Duidelijke verdikking in de borst,maar op echo niets te zien

139 berichten / 0 nieuw
afbeelding van naomi
Offline
Berichten: 3
Duidelijke verdikking in de borst,maar op echo niets te zien

Hallo,

Vlak na mijn bevalling 3,5 jaar geleden ben ik al eens naar de huisarts geweest vanwege een pijnlijke plek in mijn linkerborst. Een aantal maanden na de bevalling deed hij nog steeds regelmatig zeer terwijl ik geen borstvoeding gaf. Dat werd afgedaan met, 'het zullen nog wel klieren zijn die veranderen vanwege de zwangerschap en bevalling'.
Vorig jaar januari ontdekte ik bij toeval (door pijn) op dezelfde plek een flinke verdikking in mijn linkerborst. Mammografie en echo van gemaakt. Artsen gaven aan dat het er uit zag als klierweefsel op de echo, wat zou passen bij mijn leeftijd (toen 29 jaar). Nu een jaar later zit die grote verdikking er nog steeds, een harde schijf met daarop veel bobbeltjes (2 bij 4 cm). Ben er nooit gerust op geweest maar goed als er niets te zien is is er niets te zien dacht ik, dus ik bleef mezelf moed inpraten dat het inderdaad wel gewoon klierweefsel zou zijn.
De plek waar de verdikking zit doet inmiddels steeds vaker zeer en ben afgelopen weonsdag (een jaar later) dus weer naar de huisarts gegaan. Donderdag weer mammografie en echo gehad, weer was de uitslag veel klierweefsel en niets te zien op mammo en echo. Op de vraag of die harde schijf (bult) normaal was als het klierweefsel is gaf de arts die de echo maakte aan dat dat er niet bij hoorde maar dat hij voor 99% zeker wist dat het klierweefsel is. Maar goed er zit dus nog steeds een hele grote harde bult/ schijf in mijn linkerborst.Een punctie konden ze niet doen omdat er geen afwijking te zien was om in te prikken.
Ik had gehoopt dat ik opgelucht zou zijn na de mammo en echo maar dat ben ik dus niet en heb dus nu een doorverwijzing gevraagd voor de mammopoli voor verder onderzoek.

Maak me inmiddels erg ongerust! Heb al zoveel verhalen gehoord en gelezen dat ze met een mammografie en echo lang niet alles kunnen zien en dat er veel meer kan spelen.......

Heeft iemand eenzelfde ervaring? En wat voor verdere onderzoeken zullen ze nu nog gaan doen en in hoeverre geven die absolute zekerheid?

Groetjes Naomi

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ahum, ja, maar dan wel met een slechte afloop. Op echo en mammografie niks te zien, was verdikt klierweefsel dachten ze, maar het was borstkanker, een tumor van 10 bij 6 bij 7 centimeter. Als je voelt om welke plek het gaat, kan er wel degelijk een biopt genomen worden, een hapje uit die plek. Ze prikken liever niet in een gezonde borst, maar rust in je hoofd is ook wat waard en als het dan wél kanker is, ben je blij als het wel gediagnosticeerd is....

Een punctie/biopt is de enige manier om te weten wat het nou eigenlijk is....

Offline
Berichten: 1148

Naomi, is er al een MRI gedaan?

afbeelding van naomi
Offline
Berichten: 3

Hoi meiden,

Bedankt voor jullie reactie!

Dat dacht ik ook, een punctie/ bioptie, er is nog geen mri gedaan!
Ik heb net de mamapoli in gebeld maar kan pas maandag 4 april terecht omdat er (naar hun mening) geen aanwijzingen zijn voor spoed! Heb dan eerst weer een afspraak met de arts die dan waarschijnlijk eerst weer een echo wil maken, dus voordat er dan wat wordt ondernomen.......

Ik loop al een week met buikpijn van de spanning en ga volgende week op vakantie en had gehoopt onbezorgd weg te kunnen.

Geen bemoedigend nieuws om te horen Dees, maar inderdaad als het dan toch iets kwaadsaardigs is dan kun je het maar beter weten en behandelen. Hoe is het bij jou verder verlopen Dees?

