Boeken topic (algemeen)

349 berichten / 0 nieuw
afbeelding van chief
Offline
Berichten: 5
Boeken topic (algemeen)

beste amazones,
er is net een goed boek uit , dat is geschreven door een man, en zijn vrouw krijgt borstkanker, t loop helaas niet goed af met haar, maar ik kan me heel moeilijk concentren en heb t in een ruk van 2 dagen uitgelezen.
t is lekker plat geschreven, t is lachen en tranen!!!
titel is ; komt een vrouw bij de dokter kluun.
ik heb zelf net 8 chemo kuren achter de rug, waarvan de laatste 4 taxoter
heel veel herkenbaarheid indat boek.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Dit boek is eerder beschreven in het topic "Devenda's boeken"

danisha schreef:
Heb toen ik vorig jaar midden in de chemo zat het boek "komt een vrouw bij de dokter gelezen."
Heel erg confronterend,maar o zo mooi.
heb hem dan ook in 1 adem uitgelezen en menig traantje gelaten.

Momenteel lees ik erg weinig..

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

marieta schreef:
Ik zit nu weer alles aan het herlezen wat ik heb van Marianne Frediksson. Zijn er meer liefhebbers van deze schrijfster?
Offline
Berichten: 119

Misschien is dit reclame en mag het niet :oops: . Maar ik heb een abbonement op Happinez. Het is iedere keer weer een cadeuatje om dat blad te ontvangen, het is zo mooi vormgegeven. Deze keer staan er veel artikelen in over loslaten en ook veel mooie plaatjes van vlinders. deet me sterk aan een aantal Amazones denken.

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

Ha, mijn favoriete bezigheid: lezen!!

Hier is ie dus, het boekentopic. Nou, ff terugkomen op het boek van Kluun: vreselijk. Heb hem een gezellige mail gestuurd met daarin mijn ongezouten mening. Heb hem een self-centered ego-maniac genoemd. Nog niets terugvernomen van meneer Kluun.

Maar lezen dus! Hou van allerlei boeken, romans, literatuur, geschiedenis. Geert Mak blijft favoriet, maar ben nu net klaar met De Da Vinci Code. Spannend tot op het einde, boeiend geschreven. Kunst wordt prachtig beschreven en dat is aan mij wel besteed. Zou in september as. beginnen met de uni. studie Alg. Cultuurwetenschappen en dan zijn dit boeken om te smullen. Nu net begonnen aan het eerste boek van Dan Brown, Het Bernini Mysterie. Over een bom in het Vaticaan tijdens het kiezen van een nieuwe paus. Toevallig...?

Offline
Berichten: 19

Fantastisch lichaam

Roman over borstkanker en liefde
door Marieke Kremer

De tekst op de achterflap van Fantastisch lichaam begint met een statement over de hedendaagse obsessie voor plastische chirurgie. Dat is een beetje vreemd, want in Marian Boyers nieuwe roman draait alles om een vrouw met borstkanker. Zou de uitgever soms bang zijn geweest dat zo'n zwaar onderwerp potentiële lezers afstoot? Nergens voor nodig, want wat je misschien zou verwachten, is uitgebleven: de schrijfster is nergens sentimenteel of deprimerend.

Hoofdpersoon Erica is het type dappere vrouw. Ze raakte bij een operatie haar linkerborst kwijt en is zes weken later al weer op de been. Al raadt de keuringsarts haar aan nog een paar weken thuis te blijven, Erica heeft er genoeg van. Bovendien heeft ze in haar tante Leonie een afschrikwekkend voorbeeld van hoe het niet moet: die zit na haar ziekte als een klagerige oude taart de hele dag binnen en zeurt haar bezoek de oren van het hoofd over eczeem, zweetaanvallen en hartkloppingen. Erica besluit dat de eindejaarsborrel van haar bedrijf haar 'coming out' als geamputeerde zal zijn.

