bobbels in mn schildklier

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van jacki
Offline
Berichten: 12
bobbels in mn schildklier

hallo allemaal, ik heb even een vraag???ik heb al een week of 3 een bobbel in mn hals(vanonder bij het putje zeg maar).mijn huisarts vond dat ik maar een echo moest laten maken,die is vrijdag gemaakt.en er zitten dus 2 bobbels in mn schildklier.maar die man dacht niet dat het met mn borstkanker te maken heeft.
het kan ook van medicijn gebruik zijn.(ben net klaar met mn tac kuur). of met de overgang.(daar zit ik nu ook in).ik moest in overleg met mn dokter maar kijken of ik nog bloedonderzoek laat doen,om te kijken of mn schildklier wel goed werkt.of een puntie voor de zekerheid...als het vochtcistes zijn ben ik er gelijk vanaf.
mijn vraag is of er nog meer dames zijn die dit hebben meegemaakt!!!!!!!

Offline
Berichten: 91

na de chemo bleek mijn schildklier niets meer te doen- waarschijnlijk al een proces van jaren maar door de chemo versneld. Ik had geen bobbels maar het bleek een auto-immuunziekte te zijn. Borstkanker zaait eigenlijk ook nooit uit naar je schildklier voor zover ik weet. Het kan best dat je een ontsteking hebt en dat kan verschillende oorzaken hebben. Ik zou altijd bloedonderzoek laten doen- je schildklier is enorm belangrijk en als er te weinig of teveel hormoon in je bloed en lichaamscellen komt kan je je daar behoorlijk beroerd(lichamelijk en psychisch) door voelen.

afbeelding van jacki
Offline
Berichten: 12

dank je wel voor je reactie icarus, ik ga het ook zeker laten onderzoeken.maar schrok ook vooral om te zien dat er bobbels zaten...het is allemaal nog zo vers van mn bk...ik heb het niet op bobbels.en bij mn 2e keer bk zeiden ze dat het niks kon zijn.maar het bleek nog erger als in mn 1e borst.en dit was allemaal dit jaar, dus ik wil hier zo snel mogelijk achteraan om zekerheid te krijgen.
bedankt!!!!!!!!

Offline
Berichten: 207

Mijn schildklier ging ook de fout in, was waarschijnlijk al jaren bezig, maar na mijn borstamputaties werd de schildklier snel erger.
Ter info: ik heb geen chemo of bestraling gehad. Mijn schildklier was achter het borstbeen gezakt, fors vergroot en had meerdere soorten afwijkingen, welke op de echo zichtbaar waren. Besloten werd mijn schildklier te verkleinen, zodat mijn luchtpijp weer meer ruimte zou hebben. Tijdens die ok bleek dat mijn schildklier langdurig chronisch ontstoken was en werd hij in zijn geheel verwijderd. Er was toen twijfel over de geaardheid van de afwijkingen, zonder dat er meteen gedacht werd aan uitzaaiingen van de borstkanker. Uitslag van de patholoog gaf aan dat alles goedaardig was. Mijn idee was dat mijn hormonen zich massaal op de schildklier gingen storten, nadat mijn borsten (incl. cyst. mastopathie) verwijderd waren. Mijn chirurg vond het verloop ook wel verdacht. Was bovendien eigenaresse van forse vleesbomen én mijn borstkanker was hormoongevoelig. Alles met elkaar voldoende aanleiding om toch de eierstokken maar te laten verwijderen.
Nou is het natuurlijk absoluut niet gezegd dat het bij jou hetzelfde verhaal is.
Maar het is helaas dus wél zo dat je na een borstkankerdiagnose geen vrijwaring krijgt voor andere aandoeningen.

Wacht rustig de uitslagen af en laat je niet gek maken !

liefs,

Ikkuh

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik heb ook verschillende bobbels in mijn schildklier. Dit was al voor de borstkanker zo. De grootste zijn toen gepuncteerd en de uitslag was gelukkig goedaardig. Jaarlijks wordt mijn bloed gecontroleerd of de werking van de schildklier goed blijft. Bij mij schommelt de waarde altijd op het randje van een te vlugge werking (hypertheriodie), met hartkloppingen, gewicht verliezen en een gejaagd gevoel als gevolg. Zolang de waarden goed zijn, je luchtpijp niet gehinderd wordt en het estetisch binnen de perken blijft (bij mij is dit duidelijk zichtbaar, heb een multinodulair struma), wordt er niets aan gedaan. Ik heb me ook afgevraagd tijdens de chemo of dit de waarden niet ging beinvloeden, maar heb er totaal geen last van gehad. Ik had zelfs het gevoel dat ik geen last meer had van bovenstaande bijwerkingen. Nu, zo'n 3 maanden na de chemo krijg ik terug last (behalve dan van gewicht verliezen haha). De punctie was goed te doen, met een fijne naald worden de bobbels aangeprikt. Ik vond de core biopsie in mijn borst erger.
Ik kan best begrijpen dat je er geen vertrouwen meer in hebt. En net zoals Icarus heb ik ook nog niet gehoord van uitzaaiingen naar de schildklier. Maar ik zou ze wel laten onderzoeken, alleen al voor je eigen gemoedsrust.
liefs, Dina

