nog zitten. Die gaan er do derdegraads uit. Nu nog zo'n 40 cc per dag aan elke kant. 
 

toch valt de hardheid en gevoelloosheid van deze borsten me wel tegen. Geen idee of dat heel veel minder wordt. De DIEP was voor mij helaas geen optie. Al voor de chemo was ik een grensgeval en na 7 maanden chemo en overgeven ging ik van 60 naar 50 kilo dus geen buikvet meer over. Wie weet over een paar jaar na war hormoontherapie kilo's. Het resultaat is overigens wel mooi. Heb een paar strakke borsten van een 18 jarige ;)