Breast Cancer Awareness Evening

8 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4231
Breast Cancer Awareness Evening

Gisteravond was de Estee Lauder Breast Cancer Awareness Evening, het jaarlijkse evenement waarbij de Pink Ribbon Award wordt uitgereikt (themafotowedstrijd rond borstkanker, zie ook :arrow: hier) en waarbij ook aandacht was voor persoonlijke verhalen van borstkankerpatienten. Oa een indrukwekkend verhaal van een vrouw uit Sudan, in wier cultuur het helemaal niet zo vanzelfsprekend is te praten over borstkanker, en een verhaal van een Amazone! Ook voor de verdrietige kant van borstkanker was er plaats met een portret van een moeder met uitgezaaide borstkanker, zij vertelde zo eerlijk over haar wens om gewoon bij haar gezin te kunnen blijven zijn.

Daarnaast was er speciale aandacht voor het werk van Evelyn Lauder, de vorig jaar overleden inspirator van de 'roze lintjes beweging'.

Het publiek bestond uit allemaal onbekende hoofden - geen BN'ers, maar mensen vanuit de verschillende borstkankerorganisaties. We waren gisteren ook met een groep Amazones aanwezig, Amazones die iets extra's doen hier, bijvoorbeeld doordat ze als vrijwilliger helpen met de verspreiding van de brochure en flyers, lotgenootjes informeren aan de stand of zich op een andere manier onderscheiden.

Dames, bedankt voor jullie gezelschap, we hebben een fijne avond gehad :-)

Offline
Berichten: 304

Het was een bijzondere avond, het verhaal van de mevrouw uit Sudan heeft zeker indruk gemaakt omdat je er als Nederlandse niet bij stilstaat hoe moeilijk het voor buitenlandse vrouwen is om borstkanker bespreekbaar te maken. Eigenlijk zijn de verhalen die verteld werden de verhalen van ons allen, mooie verhalen, hoopvolle verhalen, verdrietige verhalen, het raakte me.

Fijn dat ik er bij aanwezig mocht zijn,

Offline
Berichten: 37

Hier ook een woord van dank. Het was bijzonder en onvergetelijk. En ook gezellig. En voor mij persoonlijk ook weer een mijlpaal, want het was de eerste avond uit sinds mijn diagnose. Het was het meer dan waard om mijn grenzen weer iets voor te verleggen.

Offline
Berichten: 4231

En jij hebt zeker je grenzen verlegd Zonne! Heb je het een beetje ok gered naar huis en hoe is het vandaag met je voeten?

Offline
Berichten: 37

Vergat uit te stappen voor m'n huis, dus moest een stuk terug lopen, lekker stom ;-) Voelde vannacht al m'n botten en spieren (en nog) en vanmorgen kon ik m'n kleine meid even niet hebben, moeoeoeoe, maar uiteindelijk toch nog de eendjes gevoerd en morgen is het vast weer weg die extra pijn. M'n voeten branden wel, maar ik heb ook vandaag nog best veel kunnen doen, dus ik vind het echt zo'n grote stap vooruit. En een mooie herinnering rijker. Ik vond het een hele bijzondere ervaring gisteren...x

Offline
Berichten: 375

Wow! Supergoed van je Zonne!

Ik vond het ook een hele mooie avond!

Offline
Berichten: 239

Meiden, bedankt voor een geweldige avond! Ook namens mijn moeder.

We vonden het supermooi en ook wel emotioneel.

Allebei mijn duimen omhoog voor CD, wat deed ze het goed zeg! En wat verwoorde ze het mooi. Ja, dat mooie nummer gzongen door Waylon had ze dubbel en dwars verdiend!

Ook vond ik het verhaal van de lotgenote uit Sudan erg mooi en emotioneel, vooral toen ze het podium opging.
Ik wist wel dat het bij buitelandse vrouwen allemaal iets anders ligt. Mijn man komt uit Suriname, en hoe modern de meeste mensen daar ook zijn, kanker is altijd nog wel een taboe.

Het verhaal van de moeder met uitzaaiingen vond ik erg verdrietig en zo zielig, vooral toen de dochter aan het woord kwam, toen even daarna chirurgX aan het woord kwam en vertelde dat 80% van de lotgenoten wel beter wordt, vond ik dat een beetje een hard gelach, hou me te goede, het was een erg vriendelijke man hoor, alleen naar mijn mening was de timing niet helemaal goed,tenminste wel voor die vrouw en haar gezin en meerdere lotgenotes en familie in het publiek.

Tenslotte was daar die dochter die voor haar overleden moeder een prachtig gedicht voordroeg, zo ontroerend. Zie je ook hoe een kind door de jaren daar mee omgaat. Wat een gemis moet dat zijn! Ik ben zo blij met mijn moeder!

Al met al een zeer geslaagde avond, goed verzorgd en mooi ingetogen.

Bedankt allemaal voor een prachtige avond, ik had hem voor geen goud willen missen! =D>

Offline
Berichten: 1161

Ook ik heb genoten van de avond.