Re: Stel jezelf hier voor (centraal voorsteltopic voor Amazo

634 berichten / 0 nieuw
afbeelding van september
Offline
Berichten: 2
Re: Stel jezelf hier voor (centraal voorsteltopic voor Amazo

hallo allemaal...

bij mij is bk ontdekt eind september 2015... het ging zo raar allemaal, zelf een knobbeltje ontdekt en die zelfde ochtend zat ik in ziekenhuis nog geen uur later kreeg ik al te horen dat het er slecht uit zag... die week erop alle onderzoeken gehad,s morgens werd mijn kleinkind geb en s' middags kreeg ik te horen kwaadaardige bk uitzaaiingen in oksel en borstbeen...
oktober gestart met met nieuwe medicijn waar ik voor uitgeloot ben. train 2 studie FEC-T+PTZ.
daar heb ik er drie van gehad om de drie weken,nu ben ik bezig met PTC+PTZ DAG 1 EN DAG 8 15 dag rust.
hier ga ik nog mee door tot maart daarna word ik geopereerd,borst word verwijderd en op afwachting van gen onderzoek misschien ook andere borst en eierstokken.
na de operatie word ik nog bestraald 28 keer..en na bestraling gaan we de nieuwe borst plaatsen wat uit mijn buik word gehaald.
verder is het erg dubbel allemaal, ben veel ziek helaas van de eerste drie chemo, veel antibiotica... nu net 30 december eerste kuur van paclitaxel en carboplatine en trastuzumab en pertuzumab gehad...maar sinds een dag pijn op de borst ff in de gaten houden maar.
verder hoop ik hier toch iets meer steun te kunnen vinden, mensen om mij heen zijn lief maar toch zoek ik iets...
wie weet vind ik het hier....

Offline
Berichten: 873

Hoi september, ik had ook al gereageerd bij je verhaal in 'mijn verhaal'. Daar vroeg ik met welk medicijn je bezig was, maar ik lees het hier.
De PTC en PTZ zei me niets, voor wie het ook onbekend is, BOOG vertelt mij:

BOOG study center schreef:
FEC-T cycle of 3 weeks
F = 5-fluorouracil 500 mg/m2; E = epirubicin 90 mg/m2; C = cyclophosphamide 500 mg/m2; T = trastuzumab 6 mg/kg (loading dose 8 mg/kg)
PTC cycle of 3 weeks, day 1 PTC, day 8 only P
P = paclitaxel 80 mg/m2; T = trastuzumab 6 mg/kg (loading dose 8 mg/kg); C = carboplatin AUC = 6 mg.min/ml
Pertuzumab (Ptz) cycle of 3 weeks, 420 mg (loading dose 840 mg)

Ik hoop dat het goed voor je gaat werken!!
Veel sterkte.

En ik hoop dat je ondanks alles kunt genieten van je kleinkind!

afbeelding van Loesjev
Offline
Berichten: 13

Hallo dames.

Ik ben 31 jaar,moeder van een dochter van 16 maanden en samenwonend. Schoonheidsspecialiste part-time
En sinds vandaag hoor ik bij deze groep..
Weet nog maar heel weinig. In mijn papieren staat invasief ductaal carcinoom, geschatte bloom en richardson graad 3, ER en PR zijn positief(100%/70%) HER2-neu negatief. Weet dus niet wat t allemaal betekent,kan t wel googlen maar ook aan jullie vragen.

3 januari 2016 knobbel gevoeld

4 januari huisarts

5 januari echo,mammo,biopt

11 januari uitslag kwaadaardige cellen ontdekt, chemo en operatie komen eraan, moet alle info nog krijgen..

Offline
Berichten: 251

Hoi Loesje, helaas welkom hier. Wat een schok om op je 31ste dit nieuws te horen. Mijn ervaring is dat de eerste weken het ergst zijn. De diagnose incasseren en een storm van onderzoeken ondergaan. Ondertussen ook nog een kleine meid die je nodig heeft. Eens je behandelplan duidelijk is, kan je weer stapje voor stapje vooruit, naar een leven voor hopelijk altijd zonder kanker. Wat ik uit je gegevens lees, is dat jouw tumor hormoongevoelig is. Je tumor groeit onder invloed van hormonen. Jij zal naast chemo & operatie hierdoor de extra behandelmogelijkheid in de vorm van hormoontherapie krijgen (dagelijks een anti-hormoonpil). Graad 3 betekent dat je tumor snelgroeiend is, dat zie je heel vaak bij jonge vrouwen van jouw leeftijd. Heel veel succes wens ik jou met de komende behandelingen. Probeer het stap voor stap te bekijken, dan lijkt de berg minder hoog. Liefs

