Bezorgde dochter

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van gineke
Offline
Berichten: 2
Bezorgde dochter

Heey allemaal,

Ik ben nieuw hier en mijn naam is Gineke.
Een maand geleden is mijn moeder voor het bevolkingsonderzoek geweest en zij is toen gebeld door de huisarts dat ze niet voldoende informatie konden krijgen over de foto en dat ze doorgestuurd zou worden naar het ziekenhuis. Nu heeft zij 1 week daarna een mammografie gehad en een echo. op de mammografie zagen ze iets, maar ze weten niet wat. En op de echo was niks te zien. Ook zagen ze een nieuw bobbeltje in de borst, maar dit bleek na een punctie een cyste te zijn en is gelijk leeggezogen, niks ergs. Nu hebben ze haar toch doorgestuurd voor een mri scan en die heeft zij gister gehad en krijgt ze daar morgen de uitslag van. ze zegt zelf dat ze niks voelt in haar borst en haar okselklieren zijn ook nagekeken en daar werd ook niks raars gevoeld. Ik ben zo bang dat het toch kanker is. Die onzekerheid is het ergste, en het blijft allemaal zo onduidelijk. Zou de mri scan volledig uitsluitsel geven? Ook heeft mijn moeder een borstverkleining gehad, 4 jaar geleden zou dat er ook mee te maken kunnen hebben? Mijn vraag is: hebben meer mensen de uitslag BI-RADS 0 gekregen en bleek het niks te zijn? Ik hoor graag jullie ervaringen en hou jullie op de hoogte.

Groetjes een hele bezorgde dochter

Offline
Berichten: 4236

Hi Gineke,

BIrads 0 betekent dat het beeldmateriaal niet beoordeeld kon worden. Nu het zo lang duurt gaan jullie je natuurlijk zorgen maken, maar eigenlijk is daar geen aanleiding toe.

In tegenstelling tot een BIrads 4 of 5 is er bij BIrads 0 géén verdenking van afwijkingen, maar men wil natuurlijk wel proberen toch die borst te kunnen beoordelen. Een eerdere borstverkleining en littekenweefsel in de borst kunnen het inderdaad moeilijker maken om een mammografie, echo of mri te beoordelen.

Hopelijk krijgt je moeder nu snel de 'all clear' en is ze er weer een tijd vanaf.

Offline
Berichten: 4236

(Ik ben trouwens zelf na borstkanker bij een controle teruggeroepen met een BIrads 0 en dat bleek gelukkig enkel uit voorzorg om zeker te zijn dat er ook echt niets zat)

Offline
Berichten: 178

Hoi...
geen ervaring met birads-0 maar wil je sterkte wensen. Vandaag dus de uitslag van de MRI... Ik duim dat het niets ernstigs is..

afbeelding van gineke
Offline
Berichten: 2

Bedankt voor Jullie lieve reacties!

Het blijkt gelukkig niks ernstigs te zijn , het is namelijk een bindweefselknobbeltje. Waarschijnlijk is die ontstaan door de borstverkleining. Mijn moeder moet alleen nog aan het einde van het jaar nog voor een controle om te kijken of het veranderd is. Ben zo opgelucht!

Groetjes Gineke

Offline
Berichten: 178

pfieuw.... gelukkig maar!
Dussssss... even weer het besef gekregen hoe broos gezondheid is... Geniet van alles en van elkaar.