Vorig jaar hebben er 3 artsen gekeken met de echo (second opinion) en nu weer 1 [-o

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Vertel gewoon dat je heel angstig bent omdat dit jouw vriendin overkomen is, wel kanker, niet te zien op echo en mammografie (vertel ze mijn verhaal maar). Een MRI zou kunnen, maar alleen een biopt geeft uitsluitsel...

afbeelding van naomi
Offline
Berichten: 3

Ik ga maandag de huisarts weer bellen en ga toch vragen of ik eerder terecht kan. Hoe snel krijg je de uitslag van een bioptie?

Offline
Berichten: 4292

In een ziekenhuis met mammapoli kan het echt soms heel snel gaan.
Een punctie kan inderdaad op gevoel.
Een mri duurt vaak wat langer maar het zou fijn zijn als je die nu al zou kunnen plannen.
En wordt daar wat op gezien dan kun je een mri geleide punctie laten nemen.
Als het je niet los laat lijkt het me wel tijd dat er écht verder gekeken wordt.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi Naomi,
Hier iets vergelijkens..in november met een knobbeltje naar de HA geweest ( in li-borst ) Hij gaf aan dat hij niks verontrustends voelde kon kliertje of cyste zijn, maar wel doorverwijzing voor mammo en echo. Daarop was echter niks te zien en de arts zei dat het klierweefsel kon zijn of vetweefsel.
Nu is dat knobbeltje voor zover ik kan voelen weg..maar 1,5 cm daarnaast voelde ik sinds enkele weken weer wat ( nu achter mn tepel )..hard niet echt rond knobbeltje. Dus toch maar weer afspraak gemaakt en daar kom ik net van terug..Spreekuur liep erg uit dus ik had al het gevoel dat het lopende band werk zou worden..en ja hoor; eerst bekeek hij mn vorige uitslag te weten..symetrisch weefsel categorie zeer laag risico ( 28jr en geen BK in familie )..toen uitkleden..voelen..en het voelde goed zei hij..Hij heeft niet onder mn oksel gecheckt ( deed hij toen wel )..en verder zei hij dat als er een mammo of echo is gemaakt dat ik me in het eerst jaar dan geen zorgen hoefde te maken..maar als ik pijn kreeg moest ik terugkomen ( HUH..pijn?? )..Na ja....ik werd eigenlijk overbluft..en nu dus weer thuis. Ben echt geen HA-ganger...en weet nu weer waarom..Ik zit indd misschien maar bij de 0,3% van de vrouwen...maar zijn instelling..en zijn uitspraak maakte mij niet gerust.
In jouw geval..omdat jij dus weer een verwijzing hebt gekregen zou ik indd ook een biopt vragen of MRI als dat mogelijk is...Ik heb al niet eens een verwijzing gehad..MIss had ik dat wel moeten vragen..Maar ik kijk het nog even aan..

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

naomi..hoe is het nu met je?? .. ik herken je verhaal hier nu vandaag het zelfe gehoord.. ik ontdekte eergisteren een harde knobbel schijf in mijn linkerborst net onder de aanhechting oksel borst zeg maar...en aan de onderkant borst een klein knikkertje die je heen en weer kunt bewegen...gister kon ik gelijk bij de huisarst terecht ..die kno niet echt duidelijk iets zeggen dus stuurde me gelijk door voor een mammo en echo... hij zegt vaak duurt de uitslag een paar dagen en als er iets is zullen ze vaak niks zeggen dat gebeurt zelden wel als ze een biopt nemen kun je ervan uitgaan dat het goed is ...pff dacht ik nog dan hoop ik daar maar op .... vandaag half 9 kon ik gelijk terecht voor mammo en echo ik blij hoef je niet lang te wachten ... mammo klaar lig ik daar te wachten voor de echo nou wat duurt die tijd zeg pfff...eindelijk daar komt ze ..ik moest aanwijzen waar het zat ..en ook alleen die plek bovenaan heeft ze op de echo gezet en meer heeft ze niet gekeken ...ze zei net als bij de rest hier klierweefsel niks geks ...heb nog wel aan kunnen geven dat ik het al eens eerder had gevoelt maar dat het klein was en ik er niks achter zochte en nu wel schrok ook omdat mijn tante alle bij de borsten niet meer heeft ...zei ze niet echt iets op...nou daar doe je het maar mee was helemaal perplex kon ook niks zeggen of vragen stond zo weer buiten ...maar ben nog steeds niet gerust vind het toch vreemd dat ze op de mammo niks kunnen zien en op de echo alleen klierweefsel ...vanmiddag de ha nog eens gebeld en hij belt me morgen terug ..hoop dat ik dan iets wijzer wordt ...