Collega Bender, ongelukkig op zijn werk, verschuilt zich op het toilet. Hij heeft het gevoel alsof hij moet 'vluchten of kotsen', maar geen van beide is op dat moment mogelijk. Als Erica binnenkomt, slaat er op nogal wonderlijke manier een vonk over. Ze bedrijven haastig de liefde, en maken daarna ruzie. Erica gooit haar hooggehakte schoen naar zijn hoofd. Exit Bender. Maar ze blijven aan elkaar denken, ook als de nacht nog meer bizarre gebeurtenissen in petto blijkt te hebben.

Marian Boyer heeft een achtergrond als schrijfster voor het toneel, en dat is goed te merken. Ze is sterk in dialogen, ook als de situatie waarin de personages zich bevinden, enigszins onrealistisch is. Bovendien weet ze, zonder ook maar één cliché te gebruiken, inzichtelijk te maken wat het effect kan zijn van kanker op iemands leven. Hoe de rest van de wereld opeens totaal oninteressant is, bijvoorbeeld, of dat je een vriendin die zeurt over problemen met mannen wel een rotklap zou willen verkopen. Maar ook de angst voor liefde en, tegelijkertijd, de angst om nooit meer lief te hebben.

Wat dat betreft is Fantastisch lichaam overigens evenzeer een roman over relaties in onze maatschappij. Bender lijkt nogal in de war over zijn 'manzijn', Erica leeft tussen hoop en vrees. Tegelijkertijd hebben ze te maken met stokende collega's, een machtswellustige baas en vrienden die niet altijd even begripvol zijn. Hoe komen in zulke omstandigheden twee mensen bij elkaar en, belangrijker nog, hoe zorgen ze ervoor dat ze elkaar niet verliezen? Ook die kwestie raakt de schrijfster op behoedzame wijze aan.

Voor wie het nog weet: Marian Boyer debuteerde vier jaar geleden met haar roman Het engelentransport, een harde, soms zelfs shockerende roman over een stoer veertienjarig meisje dat een jongen vermoord. Het moet gezegd: die eersteling was wat levendiger dan de opvolger. Boyer lijkt afstandelijker te zijn geworden, ze schrijft minder coherent en geeft de lezer veel ruimte voor interpretatie. Tegelijkertijd is er meer optimisme; de dingen kunnen nu ook ten goede keren. Fantastisch lichaam grijpt je niet direct bij de lurven, maar blijkt daarna een onverwacht geestige en gevoelige roman te zijn.

Marian Boyer - Fantastisch Lichaam. Uitgeverij De Geus. €18,00. 190 blz.

Verschenen in SP!TS op vrijdag 29 april 2005.

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

De boekenhoek wordt niet vaak bezocht hier in Amazonia...misschien moeten we toch een groter bordje ophangen...of houden Amazones gewoon niet van een goed boek in bed met een lekker glaasje van wat dan ook?

Offline
Berichten: 496

Hallo

Ik hou heel erg van lezen, maar sinds de chemo kom ik niet verder als de viva en mijn geheim enzo
Ik kan het gewoon niet onthouden, moet steeds terug lezen
Ik baal erbest wel van, want het is inderdaad heerlijk , lezen

dus op naar herstel....

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 144

Ik heb altijd heel veel gelezen, van kinds af aan al. De laatste jaren kwam er niet zoveel meer van. Maar toen ik door de borstkanker in de ziektenwet kwam.......boeken heb ik versleten! Nicci French, Baantjer, Dan Brown, het maakt me niet uit. Zelfs bouquet reeksjes lees ik......heerlijk!

Ik heb, toen ik op zoek ging op het internet naar info over borstkanker, een boek besteld dat heette Pruiken en Prothesen. Het is een e-mail wisseling tussen 2 dames die beiden borstkanker hebben. Zoooooooo herkenbaar!!! Het hadden zomaar 2 Amazones kunnen zijn (toen kende ik de site nog niet trouwens) Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen, heel humoristisch geschreven.