afbeelding van Loesjev
Offline
Berichten: 13

Dankjewel,lief van je.. En bedankt voor de info. Ze te horen ben je helaas een professional

afbeelding van daantje1803
Offline
Berichten: 5

Hoi dames graag wil ik mij voorstellen en mijn verhaal in de hoop erkenning of adviezen..
Ik ben daantje en 34 jaar.
2 maanden bij huisarts geweest voor het voelen van een flinke knobbel.
Door gestuurd en na mammografie besloten voor biopten ze zagen iets verdachts .
5 dagen later belde de huisarts goed nieuws goedaardig!wij blij en opgelucht.
2 dagen later de officiële uitslag in het zh maar dat was schrikken de positieve uitslag van het weefsel vonden ze lijnrecht staan dan wat ze op beeld zagen.
Dus toch geen goed nieuws.
Ze dachten dat ze verkeerd de biopten hadden genomen vanuit het goedaardige weefsel in mijn borst.
Dus moest gelijk weer biopten afnemen dit x vacuum zuigend erg pijnlijk en weer een week wachten..
Na een week kwamen we weer voor uitslag gelukkig goedaardig maar toch nog onduidelijk dus zou over 4 maanden terug moeten komen en daarbij een open biopsie.
Ik heb gekozen voor second opinion avl
Dus daar geweest voor de sneldiagnostiek er is een echo gemaakt en het heeft een naam fekregen scleroserende adenose.
De patholoog anatoom in Amsterdam wilde wel nog het weefsel opvragen uit ander ziekenhuis en nakijken maar dat was laatste check voor alle zekerheid.
Nou ben ik drie weken later vandaag febeld met dat de uitslag klopt met wat het andere zh zag goedaardig dus maarrr ze willen nu toch dat ik weer langs kom voor biopten.....
Dus weer onzekerheid...
Weet nu gewoon niet zo goed meer wat ik moet voelen en denken maar 1 ding is zeker ik dacht het acgterr mij te kunnen laten maar nu weer onzekerheid...

Offline
Berichten: 475

Wat slopend, die onzekerheid, Daantje! Ik hoop vreselijk dat alles uiteindelijk goed blijkt te zijn , maar vooral dat je snel uitsluitsel zult hebben. Sterkte met wachten!!
Lieve groetjes, Zangeres

afbeelding van daantje1803
Offline
Berichten: 5

Dank je wel zangeres hoop dat ik snel terecht kan en het daardoor eindelijk kan afsluiten

Offline
Berichten: 145

Daantje, weet je inmiddels al wat meer?

afbeelding van Cynthia
Offline
Berichten: 4

Hallo allemaal!! Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben dus Cynthia, 39 jaar en moeder van 2 prachtige zoons. Afgelopen zaterdag ontdekte ik bij toeval een flinke knobbel in mijn linkerborst. Net voor het slapengaan.... Dus in plaats van slapen, lag ik gelijk te googlen en zo kwam ik op dit forum terecht. Ondertussen ben ik bij de huisarts geweest en het vermoeden is (ook gezien de bijkomende klachten zoals pijn) dat ik een flinke cyste heb. Zelf denk ik aan de hand van alle informatie die ik heb gelezen dat het mastopathie is. Morgen mag ik voor een echo, maar evengoed knijp ik 'm verschrikkelijk. Ik probeer zoveel mogelijk positief te blijven. Uiteindelijk heeft de arts enkel een echo aangevraagd en geen mammo. Zoals hij zelf zei "even bevestigen dat het echt niks is".

Maar goed, ik hoop jullie dus al weer snel uit te mogen zwaaien. Toch heb ik me wel aangemeld hier. Want ik wil het toch even zeggen: Wat heb ik een respect voor jullie!! Elkaar steunen, positief blijven, de vele informatie hier. Ik maak een hele diepe buiging voor jullie allemaal!!

Offline
Berichten: 46

Beste Cynthia,

Succes en sterkte straks! Ik duim voor een goede uitslag zodat we je snel kunnen uitzwaaien!

Liefs simone

Offline
Berichten: 873

Hoi Cynthia, ik hoop voor je dat je hier snel weer weg bent!
Heel veel sterkte!!