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo,

ik vind jullie verhalen ook wel herkenbaar. Ik he enkele jaren geleden onder mijn re-borst een "vetbultje"laten weghalen, ik had er last van met mijn bh. niets aan de hand. nu, jarewn later, voelde ik op een gegeven moment een verdikking in mijn r-borst, best wel een flinke, bovenin de borst. mee naar de huisarts, mammografie laten maken en een echo, niets op te zien. ik moest het maar in de gateb houden en werd met de boodschap naar huis gestuurd om de onderkant van mijn borst ook in de gaten te houden, raar.......... ok, ik opgelucht natuurlijk. na enkele maanden weer naar de ha gweest, de borst voelde nog dik, raar en zo nu en dan pijnlijk. hij voelen, zal wel aan mijn hormonen liggen!? ( na de bevalling van mijn tweede, 17-4-2010). ok dacht ik, prima......nu wederom enkele maanden laetr, wordt de pijn erg vervelend en continue, zeurend, stekend en hee; vervelen. ik kan mijn zoontje niet met rechts uit zijnbedje halen, want het doet pijn als er iets op drukt. vreemde is ook dat ik voordat mijn borst pijn ging doen, heel lang last heb gehad van jeuk op mijn r-schouderblad, en dat is ondertussen ook pijnlijk geworden, wat af en toeook scheuten geeft naar mijn borst.... nu is mijn r-borst ook een flink stuk groter als mijn linker, ik loop zelfs al met sjaaltjes om dat de bedekken....
nu moet ik van mijn vriend en zus weer naar de huisarts, maar ik ben bang dat hij toch weer met het hormonen verhaal aan komt zetten, dus ben er op voorhand al klaar mee.... maar toch klopt er iets niet zou je denken....
het vervelende is dat je er last vanhebt, en ze zturen je zo weer naar huis....
met diep in mijn achterhoofd 2 familieleden die op jonge leeftijd ( +-30) ook borstkanker hebben gekregen...
ik weet het niet meer, toch maar weer naar de huisarts?

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Gast, als je het niet vertrouwd: altijd naar de huisarts gaan en laat je doorverwijzen naar een mammapoli. Sowieso als je pijn hebt, je moet toch een keer van die pijn af?! Hup jij, naar de dokter!

Sterkte!

Offline
Berichten: 4292

Nou dit lijkt me geen twijfelgeval. Direct door naar de huisarts en een mri laten maken. Soms kun je op een echo en mammo niets zien maar op een mri wel. Niet meer uitstellen hoor. Als je zoveel klachten hebt dan is er iets aan de hand. Dat hoeft geen borstkanker te zijn maar ik zou me tot ik een mri en punctie had gehad NIET meer weg laten sturen.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Niet twijfelen, hup naar je huisarts en eisen dat je doorgestuurd wordt. Als je huisarts dat weigert, maak dan gewoon een afspraak op de mammapoli van het ziekenhuis.

Offline
Berichten: 1089

Echt doen hoor laat een mri maken. Als het ziekenhuis dat weigert (wat ik me niet kan voorstellen hoor) kun je net over de grens in duitsland zelf een mri laten maken. Wil je niet bang maken maar bij mij was ook niets te zien op mammo en echo en voelde ook meer als een verdikking (indrukbaar zoals een spons) ipv echt knobbeltje. Heb hier dan ook een jaar lang mee rond gelopen en ondanks dat het nu heel goed gaat gelukkig blijf ik toch altijd denken had ik maar eerder aktie ondernomen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