Offline
Berichten: 35

Ook ik las vroeger alles wat los en vast zat!
Maar sinds de BK 'dansen' de letters over het papier en bij lang lezen word ik zelfs een beetje misselijk.
MAAAAAARRRRRRR, omdat ik zó graag lees ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en dat heb ik gevonden bij de Blindenbibliotheek!
(nogal logisch want daar heb ik als vrijwilliger voorgelezen....)
Het gesproken boek, op CD, gewéldig!
En een ideaal alternatief voor een slaappil....... :lol:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik las ook heel veel na de diagnose maar sinds de chemo's lukt het niet meer. Ik was ook echt een boekenwurm en hoop ook dat het weer beter gaat over een tijdje. Ik heb van een vriendin het boek van Bill Clinton, op 4 CD's gekregen, toen ik voor de HDC het ziekenhuis in ging. Hij leest hem zelf voor.
Ik vond het wel een aanrader. Verder lees ik op het moment alleen kinderboekjes (voor)

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Ik zit nu in de Nikki French "Vang me als ik val". Prachtige titel nietwaar.
En daarna ga ik over op de Da Vinci code. Ik ben benieuwd. Ik ben ook een boekengek, maar tijdens de vorige chemo wilden de woorden niet tot mijn brain doordringen en moest ook steeds terugbladeren. Tijdens de vakantie 1/2 jaar na de chemo, merkte ik dat het met informatie vasthouden weer wat beter ging en heb ik ook weer op mijn werk een vergadering genotuleerd. Was toen wel bekaf herinner ik me.
Ik ben benieuwd hoe het nu gaat.

Het boek wordt "Er komt een vrouw bij de dokter" wordt overigens medio 2005 verfilmd. Het boek staat ook op de literatuurlijst van de Borstkankervereniging. Ik kon het bijna niet wegleggen, omdat het om een mastitis carcinomatosa ging. Ik vond wel de notabene-stukjes lastig.
Verder vind ik Kluun een egoïstische hork (laat ik het netjes houden) en ben ik erg blij met mijn hubbie. Zegt dat genoeg?

Offline
Berichten: 797

Klopt dat de boekenhoek toch rustig blijft ja.
Ik ben eigenlijk ook een boekenwurm..las alles wat los en vast zat. Las van schrijvers vaak ook de hele reeks al ik enthousiast was: Anais Nin, Isabelle Allende, Maarten Biesheuvel, Samual Becket.

En heb de bekende thema boeken over kanker gelezen. Ik vond de kinderboeken nog het meestzeggend. Zoals het leven met kinderen ook is.

Waarom lees ik nu minder?
Ik kan het niet gooien op chemabrains maar meer op verstrooidheid en niet meer zo goed kunnen focussen? Ik kom er niet aan toe?
Maar ik doe graag inspiratie op. Wie weet kan ik de draad weer oppakken als ik weer warm loop voor een nieuwe schrijver?
Ik herlees nu vaak mijn eigen boeken.

En voor de kinderen is er altijd voorleestijd en en tegenwoordig mag de oudste zelf voorlezen dus dat is ook weer een nieuwe fase :lol:

Offline
Berichten: 119

Tegenwoordig lees ik ook veel van Paulo Coelho, erg mooie boeken!

Mooi is ook "Levenlessen" van elisabeth Kubler Ross,......... ja, die ja.
Het boek gaat over haar onderzoeken en intervieuws met terminale patienten. Daaruit heeft ze een aantal "lessen" gedestilleerd voor ons die leven. Een boek met koeien van waarheden , die je allemaal wel weet maar soms goed zijn om weer eens te lezen.

Offline
Berichten: 1768

Ik heb net het boek "Bald in the land of big hair - A true story" gelezen van Joni Rodgers. Helaas is dit boek niet in het Nederlands vertaald, want het is een aanrader. Joni Rodgers kreeg op haar 32e non-Hodgkin. In dit boek beschrijft ze haar ziekte en behandeling op een vrij humoristische manier. Ze krijgt onder andere chemo en wordt kaal. Daar komt ook de titel van het boek vandaan: ze woont in Texas waar de vrouwen allemaal "big hair" hebben (denk aan Dallas, jaren 80 etc).

