angst of zit er echt iets?

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 46
angst of zit er echt iets?

Vorige week heeft mijn moeder de diagnose bk gekregen. Na de eerste schrik te boven zijn gekomen dacht ik, laat ik ook eens wat extra aandacht aan mijn borsten besteden. Heel slecht van mezelf maar tegen beter weten in heb ik mezelf nooit gecontrleerd.
Ik heb 15 jaar geleden een mamareductie laten doen. ik heb niet zoveel met mijn borsten. Heb er eigenlijk altijd meer last van gehad dan plezier. Ik werd er veel mee gepest. toen ik in de zesde klas zat had ik namenlijk al flinke c cup. maar goed, ik dwaal af.
Afgelopen dagen denk ik steeds een knobbel te voelen in mijn rechterborst onder mijn tepel. ik kan hem verschuiven tussen mijn vingers. Maar een moment later kan ik hem weer niet vinden.
Ik ga toch maar naar de huisarts voor een controle. Maar denk aan de ene kant, het zal niets zijn, ik beeld het me in vanuit de angst rond mijn moeder. Ik weet eigenlijk zeker dat de huisarts me door zal sturen voor een foto. Maar hoe zit het dan met mijn littekenweefsel, dat heb vast behoorlijk na mijn operatie. Is dat niet wat ik voel. Kunnen ze dat zien op de foto?
Pffff, wat een toestand. Ene kant voel ik me ook zo'n aansteller. Ik kan beter wachten tot na mijn moeder operatie. Weer een warrig verhaal merk ik. Sorry.
Ik moest het even kwijt.

Offline
Berichten: 1108

Goed dat je het toch even laat controleren. Als je het niet doet, blijft die angst in je hoofd zitten lijkt me. Mijn ervaring van mammo's zijn niet zo goed. Bij jonge vrouwen zien ze hier heel weinig op. Een echo ziet meer maar dan moet je wel weten waar je naar zoekt. Ik bedoel dan moet de radioloog ook goed voelen wat jij bedoelt en daar naar zoeken. Goedaardige afwijkingen zoals cystes zijn op een echo goed te herkennen. Littekenweefsel meestal ook. Een mri ziet het meeste en kan goed onderscheid maken tussen littekenweefsel en een andere aandoening in de borst. Bij twijfel zou ik zeker gaan voor een mri. Moet je wel even zeggen dat mijn mening hierover erg gekleurd is. Ik had een grote borsttumor en deze was zowel op mammo als echo niet te zien. Ik had het geluk dat ik een oudere radioloog had met heel veel ervaring en deze twijfelde en wilde per se een mri. Dit komt heel zelden voor en daarom zeg ik het er ook bij. Wil je niet onnodig schrik aanjagen.
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 4231

Meisje, je aandacht wordt er nu naartoe getrokken he? Waarschijnlijk is het niets, maar kan nooit kwaad om na te laten kijken (en gelijk je huisarts om goede instructie van zelfonderzoek te vragen ;-) ).

Offline
Berichten: 4268

Ik vind het goed dat je er goed naar lijkt kijken. De kans is superklein maar voor alle zekerheid is onderzoek door een arts gewoon nuttig. Heel veel succes!

Offline
Berichten: 185

Wel naar de huisarts gaan hoor! Hij/zij zal er begrip voor hebben in jouw situatie, dat je alles uit wilt sluiten. Succes!

Offline
Berichten: 46

Bedankt voor de reakties. Morgenochtend naar de huisarts. Het zal wel niets zijn maar I will keep you posted.

liefs

Offline
Berichten: 4231

Het zal dan wel niets zijn, maar toch fijn om te weten. Na mijn diagnose wilde ik ook graag dat mijn zussen eens gecheckt werden. Eentje is inderdaad geweest, de ander wacht tot haar 30e en gaat dan in overleg met de huisarts.

Succes vandaag Meisje!