Is dit het begin van het einde?

2 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
Is dit het begin van het einde?

Hallo,

Bij mijn mama werd 6 jaar geleden borstkanker vastgesteld, helaas werden ook direct uitzaaiingen gevonden in de lever, dus genezen behoorde niet tot de opties. De afgelopen 6 jaar heeft ze dan ook aan een stuk door behandeling gekregen, in het begin chemo en een borstamputatie, dan afwisselend chemo en hormoontherapie, dan werden haar eierstokken weggehaald en sindsdien is het enkel chemo meer, steeds andere soorten met wisselend succes.

Vorige maandag werd het hoofdstuk chemo echter definitief afgesloten, ze heeft alle middeltjes uit de trukendoos van haar oncoloog geprobeerd. Ze moesten dan bloed testen om te kijken of ze in aanmerking kwam voor moleculaire studies. Helaas zijn haar leverwaarden te slecht. Morgen moet ze nu terug naar haar arts om de opties te bespreken.

Nu is mijn mama tijdens de hele behandeling altijd mijn mama gebleven, ze verdroeg alles relatief goed en is altijd blijven werken, ging met ons mee op stap, ging op reis, ... Tot ze in januari een griepje te pakken kreeg en sindsdien is ze niet langer gewoon mijn mama, maar mijn zieke mama :( ze zegt dat ze spierpijn heeft en komt alsmaar minder de zetel uit, volgens mijn papa eet ze nog maar heel weinig en meestal enkel nadat hij heeft aangedrongen en slaapt ze ook veel. Ze sluit zich ook een beetje af van de wereld. Ze is liefst alleen.

Is dit dan nu het begin van het einde? Zal ze nooit meer verbeteren en weer met ons kunnen gaan winkelen? Of met de kleinkinderen spelen?

Haar arts zei in het begin dat eens haar lever zou beginnen falen, het heel snel kon gaan, en mijn zus en ik zijn zo bang dat we in deze fase aanbeland zijn... We zijn doodsbang voor morgen en hopen op een pilletje of behandeling waarmee haar lever weer even beter gaat werken waardoor ze geen pijn meer heeft. Want ze zegt zelf dat als het niet meer zou beteren, het voor haar eigenlijk niet meer hoeft.

Duimen jullie mee voor morgen? :(

Offline
Berichten: 168

Andastra, wat erg om te lezen van jouw mama. Natuurlijk duim ik met jullie mee voor morgen.
Hopelijk is het inderdaad de nasleep van de griep.

Ik ga heel hard voor jullie duimen.
Gr. bloempje