naomi schreef:
Hallo,

Vlak na mijn bevalling 3,5 jaar geleden ben ik al eens naar de huisarts geweest vanwege een pijnlijke plek in mijn linkerborst. Een aantal maanden na de bevalling deed hij nog steeds regelmatig zeer terwijl ik geen borstvoeding gaf. Dat werd afgedaan met, 'het zullen nog wel klieren zijn die veranderen vanwege de zwangerschap en bevalling'.
Vorig jaar januari ontdekte ik bij toeval (door pijn) op dezelfde plek een flinke verdikking in mijn linkerborst. Mammografie en echo van gemaakt. Artsen gaven aan dat het er uit zag als klierweefsel op de echo, wat zou passen bij mijn leeftijd (toen 29 jaar). Nu een jaar later zit die grote verdikking er nog steeds, een harde schijf met daarop veel bobbeltjes (2 bij 4 cm). Ben er nooit gerust op geweest maar goed als er niets te zien is is er niets te zien dacht ik, dus ik bleef mezelf moed inpraten dat het inderdaad wel gewoon klierweefsel zou zijn.
De plek waar de verdikking zit doet inmiddels steeds vaker zeer en ben afgelopen weonsdag (een jaar later) dus weer naar de huisarts gegaan. Donderdag weer mammografie en echo gehad, weer was de uitslag veel klierweefsel en niets te zien op mammo en echo. Op de vraag of die harde schijf (bult) normaal was als het klierweefsel is gaf de arts die de echo maakte aan dat dat er niet bij hoorde maar dat hij voor 99% zeker wist dat het klierweefsel is. Maar goed er zit dus nog steeds een hele grote harde bult/ schijf in mijn linkerborst.Een punctie konden ze niet doen omdat er geen afwijking te zien was om in te prikken.
Ik had gehoopt dat ik opgelucht zou zijn na de mammo en echo maar dat ben ik dus niet en heb dus nu een doorverwijzing gevraagd voor de mammopoli voor verder onderzoek.

Maak me inmiddels erg ongerust! Heb al zoveel verhalen gehoord en gelezen dat ze met een mammografie en echo lang niet alles kunnen zien en dat er veel meer kan spelen.......

Heeft iemand eenzelfde ervaring? En wat voor verdere onderzoeken zullen ze nu nog gaan doen en in hoeverre geven die absolute zekerheid?

Groetjes Naomi

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

hoi naomi ,
als ik jouw verhaal lees herken ik denk ik wel het een en ander. Ik had ook een dikke schijf in mijn rechterborst en bij mij was zowel op de echo als de mammo niks te zien. Een jaar later op aandringen van mezelf weer gedaan en toen was het wel mis. Op mijn vraag waarom ze dat dan een jaar geleden niet hadden gezien werd gezegd dat dat zeker bij jonge vrouwen wel voorkwam omdat het borstweefsel er anders uitziet dan bij vrouwen boven de 50 bv. als ik dat toen had geweten...tja ben je ongerust mijn advies terug gaan want hoe eerder je erbij bent hoe beter toch? succes en sterkte !

groetjes Annemiek

Offline
Berichten: 82

Hoi Amiek,

mag ik vragen hoe oud jij bent dan? Ik ben in maart naar het ziekenhuis geweest, echo gehad.
Vluchtig en de, iets oudere man zei, nee niks hoor, ga maar weer lekker spelen in de wei...
Uhmm.. excuse me? Ik ben bezorgd en hij deed het echt af (al voordat hij uberhaupt een echo maakte) van jij bent te jong..
Ben 25..

Gr. Anangie

Offline
Berichten: 41

Anangie, wat erg om zo behandeld te worden terwijl je in de zenuwen zit! Ik zou als ik jou was toch proberen (het is nu ook weer 6 maanden later toch) bij een ander ziekenhuis er nog een keer naar te laten kijken. Hopelijk is het inderdaad niets, maar dan wel graag een menselijke geruststelling na een grondig onderzoek!

Offline
Berichten: 82

Hoi Dana, dank je wel voor je reactie.
Ik ben nou typisch zo iemand die eigenlijk niet naar de dokter gaat.
Ik was er in principe ook best gerust op daarna.. Maar toch verliep dat niet helemaal zoals het hoorde.

Maarja ik heb laatste tijd regelmatig soort van zeurende pijntjes in me borst, alleen in die borst met die bobbel.
En gister zat ik tv te kijken, dat pinkribbon verhaal. Dan ga ik toch weer opnieuw erover nadenken..
Misschien moet ik toch nogmaals naar de ha vragen om een nieuwe doorverwijzing.
T zou maar toch zo zijn.......

