Zwanger en borstkanker

5 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Zwanger en borstkanker

Dag allemaal, 

In november 2018 kwam mijn (toen) 37-jarige vriendin vanuit het buitenland, na een lange-afstandsrelatie van een jaar, eindelijk in Nederland wonen!

In februari 2019 raakte ze voor een tweede keer in onze relatie zwanger, nadat de eerdere zwangerschap vroegtijdig in een maaskraam uitmondde. 

In juli 2019 gingen we voor drie weken op vakantie, ofwel familiebezoek in haar geboorteland. Na terugkomst, begon het ...

Op 26 juli 2019 kreeg mijn vrouw de diagnose borstkanker; een triple negatieve tumor in haar linkerborst. 29 juli 2019 zijn we getrouwd en 1 augustus 2019 kregen we de sleutel van ons nieuwe appartement. 

8 augustus 2019, bij een zwangerschap van 28 weken, was de eerste chemo (AC, in het Erasmus MC). 

10 oktober 2019 is onze dochter geboren.

28 oktober 2019 is mijn vrouw gestart met de volgende chemo (Paclitaxel + Carboplatin, in het Amphia). 

In februari 2020 zal mijn vrouw vermoedelijk geopereerd worden en wellicht in april 2020 zal de bestraling plaats gaan vinden. 

Nou ben ik zelf geen amazone, maar mijn vrouw des te meer. Graag lezen wij mee, delen wij ervaringen, gevoelens, ideeën, liefde en alles wat op onze paden komt. Mijn vrouw spreekt nog geen Nederlands, wat ook een reden is dat ik een voorname rol speel in deze achtbaan. 

Offline
Berichten: 346

Alle jemig, wat een verhaal zeg! En wat een hoop gebeurtenissen achter elkaar! En dan ook nog in een voor je vrouw vreemd land. En met een kleine baby! Heftig hoor!

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen voor de komende tijd! Ik heb zelf geen chemo gehad maar de bestraling vond ik echt meevallen! Hopelijk is dat voor je vrouw ook zo. 

Offline
Berichten: 39

Jee Rite83, Wat heftig dat jullie In deze achtbaan zijn terechtgekomen. Ik wil jullie veel sterkte wensen in dit proces!! Als partner kun je vaak niet meer doen dan je partner zo goed mogelijk steunen en er voor haar te zijn.nogmaals veel sterkte.

Offline
Berichten: 935

Welkom Rite. Wat een achtbaan, niet normaal. Spreekt je vrouw wel Engels? Wat mij betreft mag ze zich hier best in het Engels voorstellen. Misschien kan ze zo toch een beetje steun vinden bij lotgenoten. En jij bent ook meer dan welkom! Ik was laatst de bezoekerscijfers aan het kijken en zag een hoger percentage mannen dan ik had verwacht. Ik denk dat veel partners hier meelezen. Dan is het extra fijn dat er ook verhalen staan vanuit het gezichtspunt van partners. (Losstaand van het feit dat borstkanker ook bij mannen kan voorkomen).

Offline
Berichten: 302

Welkom hier, ik hoop dat jullie hier steun vinden. Sterkte met alles wat komen gaat. Neem het stap voor stap en ik hoop dat jullie ondanks alles genieten kunnen van jullie prachtige dochter!