ACC Borstkanker

9 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Spek
Offline
Berichten: 4
ACC Borstkanker

Ook ik moet mij jammergenoeg voorstellen : Ik ben gediagnostiseerd met ACC in de borst in het LUMC in leiden. Had al 8 jaar cystes in de borst die flink zeer deden. Bij controles met mammagrafie deed het heel erg veel pijn. Daar kwam nooit wat uit. Ik probeerde altijd deze beetje los te masseren om de pijn wat te verzachten. Tot ik paar weken een heel hard knobbeltje voelde die vrijwel aan de tepel vast zat. meteen naar huisarts gegaan en 4 dagen laten ging ik al hele programa mamapoli in. 4 dagen later uitslag borstkanker zeer zeldzaam ACC. Moest geopereerd worden , maar werd elke keer door corona uitgesteld, tot er opeens toch wel een plekje vrijkwam in Anthoniushove. Arts van LUMC heeft me daar geopereerd met een borstbesparende opareatie.  Gisteren week later uitslag gehad dat het carcinoom weg is, maar niet alle sprietjes van het carcinoom . Het is langsaam groeiend en nog in eerste fase. Dus dat het in januari nog een keer opnieuw moet. Arts zei dat ze ook daarna nog niet weten of alles weg is en dat het waarschijnlijk niet te zien is op een MRI. Na operatie als alles weg is, gaan ze niets doen. alleen als er klachten zijn. Ik vind dat toch wel erg onzeker. Ik zou graag in contact komen met mensen die deze vorm borstkanker of weet iemand meer over de borstkanker ?

Offline
Berichten: 91

Hoi Spek,

Welkom op het forum.

Wat ontzettend heftig dat je deze diagnose hebt gekregen. Het is momenteel erg lastig door de situatie rondom corona. 

Ik kan me voorstellen dat je onzekerheden hebt. Ik heb zelf een andere vorm en behandeling gehad dus ik kan je hier helaas niet iets over vertellen.

Veel sterkte!

afbeelding van Spek
Offline
Berichten: 4

Hoi Lara,

Bedankt voor je bericht. Ja het is erg verwarrend en weining over bekend.

Na mijn operatie kwam er een arts of leerling artis , die een heel verkeerd verhaal had opgehangen. Het zou allemaal ingekleurd zijn tijdens de operatie en alles was goed te zien en weg gehaald. Ik zei nog dat er een radioactief buisje was geplaatst en dat ze niet gekleurd hadden. Nou dat was niet zo.

Afgelopen donderdag tijdens een gesprek met de chirurg wist hij niets van aankleuren en zei dat het niet klopten en dat nog niet alles weg was, dus dat ze nog een keer moeten opereren.

Ook op de wond zouden steristrips zitten en de pleister erover heen moest ik eraf halen. Toen ik dat deed, zater er helemaal geen steristrips onder en trok in de wond kapot. Dan sta je daar voor de eerste keer naar je wond te kijken en even niet wetend wat te doen. Lekker stelletje bij elkaar.

 

Offline
Berichten: 91

Wat vervelend dat er onduidelijkheid is ontstaan in de communicatie en over wat er wel of niet gedaan en gezien is. 

Dat lijkt me geen veilig gevoel geven. Ik zal daar zelf heel onzeker van worden.

Wat ontzettend naar wat er ook met die pleister is gebeurd. Dat is natuurlijk even schrikken. Ik denk zeker dat deze dingen kunt bespreken, want het lijkt me niet helemaal de goede manier en je hebt het al moeilijk genoeg.

Sterkte! ❤ 

afbeelding van Spek
Offline
Berichten: 4

weet iemand hoeveel dagen je het moet aankijken als de wond meer pijn gaat doen en er elke keer weer pus uitkomt ?

Chirurg zei vorige week , goed onder de douche spoelen, maar dan gaat de wond elke keer weer open. Gaat dicht en na een tijdje staat er zo veel spanning op dat er weer pus uitkomt.

Wat is slim hiermee te doen ?

 

afbeelding van Juul1985
Offline
Berichten: 5

Ik zou even je arts bellen. Pus uit de wond en meer pijn klinkt niet fijn. Je kunt niet te vaak bellen als je je zorgen maakt. Sterkte

Offline
Berichten: 4292

het spoelen moet echt, de wond moet juist open blijven en het pus moet eruit tot het helemaal niet meer ontstoken is.

Offline
Berichten: 91

Oei, dat klinkt niet fijn Spek! Heb je nog navraag gedaan bij je arts?

afbeelding van Spek
Offline
Berichten: 4

ik ben even langs geweest en daar zeiden ze  1 x per dag spoelen en 1 x per dag desinfecteermiddel in en van binnenuit laten herstellen.

Het begint wel iets dichter te komen, maar is nog onrustig en gaat nog snel open.

Het moet wel voor de volgende operatie dicht zijn.

7 jan Heb ik een MRI en 14 jan overleg arts en dan plannen ze 2 de operatie in.

Daarna nog geen idee.