Voelt bij iedereen zo'n bobbel ong. hetzelfde aan of is het bij ieder een anders? (hopelijk stel ik geen domme vragen).

Liefs Anangie

Offline
Berichten: 433

Beste Anangie,
Ik lees nu net deze posts ook van je, had al bij je gereageerd.
Ongerustheid omdat je "wat" voelt, dat moeten we niet hebben! Dus gewoon de HA nog een keer bellen en vertellen dat je er niet gerust op bent en dat het er nog steeds zit en dat het ook nog eens pijnlijk is!
En helaas bij iedereen voelt zo'n bobbel anders aan, dus nee, je kunt niet vergelijken.
Ook al is er niets aan de hand, beter het zekere voor het onzekere.

Offline
Berichten: 82

Thanks Kamasta voor je reacties.
Ik zal inderdaad nogmaals een afspraak maken. Kan nooit kwaad.

Offline
Berichten: 82

Ik heb vanmiddag meteen maar weer even de HA gebeld. Dinsdag even langskomen.

Ik wilde me vriend het eigenlijk niet vertellen want vorige keer stresste hij hem meer als ik hih..
Maar ik moest helaas wel, aangezien hij even moet oppassen zodat ik uberhaupt naar de afspraak kan gaan...
Hij heeft ook nog even gevoeld en we hebben zelfs nog een tweede knobbeltje ontdenkt, boven de grote eerste die er al zat.
Dus ben blij dat ik een afspraak heb gemaakt.

Offline
Berichten: 150

Heel veel succes dinsdag!! En kom voor jezelf op.Het gaat om jouw lijf en jouw gevoel.Kun je anders geen oppas regelen,zodat je je vriend mee kan nemen?Met z'n 2en sta je toch sterker.
[troost]

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Nou bij de huisarts gaat er niet veel bijzonders gebeuren denk ik.. Denk dat ik weer een doorverwijzing zal krijgen voor een echo..
En dan neem ik denk ik mijn vriendin maar mee, die is net een pitbull en die trekt haar mond wel open op de momenten dat ik het erbij zou laten.
Liefs Anangie

Offline
Berichten: 212

succes dinsdag! En heel duidelijk zijn dat je wel degelijk door gestuurd wil worden!

Offline
Berichten: 82

O jaa dat zeker!! Ik heb zelfs nog een 3e knobbeltje gevoeld dus ik ga deze x, maar eens voor de verandering, duidelijk zijn en voet bij stuk houden. Won't take no for an answer ;)
Heb nu een grote rechtsbinnen, 2 cm daarboven een hard "knikkertje" en rechtsbuiten bij mn rib aan de zijkant dus nog zo'n "knikkertje". Vind het nu niet leuk meer!

Ze zijn snel makkelijk met je ivm de leeftijd he.

Was dat bij jou ook zo An4an?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Anangie, laat ze maar een biopt nemen of een MRI maken. Het gebeurt regelmatig dat borstkanker bij jonge vrouwen gemist wordt omdat het klierweefsel van jonge vrouwen veel dichter is. Ik wil je niet bangmaken, zeker niet, maar als het kanker is, wil ik vooral niet dat je naar huis gestuurd wordt. Dat is mij nl overkomen. Dat is godzijdank goed afgelopen (voor zover we dat kunnen zeggen) maar het had niet veel gescheeld.

Ik hoop heel erg dat er snel duidelijkheid komt en dan hoop ik heel erg dat we je hier kunnen uitzwaaien. We zijn een gezellige club en toch staan we nooit te juichen als er nieuwkomers zijn.....

Offline
Berichten: 82

Ik lees hier zoveel verhalen dat men naar huis wordt gestuurd onder t mom: klierweefsel of cyste ed. sjonge..
Hoe lang heb je er vervolgens nog mee gelopen Dees?

Ik hoop jullie ook uit te zwaaien..
Maar al mag ik zo gelukkig zijn jullie uit te zwaaien, borstkanker staat in een heel ander licht ineens voor mij..
Jullie zijn zo'n hechte groep en steunen elkaar allemaal. Ik wil niet eens uitzwaaiem naar jullie, maar wel naar het idee van de ziekte!!!! ;)

Liefs Angie

Offline
Berichten: 212

anangie, ik kreeg wel gelijk een echo maar ik moest me niet ongerust maken want het voelde goed aan volgens de huisarts. Hij rende nog net niet het kamertje uit omdat het druk was en drukte me nogmaals op het hart dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Nou dat is ook niet fijn. Helaas bleek het toch niet goed te zijn inderdaad.
Maar ik hoop dat het bij jou niets is!

