lotgenoten zonder sex door borstk

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van pinouchka
Offline
Berichten: 1
lotgenoten zonder sex door borstk

Hallo allemaal ik ben niet nieuw hier heb in januari 2014 borstkanker gekregen en heb heel de behandeling gekregen chemo bestraling en amputatie linker borst we zijn nu vijf jaar verder en ik hoop alles nog goed maar er zijn andere problemen opgedoken door de medicatie femara die ik nu neem en heb in mijn relatie nu een groot probleem sexueel omdat mijn hormonen volledig weg zijn door de femara heeft dit grote gevolgen waar je maar weinig wordt over geinformeerd als je aan die behandeling begint ik kamp met verschillende problemen zoals geen zin meer en verdroging en verkramping verkleining van de vagina en kurkdroog sexen is om t zeggen onmogelijk doet pijn van binnen scheurt het als t ware open bloeden dus je kan wel indenken dat dit niet bevoorderlijk is voor onze relatie we hebben al alle middeltjes geprobeerd niets helpt plus ook heb ik niks libido niet meer Mijn man is 54 jaar en nog erg viriel wat nu de laatste tijd echt tot problemen leid in onze relatie zo ver nu al dat hij mij heeft voorgesteld dat hij sex ergens anders wilt halen om de relatie te redden bij een call girl of een parenclub Hij was voor mij wel swinger in zijn vorige relaties dus heeft hier een heel andere kijk over als ik bij hem is het puur voor de sex hij wil geen andere relatie want voelt zich goed bij mij zo zegt hij maar heeft sex nodig en ziet zijn verdere leven niet met enkel zelf bevrediging en probeer wel op andere manieren maar vind dit geen goeie sex hebben het gaat moeilijk en begrijp zijn standpunt ook wel en ik kan er niet aan doen zeg ik hem dan maar hij ook niet Het probleem zit hier dat ik met die regeling niet zou kunnen leven ik zou er innerlijk kapot van zijn te weten dat hij sex heeft met andere vrouwen ik denk dat de relatie daar ook aan kapot gaat gaan maar langs mijn kant en dat wil ik ook niet ik weet echt niet wat te doen met dit probleem wat uiteindelijk het gevolg is van de borstkanker die ik gelukkig heb overleeft wie heeft hetzelfde probleem ?? weten jullie een oplossing voor ons ik ben ten einde raad !!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Zijn jullie wel eens bij een relatietherapeut geweest en/of een sexuoloog? Ik denk dat een forum dit probleem niet voor je op kan lossen. Ieder kan als tegenvoorbeeld eigen relatie en sex vertellen. Maar niemand kan voor jou invoelen hoe jij je problemen op sex-gebied ervaart. Sex is heel persoonlijk.

Persoonlijk heb ik ook geen sex meer met mijn man, we slapen ook apart. Van mij mag hij naar de hoeren om het maar grof te zeggen. Ik heb er geen probleem meer mee. We hebben sinds mijn borstkanker een betere relatie dan ooit, maar wel als maatjes. Niet als geliefden.

Kleine uitleg: we sliepen al apart voor ik kanker bleek te hebben. Laten we het zo stellen, hij is 1 x teveel vreemd gegaan. Zijn laatste geliefde is verongelukt, samen met haar man. Hij bleek 10 jaar lang onveilig sex gehad te hebben met zowel mij als met haar. Ik KAN en WIL dat niet begrijpen. In gesprekken zei hij dat dat veilig was omdat hij wist dat haar man en ik beide niet vreemd gingen. Maar het is niet alleen onsmakelijk het is ook riskant en ongezond, sex hebben met twee vrouwen.

Dus hij is naar zolder verbannen. Zie ik mezelf als tweede keuze? Nee niet meer. Hij is wie hij is. Tweede keuze voelde ik me wel toen hij vertrok toen ik 8 maanden zwanger was van de derde. Hij bleek wat met mijn zus te hebben. Vervolgens eiste mijn broer dat ik van hem ging scheiden. Ik heb gezegd dat ik dat zelf wel uitmaak. Dus nog steeds getrouwd. Hele familie was ik kwijt, ach een mens moet af en toe keuzes maken in het leven hè ;-).
Mijn familie heb ik terug, dat ik daar eerst kanker voor moest krijgen is bitter, maar daar denk ik verder maar niet bij na.
Bij begrafenissen ga ik alleen, hij is niet welkom en ik wil het niet op de spits drijven.

