Aanhoudende misselijkheid docetaxel (taxatore) kuur

8 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 34
Aanhoudende misselijkheid docetaxel (taxatore) kuur

Hallo iedereen,

Nieuw op deze pagina was Jolien zo vriendelijk me even weg te wijzen. Thanks daarvoor. Open ik bij deze mijn eerste topic,... denk ik.

Ik heb inmiddels 4 ac kuren achter de rug en nummer 3 van de docetaxel is er afgelopen woensdag ingegaan. Van nummer 1 docetaxel heb ik wel veel pijnen ervaren maar eigenlijk geen misselijkheid. Sinds nummer 2 ben ik eigenlijk aanhoudend misselijk. Niks helpt, de hele bubs aan meds kruidentheetjes, blegh.

Voor mijn gevoel is het ook niet primair van de chemo. De chemo heeft natuurlijk wel alles kapot gemaakt en overhoop gehaald. Dus ergens zal het wel verband houden. 

Daarnaast dient de onvermijdelijke overgang zich nu toch ook aan. Kan ook een oorzaak zijn. 

Alleen ik ben een echte lekkerbek. En dan een weekje of wat niet lekker kunnen eten ok, maar nu begint me dat toch wat te irriteren.

De onco heeft er ook niet echt een antwoord op, dus ik denk dat ik deze nog maar wat uit moet zitten. Maar wie weet heeft iemand van jullie er ervaring mee en heeft iemand een tip.

Love to hear from you!

Groetjes Roosje81

Offline
Berichten: 873

Hoi! Ik heb geen chemo gehad maar kreeg laatst vanwege iets anders wel anti-misselijkheidsmedicatie voorgeschreven. (Metoclopramide. )
Ik had het idee dat het mij weinig hielp. Nou was ik eigenlijk ook niet misselijk, maar we hoopten dat het zou helpen bij mijn gebrek aan eetlust. Wie weet had het me wel geholpen als ik misselijk was. ;)

Je kunt het even noemen bij je arts? Of hij/zij denkt dat dat kan helpen?

Offline
Berichten: 34

Beste Ridoux,

Dank voor je tip. Metocloperamide slik ik al samen met een flinke dosis granisetron en als het echt niet uit te houden is mag ik ook nog lorazepam nemen. Vooraf en de eerste dagen krijg ik dan nog dexamethason en emend. Het enige dat  niet neem maar wel gehad heb is sofran, maar dat gaat niet samen met de lorazepam. Dus ja...

Dank voor je tip. Ik krijg trouwens ontzettende vreetkicks van diedexamethason. Misschien heb jij daar dan wat aan. Nadeel is dat je na een tijdje daar ook ergonrustig van worden kuntis mijn ervaring.

Groetjes Roosje81

truus
afbeelding van truus

Ik ben ook zo nu en dan misselijk en het is lastig om dan te zeggen, wat voor jouw het beste zou helpen, vooral als je al vanalles gebruikt. Wat ik dan wel probeer, is niet teveel eten in één  keer, dus kleinen maaltijden verspreid over de dag en ook geen zware kost, maar dat zou je dus kunnen proberen. De slijmvliezen worden ook allemaal aangetast, dus kan misschien iets mee te maken hebben. O, ja, nog iets, is je stoelgang goed.....zofran gaf bij mij opstoppingen, daar kun je ook goed ziek van worden. Succes

Offline
Berichten: 34

Beste Truus,

Bedankt voor je reactie. Van die wat kleinere porties was ik idd al op de hoogte. Er past gewoon ook minder in, valt soms als een baksteen.

Dat met die stoelgang is wel grappig. Bij eerdere kuren gebruikte ik ook wel eens een paar dagen granestron. Maar als ik naar die pillen keek gingen mijn darmen meteen op slot. Nou ja, dacht ik voor drie dagen iets moeilijker, da's ongemak en te doen. Ik kreeg er magnesium kauwtabletten voor, maar die smaakte zo vreselijk in mijn chemomond blegh. Ik heb het een en ander toen gewoon opgelost met een lepel olie. Maar dat verdraag ik nu ook niet meer. 

Voor nu neem ik meer medicijnen en kan ik makkelijker naar het toilet. Geen problemen dus. Wel neem ik elke dag een bakje fruit op siroop. Ik weet dat het niet het allergezondst is, maar dit drijft een beetje en alles loopt wat dat betreft in ieder geval op rolletjes.

Ergens denk ik dat het gewoon op is... nog 1 en dan nooit meer. Oh ik kijk er zo naar uit! 

Iemand ervaring hoe lang het dan duurt voor dat je maag en je darmen zich zo herstellen dat je weer lekker van eten en drinken kunt genieten zonder erbij na te hoeven denken?

Offline
Berichten: 873

Roosje, ah je had al metoclopramide. En een rits aan ander spul.
Balen dat het niet werkt.

Voor de stoelgang heb ik Macrogol (met elektrolyten). Sorry voor de poeppraat, maar pas op dat je niet hoeft te gaan persen. Dat is niet goed en geeft kans op aambeien. Trouwens, je voeten op een krukje zetten helpt ook. De boel (darmen, iig het laatste stuk) staat dan meer in een natuurlijke stand.

Dank voor de dexa tip, maar ik weet hoe heftig het spul is en hoor veel nare verhalen van vrouwen die het permanent (dagelijks) slikken en ik vermijd het het liefst zo lang mogelijk.
Zowaar ging het deze week goed, dus wie weet is het probleem na maanden voorbij.

Offline
Berichten: 526

Roosje, ik kreeg op een gegeven moment Haldol er nog bij, hopelijk heb je hier iets aan. Misselijk zijn is zo vreselijk...! Sterkte!

Offline
Berichten: 34

Thanks voor jullie tips dames,

De misselijkheid is inmiddels wat gezakt maar al met al ben ik ruim 4 weken non stop ellendig ervan gweest. Over 9 dagen de allerlaatste kuur. Ik kijk er naar uit!

Voor Ridoux. Ik heb geen problemen meer met mijn ontlasting. Een lepel lekkere olijfolie doet wonderen of wat fruit op siroop (met name de siroop dan). Werkt voor mij prima en heb ik liever dan nog meer medicijnen!

Oh ik ben zoooooo aan die operatie toe. Op naar herstel en de broodnodige revalidatie. Heb er echt zin in!