Offline
Berichten: 125

Succes morgen Angie! en kom maar op voor jezelf hoor. Hoop dat je snel doorgestuurd wordt en dat je goed nieuws krijgt. [-o

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Anangie schreef:
Hoe lang heb je er vervolgens nog mee gelopen Dees?

Er zat een jaar tussen de eerste keer dat ik een harde streng in mijn borst voelde en de diagnose borstkanker. Ik ging ermee naar de huisarts en die zei dat ik maar een keer een mammo/echo moest laten maken. Daar had ik geen zin in en ook geen tijd voor. Mijn man en ik waren net bezig om ons huisje te kopen. Na de verhuizing heb ik eens een echo en mammo laten maken. De conclusie was dat het 'verdikt klierweefsel' was en daarmee ben ik naar huis gestuurd. Ongeveer een half jaar later kwam er bruin vocht uit mijn tepel als ik er op duwde. Ik vond dat niet verontrustend en mijn man ook niet. Ik had immers net echo en mammo gehad. Op advies van een collega ging ik toen toch naar mijn nieuwe huisarts. Die stuurde me door. Echo en mammo lieten weer niks zien. Toen kreeg ik een MRI en lieten we het tepelvocht onderzoeken. Toen ging het rap. Op mijn 36e bleek ik een tumor van 10 bij 6 bij 7 centimeter te hebben, enorm...... Ik wist vanaf de eerste seconde dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden of ik dood zou gaan of zou overleven.....

We hebben er alles aan gedaan en tot nu toe stond de mazzel aan mijn kant. In maart is het 5 jaar na de diagnose. Er is een lange tijd geweest dat ik dat niet voor mogelijk hield...

Ik duim echt voor je dat het niks is, maar laat het maar goed uitzoeken !!

Offline
Berichten: 82

Sjeeeeesus *_*

10 bij 6 en 7... Voelde dat ook niet enorm aan van de buitenkant? Klinkt echt heel groot!!!! pfff
Ik weet niet wat je hebt doorgemaakt, maar wat zal je een angst hebben gehad..
Wauw, en je staat er nog!!!!!! Respect voor je kracht!

Ja ik wil eigenlijk ook een volledige check, ik kan geen mammografie, heb een borstvergroting gehad. En een echo van de beiden borsten (heb ik hier en daar gelezen) doen ze vaak niet.
Ik heb aan de rechterkant ook allerlei gezwollen klieren, achter in me nek in me hal en onder me arm.
Geeeen idee of dat er iets mee te maken kan hebben.. Vind het zelf niet zo schrikbarend, maar wel een beetje apart dat het enkel ook aan die kant is.
Is handig als dat ik er ook even bij vermeld lijkt me, of niet?

Eerst vandaag naar de huisarts om 10 voor 6.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Nou, toen ik eenmaal wist dat die plek kanker was, toen kon ik het wel voelen, maar nee, het was niet heel zichtbaar. Achteraf gezien zag ik ook wel een beetje sinaasappelhuid, wat ook een kenmerk kan zijn, maar dat was zo minimaal.....

De kankerborst was nauwelijks groter dan de andere borst. Kanker groeit niet als een klont, maar kanker groeit met sprieten (daarom is het symbool van KWF Kankerbestrijding een kreeft, omdat het een kern heeft met een soort tentakels).

Als jij aan één kant een plek voelt én opgezwollen klieren, dan zou ik nu meteen bellen en vragen of je vandaag nog door kunt naar het ziekenhuis. Je moet naar de Mammapoli, waar ze gespecialiseerd zijn in het onderzoeken van borstkanker. Dan kunnen ze in elk geval direct een MRI en/of bioptie plannen....

Ik hoop echt heel erg dat je 'gewoon' een ontsteking hebt.....