Er staan wel herkenbare dingen in het boek. Ze beschrijft bijvoorbeeld dat haar schaamhaar als eerste uitvalt. Ze heeft het over relaties, over seksualiteit en ook over hoe haar twee jonge kinderen met de ziekte omgaan. Er staat een ontroerende scene in het boek dat haar 5-jarig zoontje boos op haar is omdat ze steeds aan het overgeven is. Op een gegeven moment roept hij in zijn kwaadheid dat hij wilde dat hij ook kanker had omdat hij dan alle aandacht zou krijgen.

Ook wijdt ze een hoofdstuk aan onhandige dingen die mensen vaak tegen haar zeiden tijdens haar ziekte, een beetje zoals waar wij het over hebben in "Ken je deze al?"
Minder leuk aan het boek vond ik persoonlijk de Amerikaanse manier waarop over God en het geloof werd gesproken..... maar dat gebeurt gelukkig maar in een hoofdstuk en is dus nog te verdragen. Kortom als je graag in het Engels leest dan kan ik dit boek aanraden.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

ha, leuk dit topic. Ben al voordat ik kon lezen, verzot op boeken. Een van mijn dierbaarste foto's is een foto waarop mijn vader me voorleest uit het boek Het lelijke eendje. Ik heb zelf inmiddels een lichte voorkeur voor de wat spannendere boeken ontwikkeld :wink: . Sinds de chemo is het allemaal wat minder helaas maar tijdens de vakantie heb ik -weliswaar een vrij makkelijk - een boek in het Engels gelezen en dat ging aardig. Ben nu bezig met Angels and demons van Dan Brown, ook in Engels (om mijn grijze massa te stimuleren): aanrader overigens (hè Lautje?). Een andere aanrader is het Vreugdevuur der IJdelheden van TOm Wolfe, weliswaar uit de oude doos, maar niet minder mooi.

Mijn mening over Kluun? Dubbel, heb het gelezen tijdens de chemo en ik heb menige traan gelaten, ook gelachen maar 't blijft een kerel waarvan ik denk: je zou d'r maar mee getrouwd zijn.

gr. Margot

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

Karin schreef:
Verder vind ik Kluun een egoïstische hork

Is dat net zoiets als een plurk? Dat heb ik 'm ook geschreven. De Eikel.

Maar wat een boel leuke reacties zeg! Momenteel (tijdens de chemo) gaat het lezen mij ook wat moeilijker af, onthou vaak hele stukken niet. Maar ik blijf een leesjunk, voel me niet prettig als ik niet even in een bepaald wereldje kan verdwijnen. Dat lekkere leesgevoel. Alleen boeken die jullie noemen over borstkanker of kanker in het algemeen, die lees ik niet meer na Kluun. Zoveel verdriet en narigheid trek ik momenteel echt niet. Ik voel mezelf dan ook helemaal wegglijden in de misere en dat is niet wat ik zoek in een boek. Niet nu in elk geval...
Nog een aanrader: Emoticon van Jessica Durlacher. En natuurlijk de Harry Potter serie... :wink: :wink:

San
Offline
Berichten: 28

JAAAAAA, Harry Potter!!! Ik verheug me nu al op het volgende deel. Ook de films en de game vind ik goed. Zo boeiend, ik verlies me er helemaal in. Heerlijk!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

hahah Ik kan niet wachten tot de nieuwe van J.K. uitkomt Lautje.

Ik heb trouwens veel boeken over borstkanker (incl. komt een vrouw bij de dokter) gelezen tussen diagnose en eerste chemo.
Ik vond dat "jonge vrouwen met borstkanker 8 interviews" een aardig boek was. In ieder verhaal herkende ik wel wat.

