Mijn dochter 18 jaar heeft Borstkanker!

10 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Mijn dochter 18 jaar heeft Borstkanker!

Hoi, ik ben Anita, ben 47 jaar en mijn dochter van 18 heeft Borstkanker. Ik ben op zoek naar moeders die dit ook meemaken of mee hebben gemaakt.
Voor mij en m,n man stond de wereld even stil, toen we in april te horen kreeg dat onze dochter kanker heeft. We hadden ondertussen het nodige al meegemaakt. Mijn vader is 5 jaar geleden aan prostaatkanker overleden en mijn moeder had 4 jaar geleden nierkanker, maar zij is er gelukkig nog. Als je dit al meemaakt denk je telkens van gelukkig is ons gezinnetje nog bij elkaar er kan zo wat gebeuren met Johan(mijn man) en ik, en natuurlijk kan er onderweg wat met je kinderen gebeuren, maar bij je "gezonde" dochter van 18 jaar verwacht je geen Borstkanker..... Het is haast niet te plaatsen, dit is niet aan de goede kant van de stamboom.
Martine heeft afgelopen maandag de laatste chemo gehad, en wordt over 3 weken geopereerd, voledige borstamputatie met meteen reconstructie, ze heeft zoals het er nu na uitziet gelukkig geen uitzaaiingen. Hoe het er na de operatie er uitgaat zien qua behandelingen weten we nog niet, misschien bestraling, of chemo weer, maar daarna zo wie zo nog 5 jaar hormoonbehandeling.
Ze is zelf ontzettend dapper, optimistisch, en zegt voortdurend tegen iedereen er zijn slimmere dingen!
Zijn er moeders met dezelfde ervaringen??
Groetjes Anita

Offline
Berichten: 193

Oh wat vreselijk voor jullie en je dochter. Ik merk wel hoe moeilijk mijn ouders het vinden dat ik borstkanker heb, en ik ben 35...

Ik hoop dat je hier veel antwoorden en lotgenoten kunt vinden. Ik heb zelf ook net de laatste chemo gehad en de operatie komt denk ik eind augustus (hoor ik volgende week). Als jij of je dochter wil mailen kan dat altijd! Praten helpt echt, ook al is het voor iedereen weer anders.

Offline
Berichten: 242

Ach Anita, wat erg nou. Zo jong al.... Heel veel sterkte!
Ervaring heb ik niet, maar misschien iemand anders wel hier.

Offline
Berichten: 22

Ik krijg er gewoon kippenvel van. Wat erg dat je op zo'n jonge leeftijd al te horen krijgt dat je borstkanker hebt.
Ik kan me helemaal voorstellen dat je stikt van de zorgen om je kind. Op die leeftijd moet haar leven bestaan uit naar school gaan, vrienden, zorgeloos leven en niet uit een borstamputatie, bestralingen, chemo en hormoonkuren.
Wel fijn dat je kind zo sterk is.
Ik wens jullie veel sterkte, dat kunnen jullie wel gebruiken.

Offline
Berichten: 396

Wat vreselijk Anita, dat je dochter zo jong al borstkanker heeft.

Ik wens jullie heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 4239

Beste Anita,

Voor je dochter zal de schok groot zijn, maar voor jullie als gezin ook. Mijn moeder is een hele grote steun geweest tijdens mijn behandeling en dat was heel fijn omdat zij zorgde dat ik me kon richten op mezelf en de behandeling. Ze schrijft hier zelf niet.

En twee berichtjes van de moderator:

1) Dit is een openbaar forum. Door jullie namen te noemen ben je herkenbaar. Heb je aan je dochter gevraagd of zij het ok vindt dat je haar naam en verhaal hier deelt?

2) Je nick is automatisch gedeactiveerd omdat je je registratie niet bevestigd hebt via de link die je per email hebt ontvangen. Als je je opnieuw registreert en een moderator een berichtje stuurt, dan kunnen we je bericht weer aan je (nieuwe) profiel plakken.

Heel veel sterkte voor je dochter en voor jullie hele gezin.

groet,
Bergamot

Offline
Berichten: 4239

Ad 2) ik heb je bericht geplakt, want zag dat je je opnieuw geregistreerd hebt. Kijk je even in je email en klik je op de activatielink om je profiel te bevestigen? Dank!

Offline
Berichten: 565

Heel veel sterkte Anita. Wat een schok voor je dochter en jullie als gezin. Zo'n jonge leeftijd kom ik niet vaak tegen hier op het forum. Wel zijn er vorig jaar november themaweblogs geschreven door vrouwen die op jonge leeftijd met borstkanker zijn of werden geconfronteerd. Misschien vinden jullie daar herkenning in? Ik zal hier de link plaatsen.

http://www.de-amazones.nl/user/4777/weblogs

Offline
Berichten: 4287

Ik heb het niet meegemaakt maar wel gezien hoezeer mijn moeder er onder leed dat ik zelf borstkanker had.
Ook andersom was het vreselijk, toen zij later ook borstkanker kreeg.
Zelf ziek zijn is moeilijk, maar aan de zijlijn staan is ook heel erg moeilijk.
Ik wens je dan ook veel sterkte toe!

Offline
Berichten: 2

Beetje laat, maar dank jullie wel allemaal voor de lieve berichtjes.
We hebben een hectische tijd gehad en zijn nu in een wat rustige vaarwater gekomen.
Met onze dochter gaat het goed, maar ze heeft heel wat moeten doorstaan.
Na de operatie heeft ze toch nog weer chemo gekregen (Taxol) en is ze gestart met Herceptin en vanaf januari is ze ook begonnen met hormoontherapie. Bizar eigenlijk op je 19 in de overgang.
Afgelopen week heeft ze haar studie weer opgepakt, ze doet het eerste half jaar over zodat ze eerst weer aan haar concentratie kan werken, ze vind het super gezellig op school en de medeleerlingen zijn ontzettend lief voor haar. Ook heeft ze haar rijles weer opgepakt en sport ze veel en zit weer op paardrijles.
Ze probeert gelukkig haar "oude" leventje weer op te pakken.
Ze is er nog lang niet en heeft nog een lange weg te gaan, maar ze doet het ontzettend goed en we zijn nog steeds super trots op haar, maar het neemt niet weg dat we nog steeds angst hebben, machteloosheid en soms verdrietig zijn. Het zal allemaal een plekje moet krijgen. We hopen dit jaar rustig door zullen komen met vele mooie en liefdevolle momenten.