Offline
Berichten: 475

Daantje, weet je al wat meer? En Cynthtia, voor jou duim ik ook !!

afbeelding van Cynthia
Offline
Berichten: 4

Helaas ben ik nog niet weg hier..... Geen cyste. Er is biopt genomen, vrijdag de uitslag. Degene die de echo maakte zei wel dat het stevig en glad was, dat is op zich wel positief. Maar ik durf niks meer te hopen...... :(

Offline
Berichten: 145

Cynthia, ik ga heel hard voor je duimen dat je een goede uitslag krijgt.

afbeelding van Cynthia
Offline
Berichten: 4

Bedankt, Bloempje01. Ik ben echt zo nerveus, wat een hel is dat wachten op de uitslag zeg..... :( Ben de hele dag door misselijk. Wel goed voor mijn dieet, ben deze week al 1,5 kilo afgevallen.....
Morgen om 15.30 uur de afspraak. Ik blijf mezelf maar voorhouden dat het er goed uitzag, dat het glad en bewegelijk is. De echoscopist vergeleek het met een soepballetje met een vork willen prikken en dat het soepballetje continue wegschiet. Er is ook een echo gemaakt van mijn oksel en na die echo bleef de echoscopist ook zeggen dat het er allemaal wel goed uitzag.
Wat zal ik blij zijn als ik morgen duidelijkheid heb.....
Biopt afnemen is me trouwens 100% meegevallen. :) Niet eens echt blauwe plekken. Wel erg gevoelig en licht pijnlijk 's avonds, maar het sportbh aan was het heel goed te doen. :D

Offline
Berichten: 251

Veel geluk morgen,Cynthia! Dat wachten op uitslagen vond ik achteraf het meest slopend van alles! Hopelijk ben je morgen weg hier ;-)

afbeelding van Cynthia
Offline
Berichten: 4

Lieve Amazones, gisteren de uitslag gehad van het biopt. Het liep allemaal een uur uit, maar om half 5 was ik toch aan de beurt. De chirurg begon al gelijk met "ik heb gedeeltelijk goed nieuws voor je". Ik heb een goedaardige Phyllodes gezwel. Goedaardig dus, maar wel erg snelgroeiend en moet er wel uit. Als dat goed gebeurt, is het klaar voor mij. Van opluchting kreeg ik direct een huilbui. Ik ben nog nooit zo bang geweest als afgelopen week. Kreeg ik vrijdagochtend ook nog het nieuws dat mijn tante de uitslag uitgezaaide leverkanker heeft gekregen, uitbehandeld en nog een kwestie van weken.... Erg rare en dubbele dag zo.

Maandag ga ik langs bij bureau opname om alles te regelen, dinsdag alle voorbereidende gesprekken. Na de operatie moet ik dan nog een week of 2, 3 dag en nacht een stevige bh aan.
Ik ga dus heel hard zwaaien. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle informatie die ik hier heb gevonden, alle liefde en steun. Dit is absoluut een prachtig forum.
Lieve Amazones, ik wens jullie allemaal het beste. Dikke knuf van mij.

Offline
Berichten: 189

Fijn Cynthia!!! Wegwezen hier! Ik hoop dat de operatie meevalt! Groeten terug!

Offline
Berichten: 145

Fijn dat je nog even wat hebt laten weten Cynthia. Groetjes terug, doeiiiiii.

Offline
Berichten: 13

ik ben Maria ,bijna 49 ,2 volwassen dochters en ben 16 februari voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest ,(had voor de 10e keer een bult ofzo en dacht voor een routine onderzoekje te gaan) na de mammografie,en echo kwam er een arts die begon over een biopt,ik vroeg nog moet ik daar een afspraak voor maken ?nee zegt ze ,u gaat meteen het traject in.... en moest er meteen een biopt genomen ....(er zat een verpleegkundige bij die zei nog ,ze kijken niet bezorgt hoor dus wss valt het wel mee)ondertussen zaten er 4 artsen bij en nog drong er niets door bij me ....toen is mijn man maar even binnen geroepen en aan hem zag ik dat er iets niet helemaal goed was ,maar goed maria denkt soms wat makkelijk ;) en moesten we naar de mamacare verpleegkundige om een afspraak voor die vrijdag te maken voor de uitslag ,zij zag meteen dat het absoluut niet bij me binnen kwam en toen ging ze me even uitleggen waarom er tijdens de echo en de bioptie 4 artsen om me heen stonden ,95%kans op borstkanker ....toen had ik de doos tissues nodig en hoorde ik haar zeggen ,zo en nu komt het binnen .....vrijdag bleek dus idd dat het foute boel was borstkanker met voorstadiums van nog meer borstkanker ,18mrt wordt ik geopereerd en de week erna krijg ik het volledige behandel plan denk ik .ondertussen ook huidkanker gevonden ,de grootste plek wordt de 18 e meteen mee verwijderd en onderzocht en de rest wordt door de dermatoloog bekeken en verwijderd.

