Chemogirl

11 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230
Chemogirl

Vond net mijn Red op de mat :D met een interview met Marisa Acocella Marchetto. Ik heb haar boek Cancer Vixen (zie Book Crossing, nu vertaald als Chemogirl).

Is weer eens wat anders: een stripboek over bk. Heb het een vriendin laten lezen en die kwam opeens met allemaal vragen - 'was jouwe hormoongevoelig?' 'moest jij ook zoveel prikken?' 'had jij ook zo'n last van neulasta?' Was heel fijn dat zij er opeens ook inhoudelijk wat vanaf wist.

Hier is de website: http://www.randomhouse.com/knopf/cancervixen/

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Hahaha.... Ik heb zelf totaal geen last gehad van Neulasta. Het is echt niet zo dat de meeste mensen last hebben van die spier- en botpijn hoor. Ik kreeg laatst een mail van een lotgenote die helemaal bang geworden was door de verhalen hier. Ze heeft het nu een paar keer gebruikt en ook nergens last van.

Offline
Berichten: 762

Ik had het boek al toen je het de eerste keer aanprees online gelezen in het engels, maar vanmiddag zag ik het liggen in de nederlandse vertaling in de boekhandel en het MOEST mee...

Meteen gaan lezen en zojuist pas klaar...wat een feest van hilarische herkenning. Treffend geschreven/getekend, met een lach en een traan.

Ik heb het nu al als verplichte leeskost voor mijn vriend/dochter gebombardeerd, omdat het zo goed raakt, wat er met je gebeurd... (en dan zijn mijn behandelingen al weer meer dan een jaar geleden..)

Een ECHTE aanrader!!

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

En (in het engels) beschikbaar in de Book Crossing :wink:

Offline
Berichten: 762

ikke wil de mijne in het nederlands nog niet crossen hoor... :oops: ik ben een echte hebben is houwen boeken lezer :oops:

Offline
Berichten: 2044

" Doinja schreef:
Fashion Girl (dun, fashionista, succesvol cartooniste voor Amerikaanse vrouwenbladen) ziet haar leven in één klap in een zwart gat verdwijnen als ze hoort dat ze borstkanker heeft. Het bijzondere: ze maakt een strip van haar kankerverhaal. Droog, trefzeker, nergens sentimenteel, maar het raakt je totaal!

Zie: http://www.cancervixen.com

ChemoGirl van Marisa Acocella Marchetto (Cargo, 17,50 euro)

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ik lift hem even !!!

Offline
Berichten: 1768

wilhelmina schreef:
Hallo, ik weet niet of jullie dit boek al kennen?
Ik heb het gekregen en vond het erg leuk om te lezen. Het heet Chemogirl van Marisa Acocella Marchetto. Zij is striptekenares in NY en heeft zelf borstkanker gehad. Hierover heeft ze een erg orgineel stripboek gemaakt. Heel herkenbaar maar ook zo nu en dan grappig.
Een andere manie r om het te bekijken.
Het ISNB nummer is 978 90 234 2049 1 uitgeverij Cargo
Offline
Berichten: 1768

Dit is inderdaad een bijzonder leuk boek :D, ik heb het gelezen via onze :arrow: bookcrossing.

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Mijn exemplaar uit de boekcrossing is helaas vermist :( maar ik had gelukkig een tweede exemplaar op de kop getikt!

Ik had Marisa destijds nog gemaild, kreeg een heel vriendelijk mailtje terug. Er zou nog een film komen (rechten gekocht door Cate Blanchet), maar tot nog toe is het stil. Jammer.

Offline
Berichten: 117

Ik heb Chemogirl net uit Bergamot. Nogmaals bedankt voor de tip. Heb het in het Nederlands gelezen. Wat wel grappig is, de term BFF (Best Friend Forever) is vertaald in BVVA (Beste Vriend voor Altijd). BFF was toen blijkbaar nog niet in gebruik in onze taal.