Ervaringen met de LD flap methode gezocht

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Adil
Offline
Berichten: 2
Ervaringen met de LD flap methode gezocht

Onder Adil lees je mijn verhaal, geplaatst op 1 aug. 2019.

Graag hoor ik ervaringen van vrouwen die ervaring hebben met de LD reconstructie tijdens of na een borstamputatie. Ik kan voor deze methode kiezen maar ben bang voor de mogelijke complicatie. Mobilteit en lekker in mijn vel zitten staat, voor wat ik nu denk, boven het hebben van 2 borsten. Ik moet kiezen tussen een amputaite zonder reconstructie of de directe reconstructie met de LD flap methode. Uiteindelijk zal het mijn keuze zijn welke operatie ik zal ondergaan, maar krijg hier graag hulp bij door ervaringsdeskunidgen.

Alvast heel erg dank, Adil

Offline
Berichten: 518

Hoi Adil, 

Er zijn wel wat oudere draadjes en ervaringsdeskundigen mbt deze operatie op het forum. Er zullen ongetwijfeld nog vrouwen reageren. 

Ik zit ook nog te dubben over een LD-flap. Mijn borst is ruim een jaar geleden verwijderd en directe reconstructie was toen geen optie ivm bestraling. Nu zou het wel weer kunnen, maar ik slinger nogal heen en weer. Met één borst valt voor mij prima te leven. En ben erg bang voor complicaties, pijn en verlies in mobiliteit. Er moet bij mij ook een prothese met eerst een tissue expander geplaatst worden. Wat een rompslomp, twee operaties en heel wat ziekenhuisbezoekjes, voor iets cosmetisch waar ik eigenlijk zelf geen last van ondervind. Anderzijds zou het in de zomer wel erg fijn zijn om gewoon twee borsten te hebben. 

Maar ja, ik heb nu de tijd om te dubben. Ik kan mij voorstellen dat het voor jou anders ligt en dat je knopen moet gaan doorhakken. Het blijft een gok. Bedenk wel dat een reconstructie later ook nog kan. Weet eigenlijk niet of dat in jouw geval nadelen zou hebben. Heel veel sterkte met je besluit! 

Hartelijke groet, 

Linda 

 

afbeelding van Adil
Offline
Berichten: 2

Hoi Linda

Dank voor je reactie.

Het nadeel is als ik het later doe dat er tijdens de amputatie veel huid en zeker de tepel verloren gaat die bij de directe reconstructie mogelijk bewaar kan blijven. Zekerheid kan hier echter ook niet voor gegeven worden..

Wie weet komen er meerdere reacties en kun jij daar ook nog wat mee.

Groet Lida

 

Offline
Berichten: 518

Dat zou inderdaad wel een voordeel zijn, als je je tepel kunt behouden, en inderdaad, het probleem met de huid omzeil je dan ook. Ik hoop dat er nog iemand met je mee kan denken!