mogelijk vervalste medicijn ( herceptin) in omloop

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van anlies
Offline
Berichten: 40
mogelijk vervalste medicijn ( herceptin) in omloop

Lekker dan....... Mogelijk vervalste kankermedicijnen in omloop Er is mogelijk een vervalst kankermedicijn in de omloop. Daarvoor waarschuwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag. De waarschuwing wordt in heel Europa uitgedaan, nadat dieven in Italië de hand hebben weten te leggen op een lading van verpakkingen van het medicijn Herceptin. Volgens een woordvoerster gaat het om een heel kostbaar medicijn, waarvan de prijzen kunnen oplopen tot duizend euro per flesje. De gestolen verpakkingen zouden met een vervalste inhoud weer op de markt gebracht zijn in Europa. Voor zover bekend zijn er in Nederland nog geen enkele van deze vervalste medicijnen opgedoken. Er is wel uit voorzorg een aantal verpakkingen uit de handel gehaald met bepaalde nummering. ''Maar daarin zaten geen vervalsingen'', aldus de woordvoerster van de inspectie.

Offline
Berichten: 193

Ik wou dit ook net gaan posten. Ik snap niet hoe mensen zoiets kunnen doen!! Een vals medicijn uitgeven alleen om geld te verdienen... Daar kan ik me behoorlijk over opwinden :evil:

Ik hoop dat ze het op tijd hebben ontdekt en dat niemand daadwerkelijk nep medicijn heeft gekregen!!

Offline
Berichten: 4231

Anlies, zou je de link van het bericht erbij willen zetten? Dan kunnen Amazones die dat wilen verder lezen bij de bron. Dit is zowel vanwege copyright als om zelf de betrouwbaarheid van de informatie en de bron te kunnen beoordeln.

Vooralsnog gaat het dus om gestolen etiketten en is er nog geen valse herceptin aangetroffen. Heel goed dat daar zo breed voor gewaarschuwd wordt!

afbeelding van anlies
Offline
Berichten: 40

het nieuws kwam van nu.nl maar hier kun je een completer verhaal lezen

http://www.pw.nl/nieuws/nieuwsberichten/2014/herceptin-vervalst

Offline
Berichten: 4231

Dank! Ik ga verder lezen.