artikel over langer hormoonremmers slikken

10 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 123
artikel over langer hormoonremmers slikken

Gister een artikel gelezen op Nu.nl over verlengde hormoontherapie naar totaal 10 jaar. Ik ben nu 9,5 jaar bezig (eerst 5 jaar arimidex en nu nog femara tot totaal 10 jaar). En ondanks alle bijwerkingen ben ik toch blij dat ik doorgegaan ben. Nog een half jaar te gaan... http://www.nu.nl/wetenschap/2974962/langer-hormoonremmers-slikken-verkleint-sterftekans-borstkanker-.html

Offline
Berichten: 166

tja, ben vandaag pas begonnen :Ddus mag dan nog wel een tijdje

Offline
Berichten: 232

Ik begin ook binnenkort, dus na 5 jaar weten ze dan wel of ik beter nog 5 jaar door kan slikken of niet :wink:

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Het Lancetartikel gaat over 5 of 10 jaar tamoxifen. Er loopt in NL volgens mij een studie over aromataseremmers (zoals Arimidex en Femara). De tendens is inderdaad om steeds langer na te behandelen met hormoontherapie. En persoonlijk denk ik dat je dat beter kunt doen voordat er uitzaaiingen zijn dan daarna :-w

Offline
Berichten: 11

Ik baal toch wel van dit bericht, vond 5 jaar al lang, maar 10 al helemaal! Ik wil heel graag kindjes kunnen krijgen straks.
Ben benieuwd wat mijn oncoloog hierover gaat zeggen.

Offline
Berichten: 123

@ Maisa
Klopt, dat is de IDEAL studie. Daar heb ik aan meegedaan, werd geloot in de 2,5 jaar verlenging. Dan zou ik dus totaal 7,5 jaar krijgen. Maar mijn oncoloog vond het in mijn geval toch beter om 10 jaar te nemen, dus ben ik uit de studie gestapt en maak ik de 10 jaar vol.

Offline
Berichten: 123

@Julia27
Dat snap ik dat dit bericht voor jou minder prettig is om te vernemen! Ik ben ouder en dan is kinderwens e.d. niet meer aan de orde en kijk ik er heel anders tegenaan.
Ben ook benieuwd hoe jou eigen oncoloog hierover denkt.

Offline
Berichten: 127

Mijn oncoloog heeft mij al 1.5 jaar geleden verteld, toen ik met de hormoontherapie begon, dat het voor mij zeer waarschijnlijk 10 jaar zou worden en geen 5 jaar. Toen baalde ik daar enorm van, maar als het inderdaad mijn kansen op terugkeer verkleind heb ik het daar wel voor over. Als ik het artikel zo lees is het vooral gunstig voor sterk oestrogeen positieve tumoren en die van mij was 99%.

@Julia, voor jou is de beslissing natuurlijk moeilijker, jij moet dan gaan kiezen tussen een kleinere kans op recidief of kinderen, die keus hoef ik gelukkig niet te maken.

afbeelding van bolmieke
Offline
Berichten: 50

Ik heb ook aan de ideal studie meegedaan en was ook ingeloot voor langer doorslikken. Ik had wel klachten van de hormoontherapie, niet heel erg, gedruktheid en beetje neerslachtig, vond het wel belangrijk om er mee door te gaan. Later i.v.m. de klachten nog een andere arotomaseremmer geprobeerd maar uiteindelijk toch gestopt. Jammer maar toch blij omdat mijn kwaliteit van leven zo vooruit is gegaan. In totaal heb ik 6 jaar hormoontherapie gehad dus dat is toch ook al mooi.

Offline
Berichten: 4231

Amanda, dit topic gaat over het artikel destijds in de media. Over langer hormoontherapie slikken als behandeling hebben we dit topic, waar ik jouw bericht naartoe verplaatst heb.

Bergamot, moderator