Ik zelf heb wel "lust-gevoelens". Ik gebruikte mijn rechter-tepel bij zelfbevrediging. Maar beide borsten zijn geamputeerd dus ik moest helemaal wennen aan een nieuwe vorm. Heb mezelf getrakteerd op sex-speeltjes en die bevallen heel goed. En ik gebruik lust-opwekkend-glijmiddel.

Wat mijn partner doet aan sex weet ik niet. Interesseert me ook niet meer. Bij mij steekt hij hem er in ieder geval nooit meer in. Ik ben op dat gebied vies van hem. Geen risico's meer. Hij is niet te vertrouwen op dat gebied, hij liegt alles bij elkaar. Ik heb meermalen in gesprekken uitgelegd dat ik het liegen nog erger vind dan het vreemdgaan. Hij beloofde steeds dat hij altijd eerlijk zou zijn. Maar het gebeurde toch steeds weer. Liegen dus - en dat kan hij heel goed - heb ik geleerd.
Ik ben blij dat we nog samen zijn - het is goed zoals het is. Al begrijpen veel mensen dat niet. Als ik het maar begrijp.

In hoeverre je wat hebt aan mijn verhaal, weet ik niet. Je vraagt ervaringen en adviezen.
Zijn er geen sexspelletjes te bedenken waar jullie allebei blij van worden? Zonder dat er "iets" in je vagina gaat. Je zou hem een massage kunnen geven met lekkere olie en dan met handen en/of mond klaar kunnen laten komen.
En als jij dat fijn vindt zou hij jou ook kunnen masseren en met handen en/of mond laten klaarkomen.

Er zijn zoveel mogelijkheden, penetratie hoeft echt niet.
Zo kun je toch heel fijn samen zijn.
Ik denk dat het heel belangrijk is dat jullie hier over praten. Goed en eerlijk en open aangeven, wat wil jij en wat wil hij.
En is er een optie waar jullie beide gelukkig mee zijn dan wel vrede mee hebben.

Ik wens je veel geluk en wijsheid toe. Ik hoop dat jullie er samen uit komen. En daar een weg in vinden die voor jullie allebei aanvaardbaar is.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Pinouchka, wat vervelend dat het zo speelt bij jullie.
Bij mij is mijn libido verdwenen al ver voor de borstkanker door het gebruik van bepaalde medicijnen. Klaarkomen zit er ook niet meer in. Mijn partner (een vrouw) en ik zijn al 38 samen en voor ons is het niet echt een probleem. Erg jammer, dat zeker, maar seks is nu ook weer niet zo ontzettend belangrijk in een mensenleven. Om met Midas Dekkers te spreken: goed poepen is nog lekkerder dan klaarkomen :-).

Een therapeut vind ik een goed voorstel van Stoere Leeuw. Er zijn vele manieren om op een bevredigende en liefhebbende manier seks te hebben anders dan 'recht-op-en-neer'. Een therapeut kan jullie helpen met het vinden van een oplossing.

Offline
Berichten: 187

Misschien helpt het toch als je gewoon lotgenoten verhalen leest. Want zoals Stoere Leeuw al zegt: het is zo persoonlijk dat je dat moeilijk op de situatie van de ander kunt projecteren.

Ik heb geen partner. Ik was net met iemand begonnen in 2015, maar we waren nog maar een paar maanden samen, het was nog aan het groeien, wellicht al niet meer in de juiste richting, maar toen kwam de diagnose, en de hel van chemo snel daarna. Ik heb de relatie beëindigd omdat door de moeilijkheden bleek dat mijn partner toch vooral steun en verschrikkelijk veel aandacht van mij nodig had, maar de moeilijkheden rondom mijn ziek zijn slecht kon verdragen. En ik had alleen ruimte voor mezelf. Ik moest door mijn chemo's heen.

Seksueel was het tamelijk geweldig tussen ons, voor mij voor de eerste keer sinds....nou ja, sinds ooit. Eindelijk kon ik me vrijer voelen in bed, voelde me niet langer onzeker, mijn partner was een heerlijk beest in bed, vond alles leuk en alles fijn. Dat was wel genieten. Maar vanaf chemo 1 zakte mijn hele libido weg, en toen mijn haar er dan ook nog afging (ik had een lange dikke bos en me tot dan toe niet gerealiseerd hoe bepalend mijn haar was voor mijn gevoel van aantrekkelijkheid) was het helemaal dood in mij. Na de chemo's voelde ik me natuurlijk nog een hele poos niet zo lekker, maar ik had geen partner meer, dus ook niemand om teleur te stellen. Dat scheelde wel stress.

