Dcis. Snijranden

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Dcis. Snijranden

Ik heb een vraag. Onlangs heb ik twee Borstamputatie ondergaan. Ik had dcis 3 niet invasief volgens pa. Ook klieren schoon, twee zijn er verwijderd. Snijranden 1.5 schoon. Behalve op de borstspier was de dcis redelijk dichtbij. Er zat een stipje op het vliesje van de borstplaat maar deze is nu ook verwijderd. Het vliesje bedoel ik. Volgens mijn arts hoef ik geen nabehandeling. Is dit wel juist?

Offline
Berichten: 4236

Wat noem jij nabehandeling? Chemo, bestraling, hormoontherapie? Puur DCIS zonder invasieve component kan niet uitzaaien, dus chemotherapie is sowieso onnodig en zinloos.

Wat bedoel je trouwens met 1.5 schoon? (cm, dm, ..) Het belangrijkste is dat de DCIS schoon verwijderd is, er zaten geen DCIS cellen meer op de snijdranden.

Een medisch oordeel kunnen we hier niet ge en, dat kan enkel de chirurg. Als je nog onzeker bent, kun je nog eens teruggaan en uitleg vragen of een second opinion. Wat maakt jou onzeker?

afbeelding van Miranda666
Offline
Berichten: 34

Ik had ook dcis 2 niet invasief aan mijn rechterborst.In deze zit nu al een expander.Bij mij was de bedoeling dat ik 5 jaar tamoxifen zou nemen om het aan de linkse borst te voorkomen.Nu heb ik na 2 weken tamoxifen toch besloten om mijn linkse borst ook leeg te laten maken.(13 juli gebeurt dit) en 2 protheses te laten steken.Ik mag nu gelukkig stoppen met tamoxifen omdat er toch preventief gewerkt word en dcis zover ik weet alleen in de borsten toeslaat.Dus om antwoord te geven op je vraag...er is inderdaad geen nabehandeling nodig.