ik ben afgelopen week al op deze site aan het rond kijken en vind het een mooie site
groetjes maria

Offline
Berichten: 228

Oh Maria, zo geleidelijk tot het besef komen en dan sta je daar opeens, midden in die keiharde realiteit. Welkom bij de amazones. We horen er allemaal liever niet bij hoor, bij de amazones - maar het is een hele fijne site (heb je goed opgemerkt! ;).
Je zal waarschijnlijk een hele reeks vervolg onderzoeken krijgen. Ik wens je daar het allerbeste bij. Dat zijn best pittige tijden. Uit eigen ervaring weet ik dat het weer wat rustiger wordt als je aan de behandeling kan starten.
Veel sterkte met alles!
lieve groeten
smim

Offline
Berichten: 13

dank je wel ,zie er allemaal vreselijk tegen op ,maar ik moet er toch in mee gaan ,gelukkig lieve mensen in het ziekenhuis die me (proberen) te geruststellen ,vandaag wordt ik gebeld voor de tijd van operatie aankomende vrijdag en wat ik dan allemaal wel en niet mag :)

afbeelding van Kat063
Offline
Berichten: 81

Ik ben nieuw op de site. Ik heb een lobulaire borstkanker die sprietvormig groeit er was gelukkig maar 1 klier aangetast. Ondertussen borstamputatie met onmiddellijke reconstructie gehad, inclusief okselklierdissectie. Deze week (12 dagen post op) terug gaan werken. Viel redelijk mee, Slaap meer dan normaal. Binnen anderhalve week begint chemo. 4X AC met dag erna spuit voor aanmaak witte bloedlichaampjes en 12X paclitaxel.
Alle tips zijn welkom, horrorverhalen niet :wink:

Offline
Berichten: 4

Goedeavond allemaal.

Ik ben een jonge vrouw en weet pas dat ik de drager ben van het BRCA1 gen.

Ergens zoek ik antwoorden, ik las al steeds mee op jullie mooie forum vanwege een vriendin met BK met uitzaaiingen naar de longen.

Ik hoop gewoon hier net dat beetje steun en informatie te vinden. We zien het wel.

Ik wilde wel ook melden dat ik een enorme respect heb voor jullie allen!

Groetjes Speechless.

Offline
Berichten: 475

Kat063 en Speechlless, jullie zijn van harte welkom bij de Amazones!

Offline
Berichten: 145

Kat63 & Speechless, welkom bij De Amazones.

Offline
Berichten: 2

Naast mijn eigen pagina, dan ook maar even hier voorstellen.

Ik ben Annechien, 34 jaar en heb ook aansluiting bij de club gevonden. Ruim 3 weken geleden was ik aan het werk toen het in mijn rechteroksel begon te trekken. Omdat ik dat niet vertrouwde ben ik gaan onderzoeken en toen voelde ik hem al vrij snel. De dag erop ben ik naar de huisarts gegaan. Op verdenking van een cyste stuurde ze me wel door om iets anders uit te kunnen sluiten.

twee dagen later kon ik al terecht bij de mammapoli. Verpleegkundige en arts dachten hetzelfde, maar toch maar even voor de mammografie en echografie heen. Bij de echo kon en mocht ik mee kijken, in mijn oksel zat inderdaad een cyste, daar is een punctie van genomen. Maar de knobbel waar ik voor kwam, was 1 massief iets en al snel viel het woord biopt. Terug op de poli, kwam ze eigenlijk al met de deur in huis vallen...... het ziet er niet goed uit en de kans is zeer groot dat het kwaadaardig is. Die middag belde ze inderdaad terug dat het kwaadaardig was, de punctie was echter wel goed.

en dan volgt de achtbaan van onderzoeken, gesprekken en is ondertussen mijn poortwacht klier al verwijderd en zit er nu een marker in de tumor. Nu nog een paar afspraken:
1/4 afspraak oncoloog
5/4 afspraak chirurg voor uitslag poortwacht klier, afspraak oncologisch verpleegkundige
29/4 uitslag DNA

wilde gok van ons is dat ik 6,7 of 8 april ga starten met chemo (4x AC en verder ben ik het kwijt). Rond laatste kwartaal operatie (borstbesparend gaan ze voor werken en anders amputatie) en dan afwachten of er nog bestraald moet gaan worden of niet.

