Ben zo bang voor de uitslag

16 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4
Ben zo bang voor de uitslag

Het begon allemaal in oktober. Na een ontspannen weekendje weg met mijn partner ontdekte ik opeens een harde schijf aan de bovenkant van mijn borst. Ik had geen pijn er aan, maar toch maar even naar de huisarts gegaan. Deze vertelde mij dat het heel normaal was op mijn leeftijd. (25 jaar) en schoof het af met mastopathie en cystes. Mocht ik er toch niet gerust op zijn en pijn krijgenkon ik na mijn volgende cyclus nog eens langskomen. De maand er op kreeg ik hevige keelpijn. Met een heel verleden aan zware amandel ontstekingen voelde dit duidelijk anders. Weer naar huisarts en schreef antibiotica voor. Uiteindelijk via huisartsenpost op spoedeisende hulp beland. Bleek een groot keelabces te zijn dat met spoed moest worden opengesneden. Dit heeft me allemaal zo veel stress gekost dat ik mijn borst even op de achtergrond hield. Soms leek de schijf wel wat kleiner en dan weer groter, dus maakte me er juist niet zo druk om. De afgelopen week begon het toch weer aan me te knagen. Dus maandag bij de huisarts geweest. Toen hij aan mijn borst voelde vertrok zijn gezicht. Hij zei me dat het een stuk groter was geworden. En me niet gerust kon stellen.Vandaag kon ik bij de radiologie terecht. De arts begon met een echo. Hij is hooguit 2 min aan het kijken geweest en was er niet gerust op. Er moest ook een mammografie gemaakt worden en biopsies worden afgenomen. Tijdens de biopsie zei hij dat er ook een vergrote lymfeklier in mijn oksel zat. Hier is ook een biopsie uit genomen. Toen ik dit hoorde schrok ik heel erg. Had die ochtend zelf nog aan mijn oksel gevoeld en kon niks ontdekken. Had dit dus totaal niet zien aankomen. Vrijdag krijg ik een mri scan met infuus. Ze hebben me ook deze middag doorgestuurd naar de mammakliniek in het ziekenhuis. Ik kreeg daar verhalen over het uiteindelijk stoppen met de pil indien er vrijdag uit zou komen dat het om een kwaadaardige tumor zou gaan. En te horen dat ze er indien het zo is er alles aan gaan doen om me beter te maken. Ook heeft ze gelijk een afspraak met de chirurg ingepland. Ik voelde mij eigenlijk al behandeld als borstkanker patient. Ben nu zo onwijs bang. Was al dagen van slag. Heb al een paar dagen niets gegeten. Slaap nauwelijks en heb heftige paniekaanvallen. Ik spuug alleen maar gal. Ik voel me beland in een nachtmerrie. Wil er uit ontwaken maar dat gaat niet..

Offline
Berichten: 73

Zeer herkenbaar dit gevoel. Je zit op dit moment in een achtbaan en je kunt er niet uit. Ik denkt dat iedereen dit gevoel kent. Probeer niet alleen van het slechte uit te gaan, er zijn ook heel veel onder ons die genezen, en er zijn zoveel mogelijkheden. Dus ik weet dat het makkelijk praten is maar hou vol! En laat de moed niet zakken!!!!
Heel veel liefs,
Pascal

Offline
Berichten: 109

Oh, wat enorm schrikken zeg! Wanneer krijg je uitslag van de puncties? Heel veel sterkte en succes de komende tijd.
X Ella

Offline
Berichten: 526

Daynah, deze rollarcoaster herkennen we maar al te goed, helaas. De periode rondom de diagnose is slopend en heel naar...Je moet er doorheen en je kunt niets doen behalve afwachten. Hou ons op de hoogte van de uitslagen. Ik zal keihard duimen dat het tóch goed zal zijn!! Heeeel veel sterkte en succes!!
Lieve groetjes, Zangeres

Offline
Berichten: 4

Dankjewel voor de lieve woorden dames. Ik krijg vrijdag na de mri een voorlopige uitslag.

Offline
Berichten: 4239

Krijg je op basis van de MRI de uitslag, of bedoel je dat je na de MRI een afspraak hebt voor de uitslag van de biopten? Om borstkanker vast te stellen is weefselobderzoek (biopsie / punctie) noodzakelijk.

Het is ontzettend spannend deze periode en ik kan me voorstellen dat het moeilijk is je in te houden en niet op allerlei zaken vooruit te lopen, maar probeer toch nog even afleidingte zoeken.

Hopelijk krijg je vrijdag een goede uitslag. Neem je wel iemand mee naar de afspraak? Bij een slechte uitslag horen twee meer dan één en bij een goede uitslag kun je samen napraten (de spanning eruit praten). Sterkte met wachten en houd ons op de hoogte.

Mocht je de Amazones nodig blijken te hebben, dan hebben we hier samen een bak aan ervaring (helaas).

Offline
Berichten: 178

Ow... de ja vu... helaas.
Ik had exact hetzelfde gevoel en ze gedroegen zich bij mij ook zoals bij jou. Niks niet "maakt u zich geen zorgen", maar zonder echt te zeggen wat het was "U bent in goede handen en mocht het borstkanker zijn, dan kunnen we tegenwoordig heel veel".