Offline
Berichten: 82

Oooh okee... ik wist niet dat dat als een "kreeft" groeit...
Ja ik kan pas bij mijn huisarts terecht om 10 voor 6, daarnaast zit ik ook gewoon nu op me werk.... :-S

Een ontsteking.. dat zou toch pijn moeten doen dan?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Anangie schreef:
Oooh okee... ik wist niet dat dat als een "kreeft" groeit...
Ja ik kan pas bij mijn huisarts terecht om 10 voor 6, daarnaast zit ik ook gewoon nu op me werk.... :-S

Een ontsteking.. dat zou toch pijn moeten doen dan?

Een ontsteking is meestal wel warm maar dat hoeft niet......

Offline
Berichten: 82

Ah oke.
Het zou fijn zijn als het een ontsteking is, ff antibiotica en klaar.
Maar het lijkt me sterk, loop al zo lang met die bult in me boob...
Ik ga me voorbereiden dat ik streng ga zijn daar en dat ik me niet er zomaar uit laat lullen.
Das ff mijn grootste uitdaging..
I'm a little nervous, maarja nu moet het ook maar eens klaar zijn, ik wil duidelijkheid.

Offline
Berichten: 150

Ik stuur je ook nog even wat virtuele gedachtenkracht voor straks.Zet hem op!!!

Offline
Berichten: 82

Thanks! :)

Nou ben geweest.. Huisarts kon ze alledrie meteen vinden en dus voelen.
Geeft aan dat ze het ook vreemd vind hoe het de vorige keer verliep aangezien zij helemaal geen brief van het ziekenhuis heeft gehad wie de echo heeft gedaan en ik heb ook geen brief meegekregen.

Ze heeft ook de bultjes in me nek gevoeld, ze zegt dat ze twijfelt of het een opgezette klier is of een vetbultje.
Eerst zei ze, ga maar even zitten en voelde ze even en toen wilde ze dat ik er bij ging liggen en ze heeft echt lang aan die grote bult gevoeld en zei maar niets..
Ze zegt ze denkt goedaardig en vroeg me of ik het wil laten checken.. (UHM Ja anders kwam ik ook niet toch?)
Dus ze schrijft een verwijsbrief voor een echografie.
Vervolgens zegt ze bij het einde, nou dan hoop ik maar dat je met goed nieuws komt..
uhm okeey.. net was je nog zeker en nu hoop je..
Maar goed zegt me allemaal niet zoveel, morgen bellen voor de echo.. I still hope for the best.........! :)

Er staat trouwens op mijn brief:
Gaarne uw ondervingen en beleid ivm 3 tal gezwellen in re borst, 2 mediaal en 1 lateraal, (imponerend als goedaardig?)
Iemand een idee wat mediaal en lateraal is?

lfs Angie

Offline
Berichten: 82

Ik kom trouwens op internet tegen van de mamapoli in slotervaartziekenhuis in amsterdam, daar staat bij:

Wij vinden dat een vrouw met onzekerheid over haar borst snel geholpen moet worden. Mede daarom is de poli 5 dagen per week geopend. U kunt in overleg met de huisarts zonder afspraak langskomen voor advies, maar ook voor diagnostiek van een borst afwijking.

Ik vertelde me huisarts dat ik dus eigenlijk niet lang wil wachten er eraan denk om daarheen te gaan, toen zei ze me dat er geen enkele poli is waar je geen afspraak hoeft te maken....
Snap ik nu iets niet goed aan bovenstaande tekst of is zij niet goed op de hoogte, wat denken jullie..?

Offline
Berichten: 1089

Ook op de mammapoli werken ze met afspraken. Ik ben om die reden voor mijn behandelingen naar eindhoven gegaan omdat ik in helmond 16 dagen moest wachten. Dus snel is niet altijd snel.
Ik ga voor je duimen dat je snel van die onzekerheid af bent en dat het natuurlijk goed is. Ik zou zelf bij twijfel echt voor een mri gaan. Borstkanker kan op veel manieren voelen. Je hoort altijd de standaard knobbeltjes. Ik had zelf een tumor van 5 x 6 en dat was juist een goedaardig voelend zacht verschuifbaar weefsel. (beetje sponsachtig zeg maar) En zowel echo als mammo zag niets. Dit is wel uitzonderlijk hoor maar toch....
mediaal en lateraal is plaatsaanduiding van de gezwellen in de borst. En het voelt als goedaardig.
Sterkte !
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 82

Okee. Nou ik heb ook maar besloten om maar gewoon in mijn woonplaats te gaan, Flevoziekenhuis.
Bedankt voor je info Kaatje..
1 grote bult is beweegbaar en voelt als een soort klierweefsel, maar 2 kleinere zijn hard en niet beweegbaar, kan ik ook niet `oppakken`zeg maar.. Dus ben van alle markten thuis in me boob...
Ben benieuwd wanneer ik terecht kan..