Offline
Berichten: 475

Welkom, Annechien!

Offline
Berichten: 145

Annechien, ook hier nogmaals van harte welkom bij De Amazones.

Offline
Berichten: 17

Vandaag is het een maand geleden dat ik een knobbeltje voelde in mijn linkerborst, een dag later hoorde ik dat ik borstkanker heb. De afgelopen maand is echt een rollercoaster geweest en mijn leven staat op dit moment echt stil. Zo nu en dan heb ik geprobeerd online wat informatie op te zoeken en zo kwam ik ook op deze site. Het dringt inmiddels steeds meer tot me door wat voor enorme gevolgen dit heeft en ben op zoek naar ervaringen van lotgenoten en heb me daarom hier aangemeld.

Offline
Berichten: 251

Welkom hier, Biebje! Ja wat een schok is de diagnose he. Ik vond de eerste weken het ergst. Eens je volop in de behandelingen zit, lijkt het ook een soort van te wennen. Ik hoop dat je ondanks de diagnose er gunstig voorstaat en je de behandelingen vlot kan verdragen! Sterkte en hier vind je zeker veel lotgenotes!

Offline
Berichten: 17

Dankje An! Ik ben er gelukkig vroeg bij, tumor was 1,5 cm en geen uitzaaiingen, maar dat maakt de schok niet minder groot. Inmiddels een borstsparende operatie achter de rug en bezig met het invriezen van Embryo's. Na de fertiliteitsbehandeling volgt chemo en evt. bestraling (twijfel nog over eventuele borstamputatie).

Offline
Berichten: 475

Jeetje, Biebje87... Wat een schock en wat ontzettend goed dat je aan de bel hebt getrokken! Inderdaad, de gevolgen zijn behoorlijk...En het traject is lang. Voor jou komt daar nog een vruchtbaarheids traject bij. Erg pittig, meis...Wat komt er veel op je af, he..Ik hoop dat je veel aan de Amazones site zult hebben. Vragen, spuien, er kan veel hier!
Veel sterkte met alles, lieve groetjes Zangeres

Offline
Berichten: 1

Ik ben gormah, ik zoek meer informatie en hoop dat hier te vinden. Sinds een paar maanden week ik dat ik borstkanker heb. Inmiddels is mijn borst verwijderd, waarna ik helaas een bacterie in mijn borst heb gekregen. Eergisteren ben ik daaraan geopereerd en gelukkig is de pijn van de afgelopen weken nu eindelijk voorbij. Maandag start de chemo en bestraling: beide 31 dagen achter elkaar.

Een vriendin schrijft verhaal: ik zit vól vragen en hoop hier meer te kunnen lezen.

Groeten Gormah

Offline
Berichten: 1

Ook ik zal me hier even voorstellen. Mijn naam is Saskia, 38 jaar, geboren en getogen in het Brabanste Uden en getrouwd met Ruth (man met een vrouwennaam..). Zojuist verhuisd naar Zuid-Holland samen met onze hond - Guzzi.
Ik heb zojuist mijn verhaal gepost.

Begin van dit jaar (januari 2016) is bij mij een knobbel vastgesteld, terwijl ik samen met mijn man en hond in Roemenië woonachtig was.
Na hals over kop teruggekeerd te zijn naar Nederland, behoor ik nu ook tot de groep vrouwen met borstkanker.
HER2-Neu positief, hormoon ongevoelig, fase 4 met uitzaaiing in hals, schildklier, arm, rib, wervel en ovarium.

Over 2 weken staat mn eerste tussentijdse onderzoek (CT scan) gepland. SPANNEND!
Hopelijk met goed resultaat, zodat wellicht de chemo ingekort gaat worden en ik weer verder kan bouwen aan mijn toekomst!
Bedrijf opstarten, motor rijden, reizen, noem maar op!

Ik heb hier al aardig wat tips en informatie gevonden en het leek me toch verstandig om ook onderdeel te worden van de Amazones.
Bij deze dus!

Offline
Berichten: 251

Welkom hier Sassss. Had het al bij je eigen verhaal geschreven, wat een ellende maar wat fijn dat je vooruit kan kijken en leven!!!

Offline
Berichten: 475

Welkom, Sasss, Gormah!