Offline
Berichten: 45

hierboven was ik

afbeelding van jacki
Offline
Berichten: 12

hallo lieve dames, bedankt voor jullie reacties. ik ga er ook zeker achter aan hoor.ik ga maandag gelijk naar mn oncoloog bellen.ik heb ook hormonale k. het duizeld me allemaal een beetje.ik moet maandag ook met mn antihormonen beginnen. ik weet niet hoe een schildklier precies werkt.en wil ook niet teveel op internet gaan zoeken, vandaar dat ik het aan julie vraag...
bedankt allemaal en als ik wat meer weet laat ik het zeker weten.xxxxx jacki

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik had een paar maanden terug een knobbel op m'n schildklier, ik voelde echt paniek. Gelukkig moest ik 3 dagen later voor een mammografie en toen hebben ze direct een echo ervan gemaakt. Het was een cyste gelukkig en nu is deze ook weg dus gelukkig heel onschuldig maar o zo angstig.
Sterkte liefs Drea

Offline
Berichten: 586

De kans is inderdaad groot dat het met hormonen te maken heeft. Ik ben zelf ruim 25 jaar schildklierpatient en weet er inmiddels wel het een en ander van. Maar voor de zekerheid zou ik bij de oncoloog ook het syndroom van Cowden naar voren brengen. Dat hóeft het natuurlijk niet te zijn, maar als het wel zo is, kan een reguliere screening van o.a. de schildklier geen kwaad. Even in het kort: Cowden is een zeldzame erfelijke aandoening, waarbij je een aanleg hebt om goedaardige tumoren te vormen en een verhoogd risico op kanker hebt. Niet op alle vormen van kanker, maar schildklierkanker (goed te behandelen trouwens) en borstkanker zijn twee vormen waar het risico verhoogd is. Overigens zijn nodules in de schildklier regelmatig ook goedaardig he?! Dus het kan ook heel goed iets onschuldigs zijn of een totaal andere oorzaak hebben. Maar toch. Ik ben zelf "blij" dat ik weet dat ik het heb en omdat het zo zeldzaam is en artsen er nog weinig over weten, is het een zwaar ondergediagnosticeerde aandoening. Op kinderneurologie.eu vindt je o.a. een goede beschrijving van Cowden (met criteria waar je aan zou 'moeten' voldoen). Een van die kenmerken is bijv ook een groot hoofd. Ik zit zelf ruim 3 cm boven het gemiddelde (van 58/59 cm) en pas geen enkele hoed ;) Je arts is de enige die uiteindelijk uitsluitsel kan geven, maar ik denk altijd 'ervaringen meenemen kan geen kwaad'. Succes!

afbeelding van jacki
Offline
Berichten: 12

hooi meiden.
oeeeee wat ben ik boos geweest zeg gister!!!!! ik had de oncoloog gebeld voor een punctie, nou als antwoord kreeg ik, nee we doen geen punctie, het komt vaker voor.en dat was het. toen naar de huisarts gebeld...die had de uitslag van de echo,een bobbel van 1 cm en een van 1,4 cm..maar omdat ik nu meer op mn lichaam let heb ik ze gevonden volgens hem!!!!!!!!!!! nee ik heb keelpijn en daardoor vond ik 1 bobbel....maar hij zei ook...geen punctie.grrrrrr.toen werd mn man zooooo boos en heeft toen naar de dokter gebeld, en gevraagt of hij het soms niet snapte dat ik me druk maar over bobbels....heb net dit jaar allebij mn borsten laten amputeren,heb net mn chemo achter de rug......niet te geloven gewoon.later belde de dokter mij op en die had de oncoloog gesproken,en ze beloten om geen puntie te doen.....omdat het nu nog niet mag!!!!!! vanwege de chemo. het is nog te gevaarlijk...als ze dat dan gewoon zeggen!!!!!!!!! ze houden het in de gaten.en maandag moet ik naar de oncoloog en dan zullen we het er wel over hebben....nou het stoom kwam uit mn oren.....
word vervolgd.......jacki