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Anangie, ga je nu direct naar Radiologie of ga je naar de Mammapoli? Ik zie je echt heel veel liever op de Mammapoli. Dan zal er via de mammapoli wel een echografie gemaakt worden, liever nog een MRI en ik zou ook zeker aansturen op biopten.

Ik duim dat het onrust voor niks is....

Offline
Berichten: 82

Oh my, ik ben zo een leek.. ik wist niet eens dat daar verschil in zit.......

Op mijn verwijsbrief staat het telefoonnummer van radiologie..
Moet ik het telefoonnummer van de mammapoli gewoon bellen dan voor een afspraak, kan ik dat dan doen?
Of moet ik eerst de HA daar weer voor vragen...
Want de info die ik lees van de mammapoli geeft mij ook een fijner gevoel..

Thnx Dees dat je me een beetje wegwijs maakt!!

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Anangie schreef:
Oh my, ik ben zo een leek.. ik wist niet eens dat daar verschil in zit.......

Op mijn verwijsbrief staat het telefoonnummer van radiologie..
Moet ik het telefoonnummer van de mammapoli gewoon bellen dan voor een afspraak, kan ik dat dan doen?
Of moet ik eerst de HA daar weer voor vragen...
Want de info die ik lees van de mammapoli geeft mij ook een fijner gevoel..

Thnx Dees dat je me een beetje wegwijs maakt!!

Weet je, bel de Mammapoli, en maak een afspraak. Als je daar bent voor die afspraak, geef je je verwijzing af. Als dan iemand zegt, hé jij had naar radiologie gemoeten, dan doe je alsof je neus bloedt en zeg je dat je dat niet wist, maar dat je wel heeeeel erg ongerust bent. Ik kan mij niet voorstellen dat ze je dan naar huis sturen. Desnoods moet je bij je huisarts achteraf nog even een ander papiertje ophalen. No problem...

Offline
Berichten: 82

ghehehe.. Juist.. ik ga gewoon de stoute schoenen aantrekken.. Kan het altijd proberen!
Nee heb je, ja kan je krijgen toch... Of liever krijg ik een nee, maar eerst een ja;)
Goed idee!

Offline
Berichten: 212

en probeer zo snel mogelijk een afspraak te krijgen! Want die onzekerheid is niets he?

Offline
Berichten: 82

Nou dat kun je stellen! Me vriend zegt, maak je maar niet druk, is niks, komt wel goed.
En om hem gerust te stellen zeg ik, nee tuurlijk, ja klopt..
Maar ondertussen zit ik me stiekem wel op te vreten...
Morgen om half 9 gaan ze open, ga ik meteen bellen!

Offline
Berichten: 41

heel veel succes Anangie, ik hoop dat je snel terecht kunt. Die zenuwen zijn zo slopend!

Offline
Berichten: 82

Ze trapte er aan de telefoon al niet in, ik heb de mammapoli gebeld en die zeiden meteen, ja je moet naar rontgen bellen.
Dat dus gedaan.. En dan dring ik er daar wel op aan om een mri te krijgen.. neem me moeder maar mee om me te versterken.
12 okt. om 13:10 ben ik aan de beurt.. Nog een weekie wachten dus...
Nou ja, nu leg ik het maar even een weekje naast me neer.. dan ga ik me dinsdag pas weer een beetje zenuwachtig maken ;)

Bedankt voor al jullie medeleven! X

Cat
Offline
Berichten: 665

Nog een week onzekerheid Anangie.... Ik hoop dat je het het inderdaad even naast je neer kunt leggen en tegen volgende week gaan gewoon onze duimen in turbo stand voor je en hopen we op goed nieuws van je.

Offline
Berichten: 82

thanks!! :)

Change of plans: ipv 12 okt. wordt het: 14 okt. 11 uur
Geen oppas :(

Pagina's