Offline
Berichten: 496

ik ben nu het boek aan het lezen met de titel

de kankeroverwinnaar

hmm, veel dingen waar ik wel wat mee kan
maar het gaat behoorlijk in op je gevoel
als ik het uit heb kom ik vertellen wat ik er van vond en wat ik er aan heb gehad

die van kluun heb ik inderdaad ook gelezen
moets erg denken aan doemaar... je loopt je lul achterna
sorry dames, maar die kluun, nee niet mijn type
al heb ik soms ook erg hard moeten lachen

die 8 ervaringsverhalen krijg ik tegelijk onder mijn neus als dat de 1 ste chemo werd aangeprikt, niet het moment Tonnie :wink:
nu zoveel verder heb ik het wel (durven) lezen en inderdaad een hoop herkenning
Mijn schoonmoeder had dat boek al en week na mijn diagnose gelezen om zich er in te verdiepen en me beter te kunnen begrijpen
lief he

Nou ik ga gauw verder lezen (straks dan, eerst naar de kroeg)

Offline
Berichten: 534

Ik denk dat ik dat boek van Kluun nu toch eens een keer zelf moet lezen. Vanmiddag heb ik Kluun namelijk zelf ontmoet bij de fotoshoot. De lotgenote na mij ging namelijk met hem op de foto. Ik ben reuze benieuwd naar hun verhaal...

Offline
Berichten: 743

Swissy, als je wilt neem ik het mee a.s. zaterdag, hoef je het niet te kopen, en geef je het me gewoon weer terug als je het uit hebt, als we elkaar erna weer zien.

Offline
Berichten: 534

Graag, Loesje. Ik was inderdaad niet echt van plan om het boek te kopen... Bedankt alvast!

Offline
Berichten: 743

Ik neem het mee! Zet je maar schrap, want naast een hoop 'herkenning' zul je ook een hoop verbazing gaan voelen tijdens het lezen. Maar ik heb het in een dag uitgelezen...

Offline
Berichten: 1113

Tsssssssssssssss, ik heb Kluun op tv gezien nadat Kylie Minogue (of zoiets) de diagnose kreeg.
Hij zat toen te verkondigen dat het toch echt een gruwelijke verminking is zo'n operatie en dat het zeker voor jonge vrouwen een drama is.
Het ging m.i. meer om het uiterlijk dan om de ziekte. Verder bleek ook nog dat hij zijn pik niet in zijn broek kon houden terwijl zijn vrouw ziek was.

Wat een .....................(vul maar in)

Offline
Berichten: 1175

Quote:
Wat een .....................(vul maar in)

Mag ik het invullen Ikkes? grrrrrrrrrrrrrr

Ik geloof dat ik het boek ook moet gaan lezen
maar ik ben nu al chagerijnig op die .............!!!

Offline
Berichten: 1004

........Je kunt het boek gratis downloaden vanaf zijn site.....
Hij vraagt dan nog wel netjes of je misschien wat wilt storten op her KWF....
Voorderest ben ik blij dat mijn alderliefste HUBBIE......zo niet is!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

ik word al boos als ik jullie zo lees over die kluun de ......
sterre

afbeelding van Tooske_5902
Offline
Berichten: 635

Misschien beter dat niemand het leest...............dan kapt ie er misschien mee......dat zo'n ei*kel dit mag rondstrooien allemaal

Offline
Berichten: 1768

Shitty schreef:
........Je kunt het boek gratis downloaden vanaf zijn site.....

Oh ja? Waar dan? Ik kan dat nergens vinden..... ben ook wel benieuwd naar het boek namelijk. Ik heb net een column gelezen van hem in de VT Wonen (die krijg ik altijd van mijn moeder) en ik moet eerlijk zeggen dat ik er weinig aan vond.....

Offline
Berichten: 63

@Naia,

als je kunt wachten tot de wandeling die volgt op die van zaterdag, dan mag je het van mij lenen. Ik moet zeggen dat ik hard om het boek heb moeten lachen en huilen (had het misschien niet tijdens de chemo moeten lezen ;))

Offline
Berichten: 1768

Natuurlijk kan ik zo lang wachten Margot! Bedankt alvast :D

Offline
Berichten: 35

http://www.kluun.nl/komteenvrouwbijdedokter/images/kluun_deel_1.pdf
http://www.kluun.nl/komteenvrouwbijdedokter/images/kluun_deel_2.pdf
http://www.kluun.nl/komteenvrouwbijdedokter/images/kluun_deel_3.pdf

Hier zijn de gratis download-links van Kluun

Ik heb het zelf niet gelezen en gezien het commentaar hier en elders weet ik ook niet of ik dat doe.......