Offline
Berichten: 145

Sass, welkom bij De Amazones.

afbeelding van Sannedestan
Offline
Berichten: 3

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sanne, 25 jaar. 2,5 maand terug ontdekte ik een knobbel in mijn borst.
Huisarts heeft me doorverwezen voor een echo alleen was hier op niks te zien. Arts deed nog al nonchalant hierover en zei je bent nog jong zal wel klierweefsel zijn... Als het gaat groeien kom je maar terug.
gelijk m'n huisarts gebeld en die heeft me gerust gesteld en gezegd dat ik hem meteen moest bellen als ik verandering voelde. Na een aantal weken werd het knobbeltje een langwerpige knobbel, gelijk terug gestuurd voor nog een echo. Wederom niks te zien. Deze keer wel een doorverwijzing gekregen voor het borstcentrum. Hier langs geweest en er werd besloten een mri te doen. Vorige week dinsdag de uitslag, een duidelijke verkleuring.... ik schrok me rot, de arts rade me aan een biopt te laten maken om te zien of het goed of kwaad aardig is.... Donderdag is geprobeerd om een echo geleide biopt te maken maar dit ging dus niet omdat ze op de echo wederom niks zagen. Nu ben ik aan het wachten op een oproep vanuit Maastricht om daar een mri geleide biopt te krijgen.
Ik ben op van de zenuwen en ben ontzettend bang, vooral omdat de artsen ook niet zo goed weten wat ze er van moeten vinden omdat de echo niks laat zien.
En het duurt voor mijn gevoel allemaal zo lang! Heb ook bewust een week niet aan m'n borst gevoeld maar gisteren weer eens gevoeld en de knobbel word steeds duidelijker voelbaar en ook groter. Heb voor de zekerheid ook mijn moeder laten voelen omdat ik bang was dat ik mezelf gek maak maar ook zei gaf aan dat ze merkt dat het erger wordt.

Zijn er hier dames met deze ervaring en kan zo'n verkleuring meer zijn als een goed of kwaadaardig tumor?
Ik hoop snel iets te horen uit Maastricht ben op van de zenuwen =(

Offline
Berichten: 251

Hoi Sannedestan, een verkleuring is zeker niet altijd kwaadaardig. Ik had bij mijn diagnose in beide borsten aankleuring, ene kant verdacht en andere kant niet verdacht. Dat wachten is heel stressvol, slopend en akelig, waardoor het dubbel zo lang duurt voor je gevoel. Het kan vanalles zijn, bijv. ook een onschuldig fibroadenoom. Ik hoop dat je snel aan de beurt bent en je een goede uitslag krijgt!

afbeelding van Sannedestan
Offline
Berichten: 3

Dankjewel An-77.

Ik heb vandaag te horen gekregen omdat ik deze week zelf aan het bellen ben geweest dat m'n papieren die opgestuurd zijn naar Maastricht zoek zijn geraakt.... Alles word nu opnieuw opgestuurd en ik moet hoe dan ook wachten tot volgende week vrijdag omdat die biopt onder mri alleen op vrijdag is. Ik ben er echt ziek van en helemaal van m'n stuk gebracht. Hoe kan zoiets nou gebeuren bij zoiets belangrijks?! :(

Offline
Berichten: 46

Gatver San, dat kan je er nu helemaal niet bij hebben. Het wachten, die onzekerheid.... wat goed dat je zelf actie onderneemt. Sterkte!!

Offline
Berichten: 178

jeumig... "papieren"... ze doen toch alles digitaal tegenwoordig... gevalletje van "oops.. vergeten? "

Sterkte hoor... zelf assertief blijven hoor!

Offline
Berichten: 475

Pfff....zoekgeraakt....Hoe bestaat het!
Blijven bellen en er achteraan zitten, wij steunen je daar in, want je moet gewoon zo snel mogelijk weten wat het is. Hou ons op de hoogte!
Evt alle onderzoeken opnieuw laten doen in. Maastricht? Zeg maar vanaf nul beginnen?

afbeelding van Sannedestan
Offline
Berichten: 3

Hoi allemaal,
Dankjewel voor jullie berichtjes ik heb eindelijk nieuws uit Maastricht maar word echt voor een moeilijke keuze gezet.