Ik wilde dat ik iets anders kon zeggen, maar ik vrees dat je angstgevoel heel terecht is. Blijft wel staan dat "ze" inderdaad heel veel kunnen en nu ik een jaar later ben (6 januari 2016 diagnose (incl ook 6 lymfeklieren) gekregen) is er een complete remissie. Dat wil zeggen dat de kanker (voor nu) weg is.
Ik wens je heel veel sterkte, nog 1 nachtje onrust en dan is in ieder geval voor een deel je onzekerheid weggenomen hoop ik.

Offline
Berichten: 4

Mijn angst gevoelens zijn vandaag helaas bevestigd. Ik heb borstkanker, uitgezaaid naar 4 lymfeklieren. Dinsdag ochtend krijg ik de ct scan om te kijken of er verdere uitzaaiingen zijn. Het voelt zo bizar allemaal. Begrijp er niets van, was wel moe maar verder voelde ik me de laatste tijd juist wel goed. Maandag ga ik gelijk zoeken naar een andere huisarts. Mij 2 keer weggestuurd met een verkeerde diagnose. Had nu op zijn minst wel een belletje van hem verwacht, maar zelfs dat zit er niet in..

truus
afbeelding van truus

O, jee, was er al bang voor, toen ik je verhaal hierboven las.....en dat wegsturen, ken ik ook, ik was 42 jaar en zelfs toen deden ze daar nonchalant over, ga maar naar huis....ik ben toen terug gegaan en heb met de vuist op tafel geslagen en jullie sturen me door....hebben ze dus ook gedaan. Echt zo balen, maar daar zul je toch een weg in moeten zien te vinden, helaas, probeer het los te laten en doe alles stap voor stap. Ik denk dat je een petscan krijgt, ik duim heel hard en dat de tijd nu voorbijvliegt. O, ja, en die huisarts....hoorde daar ook niks van en heb ook vrij vlug een andere genomen. Zeer zeker doen als je niet tevrede bent. Succes

Offline
Berichten: 178

Oh jee Dayhah, Ik zei al dat ik er bang voor was dat het zo zou zijn.
Probeer je nu vooral te focussen op de komende onderzoeken (zullen er nog meer komen denk ik) en de keuze voor behandeling. Moeten ze nog uitzoeken welk type tumor het is (hormoon- en/of eiwitgevoelig) of weet je dat al? Allemaal kennis die ze willen weten voordat de behandeling start.
Ik hoop dat je iemand bij jij hebt die je goed kan steunen en bij wie je je verdriet en angst kwijt kunt.
Heel veel sterkte....

Offline
Berichten: 4239

He nee, wat naar dat je angst bevestigd is. Hoop dat de aankomende scan tenminste niets vindt en je snel een behandelplan hebt.

Stel je artsen vooral veel vragen, zodat je weet waarom ze dingen voorstellen en als je je daarbij goed voelt, neem he ruimte on mee te beslissen over de juiste behandeling. Het is tenslotte jouw lichaam.

Had je gezien dat je in je profiel een Mijn verhaal kunt bijhouden? Kan ik je van harte aanraden, zo'n plek om jouw ervaringen bij te houden en van je af te schrijven (dito Beersel is namelijk eigenlijk voor vragen).

Sterkte voor de scan en houd ons alsjeblieft op de hoogte via je verhaal!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van truus

Daynah wat een klote - uitslag. Ik hoop dat de scan geen verdere uitzaaiingen laat zien.

Wat die huisarts betreft, ja dat deed de mijne ook, ben maanden lang naar huis gestuurd met alle soorten pillen en zalfjes die er te bedenken zijn (had een lekkende tepel).
Maar na de uitslag was hij er wel voor me. Toen ik uit het ziekenhuis kwam na de operatie stond hij binnen het uur op de stoep. En hij belde me tijdens de chemo om de twee weken. Dus ja ik zit nog wel bij deze huisarts.

Offline
Berichten: 526

Pffff..... Wat klote dat je tóch borstkanker blijkt te hebben, zeg... Weet dat je hier altijd je verhaal mag doen, spuien, vragen, etc.... Voor nu een hele dikke knuffel.
Lieve groetjes, Zangeres

Offline
Berichten: 109

Oh meid, wat een vreselijke uitslag. Nu alles stap voor stap ondergaan en moed houden! Duimen voor nul uitzaaiingen..XXX

Offline
Berichten: 540

O, wat een vreselijk nieuws... Inderdaad zo onwerkelijk. Je komt in een achtbaan terecht. Wat mij heel erg hielp, was alles stap voor stap te doen. Richt je niet op het grote geheel, maar probeer elk onderzoek en elke afspraak stuk voor stuk af te vinken. Er komt zoveel op je af ineens. Ik hoop voor je dat de scan laat zien dat er verder nergens uitzaaiingen zitten.

Heel veel sterkte & succes, hou je taai! En kom vooral hier je hart luchten en je vragen stellen!

Offline
Berichten: 32

Lees net je hele verhaal en dit is nou niet echt het bericht wat je wil horen, maakt niet uit hoe oud je bent. Maar wat belachelijk van je huisarts, ik geef je groot gelijk dat je over wil stappen.
Maar focus je nu eerst even op de achtbaan waar je nu in terecht bent gekomen. Er komt in het zkh zoveel op je af.
Veel succes met de scan en ik ga heel hard duimen voor je dat je geen verdere uitzaaiingen hebt.