Opnieuw kanker?

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 3
Opnieuw kanker?

Lieve amazones,

Ik wil dit graag even kwijt.

Ik ben een vrouw van 51, geen relatie of kinderen.

In 2016 had ik borstkanker stadium 2. Bij controles geen afwijkingen meer gevonden. Afgelopen herfst kreeg ik veel last van buikpijn. Ik dacht niet aan kanker want was daar al eerder onderzocht zowel regulier als alternatief. Dacht dat het met iets anders te maken had. CTscan van buik liet n stukje longen zien en juist daar waren tot mijn verbazing afwijkingen te zien. Buik zag er goed uit. Ik werd direct doorverwezen naar longarts die longfoto liet maken met ctscan. Er bleken inderdaad afwijkingen op de longen te zitten. 50% kans op uitgezaaide borstkanker. Ik schrok me rot. Direct veel onderzoeken in paar weken tijd gehad want arts wou kijken of elders in lichaam afwijkingen waren. Petscan twee weken geleden wees helaas uit dat er ook afwijking op lever zat. Een plekje. Longarts zei kans op uitgezaaide borstkanker nu 95-99% eerst nog leverpunctie. Was eergisteren. Er moest door long heen geprikt...was onverwachts heftig en pijnlijk. Bleek n klein stukje klaplong te hebben. Kon ruim n uur niet goed ademhalen en had ontzettend veel pijn en ook angst. Gelukkig hielpen de pijnstillers. As woensdag krijg ik de definitieve uitslag. Hoop nog steeds dat ze het verkeerd hebben gezien maar ben ook realistisch. Als t toch kanker blijkt hoop ik dat het hormonale vorm is...schijnt beste te behandelen. Heeft iemand ervaring met leven met uitgezaaide borstkanker? Langere tijd en goede kwaliteit van leven behoudend? Het is allemaal zo onwerkelijk. Duim voor me dat de diagnose mee gaat vallen woensdag...warme groet Caminovrouw

Offline
Berichten: 186

Wat een verschrikking Caminovrouw. Ik duim met je mee, ik hoop dat de diagnose mee zal vallen. Wat een nare weg om te bewandelen, met die klaplong en door de long heen geprikt moeten worden, afschuwelijk! 

Er zijn hier meerdere vrouwen die al een poos leven met uitgezaaide borstkanker, bijvoorbeeld Ellenk, met een blog hier, en volgens mij zijn er ook diverse facebook pagina's waar je je bij aan kunt sluiten. Lijkt me goed om te doen.

Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 4268

Ik heb bij je verhaal al gereageerd. Ik duim met je mee. Blif ademhalen tot het zover is, en daarna ook ;). Wandelen helpt mij met stip het beste!

Offline
Berichten: 286

Ik duim voor je dat de diagnose de meest gunstige is!!!