Ben gisteren gebeld door m'n arts van het mmc, Maastricht wil wel een bioptie doen maar is bijna zeker dat ze dan mijn borstimplantaat kapot prikken. Nu heb ik 2 keuzes.. Of ik ga dat doen met alle gevolgen van dien, nieuw implantaat enz of ik moet een half jaar wachten en opnieuw een mri doen om te vergelijken of het is gegroeid of niet.. De arts in Maastricht zegt dat er een kans van 5% is dat het kwaadaardig is.. En dat ze aanraden om een half jaar te wachten... Maar wat nou als ik bij die 5% hoor....?!?! En kan ik wel een half jaar met die gedachte rondlopen.. Moeilijke keuze dus. Ik heb ieder geval vast contact opgenomen met mijn plastisch chirurg en daar heb ik maandag een afspraak mee om de voor en tegens te bespreken. Ook de verzekering gebeld en in princiepe word een nieuw implantaat vergoed in de basis verzekering omdat het op medische gronden is. Mischien dat ik na maandag nog een second opinion aanvraag bij een ander ziekehuis maar even allemaal afwachten dus en dan een beslissing nemen..

Offline
Berichten: 1

Mijn naam is Theresa en woon in het hoge noorden samen met mijn man en onze drie kinderen
We runnen samen twee winkels in 2e hands designmeubilair.

Vlak voor pasen ontdekte ik een opgezette klier in mijn linkeroksel waarvan ik direct voelde "dit klopt niet"
Onderzoeken bevestigden dit en na een aantal weken was het hele plaatje compleet.
Borstkanker- Metastase lymfeklier- hormoongevoelig- her2neu positief- gradatie 2/B

Het eerste stukje van mijn traject is Chemo therapie in combinatie met doelgerichte therapie. (docetaxel- herceptin- pertuzemab.)
In totaal 4 maal om de drie weken. Ergens midden in de zomer vindt de operatie plaats.
Op dit moment weet ik nog niet of het borstbesparend om amputatie wordt. Dit hangt nog af van het gen-onderzoek en of de tumor kleiner is gaan worden. Omdat ik een metastase heb in een lymfeklier wordt het zo wie zo ook verwijdering van de okselklieren.
Daarna 3 maal FEC eveneens om de drie weken.
13 maal herceptin, en een aantal jaren hormoontherapie.

Ik ben blij dat de trein is gaan rijden, stukken beter dan de onzekere periode ervoor.
Heb een positieve instelling- altijd gehad- en hoop vurig dat die me er doorheen gaat helpen.

Daarnaast heb ik een volledig vertrouwen in mijn oncoloog en de deskundigheid van het UMCG in Groningen.
Naast dat het me een hoop ellende en ziek zijn zal kosten heb ik bovenal een gevoel dat het me ook veel zal brengen.

Inmiddels heb ik mijn eerste Chemo gehad en na een mindere eerste week voel ik me nu als vanouds en probeer ik mijn conditie weer zo goed mogelijk te krijgen voor de volgende kuur.

Heel veel liefs voor jullie allemaal

groetjes Theresa

Offline
Berichten: 20

Hoi allemaal,

Wat ben ik blij dat ik deze website heb ontdekt. En bedankt voor al jullie openhartigheid, lef hoor. Ik moet er nog even aan wennen.

Glimke, 32 jaar en sinds een week de diagnose. Oestrogeengevoelige tumor, agressiegraad 2. Zoals bij veel van jullie waarschijnlijk, kwam het totaal onverwacht. Het onderzoekscircus is nog in volle gang, dus echte beslissingen over de behandeling zijn nog niet genomen.

Offline
Berichten: 2

hoi ik ben 55 jaar bijna 35 jaar getrouwd 2 mooie dochters en 2 mooie kleindochters zit vanaf 31 aug in de intercity met de diagnose borstkanker inmiddels 6 tac chemokuren gehad waardoor ik mijn haren ben verloren 29 feb geopereerd een diep flap nu 6 weken geleden 13 april ga ik beginnen met 16 stuks bestraling daar ben ik nu ook mee klaar en dan de rest wat er nog moet gebeuren tepelhof ,tepelring .en rechterborst gelift moet zeggen dat ik geen pijn heb gehad tot nu toe emotionele ben ik wel want kan er nog niet echt aan wennen 22 juni teug na de PC moet zeggen een kei in zijn vak de littekens zijn erg mooi

afbeelding van siep8256
Offline
Berichten: 1

Hallo, ik ben Simone 46 jaar, sinds juli 2014 heb ik borstkanker, ik had het zelf ontdekt daarna ging het als een sneltrein, onderzoeken, nog geen 4 weken later de operatie, een complete borstreconstructie, daarna preventief chemo en herceptin.
Ik zou december 2015 klaar zijn met alles, ware het niet dat ik rond de elfde herceptin me eigenlijk zieker begon te voelen dan ik ooit geweest was in de tijd ervoor.
Na de chemo ben ik begonnen met de Tamoxifen, voor mij werd ik daardoor ook nog eens heel erg depressief en neerslachtig, dat was ik daarvoor nooit, niet zo in ieder geval.
Ik kreeg vocht in de voeten, benen en achteraf zat het tot in mijn longen.