Offline
Berichten: 1004

Ik ben al aan het zoeken Naia naar die link.....volgens mij is het gewoon kluun.nl....

Offline
Berichten: 496

dames, misschien een rare optie, maar bij de bieb kun je hem ook zo lenen :wink:

Offline
Berichten: 1004

ojaaaaaaaaaaaaaaaaa..... de bieb...... :wink:

Offline
Berichten: 496

de kankeroverwinnaar

Pleidooi voor en uitleg van een methode om kanker te boven te komen door middel van positief denken

Ik vind het wel diep gaan maar met een aantal dingen kan ik wel iets
het is wel een boek dat je pas moet lezen na alle behandelingen denk ik
en open staan voor verwerkingsmethodes

wat ik een moeilijk stuk vind is dat er beschreven word dat sommige mensen geloven dat gevoelens en opvattingen kunnen leiden tot ziekte.
Er is dan hoop , want dan kunnen gevoelens en opvattingen ook leiden tot genezing??????
pff, heavy hoor
Ik merk dat ik dit stuk niet zo maar langs me neer leg

wat ik wel herken en ook al toepas is hoe ik in het leven sta:
#mijn taak is het accepteren van anderen, niet het goedkeuren van anderen.
# Het doel is gemoedsrust krijgen, niet alleen kanker overwinnen

Ik heb het boek dus gelezen en ben er nog druk mee
heeft dus veel indruk gemaakt

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

Nog ff over Boer Kluun:

Hier staan een aantal recensies (is zijn eigen weblog) en ingezonden brieven. De laatste is bijzonder interessant... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.kluun.nl/pivot/entry.php?id=228

Leuke naam van die schrijfster...hmmm.... :twisted:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Gooooooooo ! Lautje!

Geweldig geschreven! En ware Amazone Power!!!

Kan hij in zijn "zak" steken.

Offline
Berichten: 797

Lautje go's 8)
Wat geweldig verwoord!
Marieta

Offline
Berichten: 4

Wat een klu(u)ns...

afbeelding van Tarayana_2041
Offline
Berichten: 116

Ik kan het niet helpen, maar ik vond dit boek 'Komt een vrouw bij de dokter' WEL een geweldig goed boek.
Juist doordat hij ergens een uitlaatklep had kon hij er zijn voor zijn stervende vrouw.

Gelukkig verschillen smaken. Maar ik zou willen dat mijn man voor de helft zo lief en attent was als hij naar zijn vrouw toe. Dan zou ik geen enkel probleem maken van overstapjes, mits veilig gedaan dan natuurlijk.

Offline
Berichten: 496

Maar goed inderdaad dat iedereen verschillend is

Ik vind het van lautje heel powerfull geschreven, correct en direct
prachtig.

Ik zelf vond het boek een "leuk" boek om te lezen, al begrijp ik het vreemdgaan van die kluun ook absoluut niet. Dat het voor een partner ook zwaar is en er ergens bijgealden moet worden snap ik wel maar moet dat dan zo nodig met die L..

Maar ik ben het ook wel een klein beetje met tarayana eens, en ook zij heeft power omdat hier weer neer te schrijven.

Ik wil nog ff terug komen op mijn boekentopic, ik word een beetje genegeerd :wink:
Heeft iemand het boek gelezen ? ik worstel er soms zo mee

de kankeroverwinnaar, kweetoknie :?

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1004

Quote:
Ik wil nog ff terug komen op mijn boekentopic, ik word een beetje genegeerd
Heeft iemand het boek gelezen ? ik worstel er soms zo mee

...ik ken het boek niet Mamsan.....

Wat ik wel heb gelezen is De helende Reis......op aan raden van iemand....
Omgaan met je woede, je ziekte en dat lichaam en geest een zijn enzo....klinkt een beetej zweverig....

Het gaat over een vrouw waarbij een kanker wordt geconstateerd en beslist NIET geopereerd wilde worden. Zij en haar therapeut dachten dat ze het dmv van sessies endat soort dingen zelf konden genezen. Positieve straling enzo......Na een paar maanden was haar kanker verdwenen...
Voeding was ook heel belangrijk....
Ja ik weet het niet hoor. Dat is misschien een op de ???? Bij wie het wel lukt. Wie zegt me wat voor kanker het was....???
Aan de ene kant herkende ik van alles, en aan de andere kant was ik toch ook weer sceptisch.....

