Hoi Ik ben nieuw hier

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 5
Hoi Ik ben nieuw hier

Hoi hoi 

 

Graag wil ik mij voorstellen 

Ik ben Cindy 39 jaar 

(alleenstaande) moeder van 3 mooie kinderen van 

16, 8, 3 jaar. 

In juni kreeg ik de diagnose Triple negatieve Borstkanker en bleek in het stadium voor de uitzaaiingen te zitten. Dan staat je leven op zijn kop. 

Positief ben ik dit traject ingestapt en heb het maar allemaal over mij heen laten komen. Inmiddels heb ik vorige week de laatste chemo gehad, en moet ik mij nu voorbereiden op de operatie. 

Ik vind het erg moeilijk hierin een goeie keuze te maken (borstbesparend of amputatie / reconstructie) omdat ik de uitleg van chirurg niet erg uitgebreid vond (kort gesprek) en ik na t gesprek met veel twijfels zit, mede omdat ik me niet goed herinner wat ze nu eigenlijk gezegd heeft.

Ik hoop hier ervaringen te lezen, te delen en tot steun te zijn voor iedereen die het nodig heeft. 

 

Jullie zijn stuk voor stuk vechters kiss

Offline
Berichten: 6

Hoi Cindy,

Toen ik niet wist hoe mijn chirurg tegenover oncoplastische chirurgie stond ( de verpleegkundige reageerde nogal afwijzend) heb ik twee andere ziekenhuizen benaderd voor een evt second opinion. Ik heb hier uiteindelijk geen gebruik van gemaakt omdat mijn arts heel positief reageerde op mijn vraag en gelijk alles in gang zette om te doen wat ik graag wilde. Maar toen ik aan het zoeken was kwam ik kliniek Alexander Monroe tegen, zij doen alleen maar borstzorg en daar had ik ook een goed gevoel bij. Ik ben er niet geweest maar mss is het voor jou slim om bijvoorbeeld daar of ergens anders eens een second opinion te vragen. Daar hoef je dan uiteindelijk niet perse iets mee te doen maar het kan je wel helpen om een keuze te maken waar je helemaal achter staat.

Heel veel succes en sterkte met het maken van JOUW keuze.

Groetjes Lonneke

Offline
Berichten: 4269

Cindy als je je het gesprek niet goed herinnert moet je echt terug gaan. Laat het je nog een keer uitleggen en vraag of je het mag opnemen. Dat is echt niet raar. Dan kun je het thuis nog een rustig nalezen. Ik zou zelf met uitzaaiingen niet naar het Monro gaan.

AvL is bijvoorbeeld heel goed gespecialiseerd in reconstructies. Maar wat ik me ook afvraag is of je een prognose kreeg? Wil je de reconstructie überhaupt wel. Hangt je beslissing wel of niet af van je levensverwachting? (ik heb zelf ook uitzaaiingen, en zou dit soort dingen namelijk wel meewegen in mijn beslissing. Een reconstructie is toch weer een extra belasting).

Offline
Berichten: 5

Bedankt voor je reactie Lonneke. 

Ik woon in Limburg, AVL is dus bij mij stuk verder af. 

Overigens ben ik heel blij met mijn oncologe zij is fantastisch, ik.zal morgen ook een afspraak met haar maken en mijn twijfel mbt t gesprek met chirurg en twijfel keuze aan haar voorleggen. 

Hoi Ellenk

Ik heb geen uitzaaiingen , mijn tumor heeft zelfs beter dan verwacht gereageerd en is een heel.stuk geslonken en misschien na de laatste  kuren zelfs "weg" Mijn chirurg zei dat bij mij borstbesparend of amputatie geen verschil in overlevingskans biedt. 

Alleen moet ik bij besparend minimaal nog 21 bestralingen en als niks raars uit poortwachterklier komt hoef ik nadien ook geen chemo meer. 

Bij amputatie hoef ik geen bestraling meer. 

Dus uiteindelijk ben / word ik straks weer gezond 

Ik weet wel dat ik niet plat wil blijven dus wel graag reconstructie , voor diepflap is lange wachtlijst, en prothese van silicone wil ik niet 

Zo ver ben ik wel al voor als ik voor het 1 of t ander zou kiezen,  maar zo weet ik ook nog heel veel niet door twijfel en gebrek aan verkregen info. 

Hoop dat het gesprek met plastisch chirurg morgen wat meer rust brengt