Afleiding zoeken tot onderzoek

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van ThaJazzster
Offline
Berichten: 2
Afleiding zoeken tot onderzoek

Goedemorgen iedereen,

Ik ben zelf al een tijdje op dit forum aan het rondkijken, en wilde graag een account aanmaken om m'n ei kwijt te kunnen en mee te lezen bij de verhalen van anderen. 

Mijn naam is Jessica en ik ben 25. Afgelopen zomer ontdekte ik een knobbeltje in m'n hals. Dit gaf moeite met ademhalen en het draaien van m'n nek. Hiervoor ben ik een aantal keren naar de huisarts geweest, bloedonderzoek gaf niks bijzonders en na veel aandringen werd er een echo gemaakt, omdat ik moeite bleef houden met ademhalen en een flinke druk op m'n hals. Daar moest ik 4 weken op wachten en in de tussentijd verschenen er nogmeer bulten oa in m'n oksel en in de knieholten. Deze weken heb ik in veel angst doorgebracht en uiteindelijk in het ziekenhuis vlugvlugvlug stond ik met 5 minuten weer buiten van de echo. Deze had geen suspecte afwijkingen en de andere zwellingen zouden maar van de pil komen werd mij verteld. Daarna ben ik daarom dan ook met de pil gestopt. 

Nu iets meer dan een maand later zijn de zwellingen wat geslonken en ben ik voor het eerst weer ongesteld. Zij het niet dat ik nu sinds een week een flinke knobbel/streng in m'n linkerborst heb samen met een flink brandend gevoel. Ik wil nog even afwachten met naar de huisarts gaan in de hoop dat het komt omdat m'n hormonen wellicht in de war zijn. Helaas maakt dat mijn angst natuurlijk niet minder, terwijl ik al een redelijk angstig half jaar achter de rug heb omdat je overal zo lang op moet wachten natuurlijk. 

Mijn vraag is wat jullie doen ter afleiding van het wachten op onderzoek/uitslagen etc. Vooral bij iets wat je continue voelt en je je daarom de hele dag bewust van bent. Ik probeer vanalles te doen: storten in m'n werk / gamen / lezen / wandelen. Maar toch zit ik bijna elke avond weer op m'n bed te kniezen. 

Mijn moeder is op 46 jarige leeftijd overleden aan een onbekende oorzaak en enkele maanden terug is er in de familie ook kanker geconstateerd (geen borstkanker), pas als je erop gaat letten zie je pas hoevaak je het tegen komt en daarom vind ik iedereen hier dan ook zo'n powervrouw.

Bedankt voor het lezen en meedenken!,

 

Online
Berichten: 198

Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.

Voor mij was vooral afleiding met vriendinnen op stap, of als ik alleen ben - wandelen. Maar ja het piekeren als je naar bed gaat, dat is nooit helemaal te stoppen vrees ik. Voor het slapen gaan mooie muziek luisteren?

Sterkte - ik hoop dat het allemaal meevalt en dat dat in je borsten ook onschuldig blijkt te zijn.

Offline
Berichten: 518

Hoi Jessica, 

Een mens lijdt het meest aan het lijden dat zij vreest. En daar zit veel waarheid in. Maar leef er maar eens naar! Dat is super moeilijk. 

Ik probeer nooit piekerend in bed te liggen. Als het slapen niet lukt, ga ik eruit. Soms alleen maar om in de tuin naar de sterren te kijken. Of een leuke serie. Vaak val ik dan later alsnog in slaap. 

Ik hoop dat dit nieuwe in je borst toch weer iets onschuldigs is en wens je veel sterkte met wachten. 

Hartelijke groet, 

Linda 

afbeelding van ThaJazzster
Offline
Berichten: 2

Bedankt voor jullie reactie!

 

Ik ben vandaag naar de huisarts geweest, geen super goede ervaring mee gehad. De dokter was heel sceptisch want "Je bent nog maar 25, dan hoef je nog niet aan kanker oid in je borsten te denken bij klachten" (wat natuurlijk de grootste onzin is) en wees alles toe aan maandelijkse cyclus en stress. Uiteindelijk na aandringen toch een verwijzing naar de mammapoli kunnen verkijgen. Dus vanmiddag even bellen voor een afspraak. 

Online
Berichten: 198

Goed dat je hebt aangedrongen op verder onderzoek!

Offline
Berichten: 922

Welkom op het forum. Goed dat je naar de huisarts bent geweest. Ook als het 'waarschijnlijk niks is' kan het juist helpen om naar de huisarts te gaan en dat van hem te horen, zeker als ze dat goed kunnen onderbouwen. Dat laatste viel dus een beetje tegen. Dus ook goed dat je een mammografie hebt aangevraagd.

Toen ik me zorgen maakte, over diagnoses en behandelingen, en daardoor niet kon slapen, heb ik in mijn hoofd het hele huis opnieuw ingericht :). Kon ik altijd wel goede afleiding in vinden.

Offline
Berichten: 4239

ThaJazzster schreef:

De dokter was heel sceptisch want "Je bent nog maar 25, dan hoef je nog niet aan kanker oid in je borsten te denken bij klachten" (wat natuurlijk de grootste onzin is) en wees alles toe aan maandelijkse cyclus en stress.

Statistisch gezien heeft je arts deels gelijk: onder 30 jaar zijn er jaarlijks nog geen 25 vrouwen met borstkanker en hoe jonger hoe kleiner de kans. Maar... dat betekent niet dat jij die uitzondering niet kunt zijn. Hopelijk ben je dat niet en krijg je een goede uitslag.