Maar dat boek waar jij over spreekt zegt me nx. Vandaar ik niet reageerde..... :wink:

Offline
Berichten: 534

Sorry, Mamsan, ik ken het boek helaas ook niet. Vandaar dat ik niet reageerde...

Offline
Berichten: 990

Lautje, geweldig jouw reactie. Toen ik over het boek hoorde, dacht ik walgelijk zo'n man. Nog steeds kan ik me er niet toe zetten om het te lezen, misschien omdat ik het teveel associeer met wat mijn mams is overkomen.( hoewel dat niet alleen met bk te maken had)

Offline
Berichten: 496

Hoi shitty

bedankt voor je reactie, klonk ik erg zwaar op de hand :oops: of zielig
nee toch he :?

dit boek is niet zo zeer heel zweverig want ze stellen voorop dat de artsen de ziekte genezen, maar het gaat meer in op, word een beter mens, met een rustige geest, zoiets zodat je er als een gelukkiger mens uitkomt. Dat is bij mij ook wel zo, maar toch staan er in dat boek dingen waar ik een beetje van ga haperen.

hoop dat meer mensen het gelezen hebben, of gaan lezen :wink:

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1004

mamsan schreef:
Hoi shitty

bedankt voor je reactie, klonk ik erg zwaar op de hand :oops: of zielig
nee toch he :?
grxxtjes
mamsan

...nee hoor! Helemaal niet .... [kiss]

Offline
Berichten: 1113

Hoi Mamsan,

Ik heb dat boek hier ook in huis gehad, maar kwam er niet doorheen. Mij net iets te zweverig.
Positief denken heeft volgens mij NUL invloed. Dat zie ik aan mijn mannetje, want als er iemand al die tijd positief is gebleven dan was hij het wel.
Maar gelukkig is mijn mening niet wetenschappelijk onderbouwt en iedereen moet doen en lezen waar hij/zij zich goed bij voelt.

Ikkes

Offline
Berichten: 496

Hoi Ikkes

je noemt precies waar ik ook zo verbaasd en vervelend over ben
net alsof iemand die kanker terug krijgt niet positief genoeg geweest is
Zo komt het soms wel over he dat boek
en toch staan er een paar dingen in waar ik wel wat mee kan, denk ik :?
en dan raak ik de weg kwijt

he , jek

grxxtjes
mamsan

Offline
Berichten: 1004

Heb het boek van Kluun, komt een vrouw bij dokter, uit! In een dag!
Het boek opzich vond ik, ondanks Kluun zijn gedrag, toch wel heel mooi.
Wel confronterend.....maar toch mooi.
Ik herkende er zoveel in.
Tis alleen jammer dat "het-er-zo-1-is-die-zijn-lØl-achter-na-loopt-typ-is"
Op sommige punten vond ik hem toch ook weer heel "lief".....Hoe hij haar de laatste weken heeft bijgestaan. Afgezien van zijn slippertjes natuurlijk. Dat vond ik zo walgelijk, zeker in deze omstandigheden.
Tuurlijk doe je dat voor je vrouw, maar ik lees toch ook zijn worsteling met kanker. Ik heb het in mijn omgeving wel eens anders gezien.
Gelukkig niet in mijn naaste omgeving. Maar bij vrienden van vrienden zeg maar. Ik herkende veel in zijn boek. Het was of er opnieuw een "film" aan mijn ogen voorbij ging....Degene die het gelezen hebben zullen wel weten wat ik bedoel.

Ik had het al een tijdje liggen, maar kon er gewoon niet aan beginnen.
En toch ben ik "blij" dat ik het nu gelezen heb.....

Het heeft me iig laten zien, wat een onwijze kanjer van een "hubbie" ik heb....en dat ik daar na 27 jaar :shock: nog steeds heel blij mee ben...

Pagina's