Ik maak grote stappen in mijn verhaal, mijn huisarts riep je moet lopen en bewegen, kon ik dat maar beste man, dat kon ik niet, ik stond boven aan de trap te spugen, eten en slapen kon ik ook niet.
Tot ik het in een weekend zo benauwd kreeg, dat een huisarts (een andere weekendarts) mij een plas medicijn gaf, daardoor kreeg ik weer lucht en ruimte. Toen was ik eigenlijk al te ver heen bleek achteraf.

In de eerste week van de kerstvakantie van 2015 kwam ik bij de cardioloog terecht voor controle, en bloed moest er afgenomen worden bij de chemo unit, ik heb nog steeds een porth a cat in mijn arm..... van haar mocht ik niet naar huis toe, ze vond mij er slecht uit zien, er zit 9 kg vocht in je lichaam dame zo ga je de kerst niet halen, je mag van mij niet weg, aan het plas infuus ruim een week en hartkastje kreeg ik ook om, bah ik mocht niks, een hoop medicijnen toe ook.
Na een echo zat er inderdaad vocht overal tot aan mijn longen aan toe. Met 2 dagen was er ook 9kg vocht weg en mijn conditie tot het absolute nul punt gedaald, ik kon niks meer, niet eens alleen douchen.

Met extra onderzoeken bleek dat ik hartfalen ook had, longinfarcten (in beide longen) met de tamoxifen was ik gestaakt eind november al, nu achteraf maar goed ook, ik mag de kuur dan ook nooit meer af maken, omdat ze hartproblemen bij mij kunnen veroorzaken. We moesten kiezen tussen twee kwade, borstkanker was in rimissie en hartprobleem nog niet.
Ik heb uiteindelijk tot 4 januari 2016 in het ziekenhuis gelegen, thuis gezorgd dat er een bed en rolator kwam, dat laatste ding vond ik verschrikkelijk, heb hem alleen in uiterste nood gebruikt.

Gisteren had ik voor de tweede keer controle van mijn goede borst en vanmorgen mocht ik al bellen met de mammapoli, zo lief hoe ze daar waren, een groot verschil met het ziekenhuis van Almere.
De uitslag was goed, ik was zo blij en opgelucht, dat er tranen waren van blijdschap.
Morgen nog wel naar de chirurg voor controle, maar daar ga ik nu een stuk geruster heen.

Mijn familie is een heel ander verhaal, die laten zich niet zien of horen, ik ga het ook niet meer uitleggen en sorry hoor maar als er iets zou zijn kom ik ook niet meer, tis hard ik weet het, maar je moet op een gegeven moment voor jezelf kiezen.

Samen met mijn man en zoon, zoonlief heeft ook de nodige aandacht nodig met zijn handicaps en hartprobleem snapte er helemaal niets van wat er met mamma gebeurde.
Familie (zussen en broers) hebben niets maar dan ook niets voor hem gedaan......

Eerder heb ik het nog niet van mij af kunnen schrijven het lukte gewoon niet, denk dat ik weer rust moest krijgen voor ik dat kon.

En ook ik was hier liever niet gekomen, hopelijk blijft het nu een keertje rustig in de toekomst!

Groetjes Simone

Offline
Berichten: 228

Welkom bij de amazones Simone,
Wat een verhaal zeg! Ja, bijwerkingen van de behandeling kunnen toch echt heel naar zijn soms. Mijn tante had ook hartfalen (jaren later tgv bestraling) en is uiteindelijk moeten verhuizen, wegens geen trappen meer kunnen lopen. Het kan soms erg tegen zitten allemaal.
Hebben ze jouw klachten nu beter onder controle? Heb je een aangepast revalidatie programma kunnen vinden? Ik hoop dat jou herstel al bij al snel kan starten.
Wat goed dat jouw controles goed waren! Dat is dan toch een hele opluchting altijd.
Weet je, ik was hier liever ook nooit gekomen - bij de amazones. Maar ik ben heel blij dat ze er zijn.
Ik wens jou alvast veel steun van de website. Bovenaan rechts is er een zoekfunctie, die je kan helpen bij het navigeren van de site.
Lieve groetjes, smim

Pagina's