Dan vervolgens de amputatie, ook niet bevorderlijk voor mijn gevoel van aantrekkelijkheid, en in de zomer en de herfst de lelijke ultra-korte rattenkop. Nee, ik moet niet aan sex denken. Ook het gebruik van Tamoxifen zal een rol hierin spelen.

Inmiddels zijn we een jaar verder na de tweede chemo. Ik ben niet meer dezelfde. Ik voel me vaak oud en krakkemikkig. Ik moet echt weer opnieuw leren wat en waarom ik toch wel aantrekkelijk zou kunnen zijn voor een man. Ik wacht met smart op mijn lange haar, ik had zulke mooie haren. Misschien dat als weer meer terug is, op een lengte die ik weer als vrouwelijk kan betitelen, en als er nog eens een jaar voorbij is waarna ik voorzichtig aan een reconstructie ga denken, die dan ook wordt gedaan, misschien dat het dan verandert. Tegelijkertijd besef ik dat het daar niet om moet gaan m.b.t. aantrekkelijkheid, maar ja, ik heb er nou eenmaal wel last van, van die uiterlijke veranderingen.

Ik denk als je een partner hebt die wel sex wilt, je hele situatie zo anders is. Wat lijkt me dat moeilijk. En wat kan ik me goed voorstellen dat je er niet aan moet denken om akkoord te gaan met zijn voorstel. Maar is er een kans dat dat verandert in jou? Verder is het misschien goed om in kaart te gaan brengen wat jou opwindt, ook al is je libido nu weg door de femara. Zou het een idee zijn om samen naar een swingers-club te gaan? Om te zien hoe dat is? Vooralsnog zonder iets te doen, maar gewoon om de sfeer te proeven. Misschien valt het mee. Je hebt die clubs ook in alle soorten en maten, misschien zit er wel iets bij dat je minder vreemd vindt.

Heel veel sterkte hiermee. Het is een moeilijke situatie waar een oplossing niet zo maar voor de hand ligt.

Offline
Berichten: 4282

Inderdaad een onderbelicht probleem terwijl het echt veel voorkomt. De droogte is killing en bij gemeenschap is er bijna altijd bloed. En daar gaat pijn aan vooraf want bloed komt van vaginale scheurtjes. Helemaal geen seks meer vind ik geen optie. Maar door eierstokverwijdering is ook bij mij het libido desastreus laag. Het enige wat helpt is zin maken. En daar kan wellicht een therapeut jullie bij helpen. Andere vormen van seks, een film kijken, een boek lezen, wat je ook maar kunt bedenken wat jullie zal helpen als seks in jullie relatie belangrijk is. Maar dat is nu net het probleem he? Voor jou is het vast niet meer belangrijk, maar het is toch belangrijk omdat het dat voor hem wel is. Héél ingewikkeld en moeizaam, dit proces. Ik wens jullie beiden veel sterkte in succes in jullie zoektocht.

Offline
Berichten: 21

Stoere Leeuw schreef:

In hoeverre je wat hebt aan mijn verhaal, weet ik niet. Je vraagt ervaringen en adviezen.

Wow, wat een verhaal! Ik begrijp nu waarom je Stoere Leeuw heet...

Offline
Berichten: 193

Het probleem is heel herkenbaar jammer genoeg. Hier is "het" ondertussen al jaren geleden denk ik.

Heeft iemand hier ervaring met een relatietherapeut voor dit probleem? Ik kan me er namelijk niks bij voor stellen. Krijg je dan opdrachten mee naar huis?

Offline
Berichten: 4282

Persoonlijk vind ik deze website heel erg goed: https://kankerenseks.nl/

Daar staan allerlei tips, ervaringsverhalen, etc. etc.

Ook de Borstkankervereniging heeft net een boekje uitgebracht over kanker en seksualiteit. en op hun website ook veel informatie: https://borstkanker.nl/nl/voor-partners-relatie-en-seks.

Wat een therapeut doet weet ik niet Nedra, maar dat lijkt me ook verschillend per soort therapie.