Fijne mammapoli gezocht

13 berichten / 0 nieuw
afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7
Fijne mammapoli gezocht

goedemorgen

 

ik had een vraag over de mammapoli's in nederland. Ik loop al een paar maanden met een dikke borst rond. Eerst dacht ik misschien wat aangekomen, etc. heb ook mastopathie, dus wellicht heeft t daar mee te maken. Echter is normaal mijn linkerborst vervelend en nu rechts. Hij voelt niet lekker, dikker, meer opgezet. nu weet ik vanuit eerdere onderzoeken en dingen die ik gelezen heb dat als het anders aanvoelt het soms de lobulaire variant van borstkanker kan zijn. En deze is vaak alleen te zien op een echo. Dus nu zoek ik eigenlijk een poli waar ze ook een echo doen en je niet wegsturen met alleen een mammografie. dat heb ik in het verleden vaker meegemaakt. dat je een nummer bent en als t mammogram zegt dat er niks is, ze dan geen echo doen. ik ben pas 37 dus klierweefsel is echt nog niet zo ver weg dat ze het allemaal goed kunnen zien. Kent iemand van jullie een poli waar ze wel echo's maken of moet je er echt om vragen?

alle reacties zijn welkom :)

 

Offline
Berichten: 211

Ik kreeg in Amersfoort bij Meander wel meteen een echo. Maar ik had andere problemen, geen opgezette borst, ik had een lekkende tepel en geen voelbare knobbels of bobbels.

 

Dus ik zou niet weten of jij daar ook een echo zou krijgen. Succes!

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

ja dank je! in het antonius in nieuwegein heb ik een keer meegemaakt dat ze zeiden: hoe oud ben je. o 34. ok dan doen we een mammo. terwijl ik op controle kwam voor een fibroadenoom en de radioloog 3 mnd eerder een controle echo had genoteerd. pas toen ik dat helemaal had uitgelegd keek ze nog een keer moeilijk en toen mocht t. dus heb daar niet hele goede ervaringen mee. (was niet alleen deze keer, ook andere keren) misschien is het meander inderdaad een goede optie.

Offline
Berichten: 91

Ik kreeg inderdaad een echo als eerste onderzoek in Tergooi Hilversum.

Ik denk dat het belangrijk is dat je aangeeft dat je een echo wilt i.p.v. een mammografie. Je kan het misschien ook eerst met je huisarts bespreken?

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

ja een echo zou heel fijn zijn want een mammo is gewoon niet altijd duidelijk. maar vaak heb je in grote ziekenhuizen protocollen waar ze zich heel star aan vasthouden. misschien inderdaad eens bespreken met de huisarts.

Offline
Berichten: 91

Ja misschien dat de huisarts weet in welke ziekenhuis je hiervoor het beste terecht kan.

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

ja zal eens checken. mocht ik snel terecht kunnen, zou het dan uitmaken dat ik de laatste 2 weken regelmatig aan die dikke blob heb lopen voelen? of zouden ze het dan allemaal niet goed kunnen zien? doordat het misschien geirriteerd is ofzo?

Offline
Berichten: 4292

Ik denk niet dat het uitmaakt, maar als je heel veel voelt zit er misschien door irritatie wat extra vocht. Dus ik zou er nu even mee stoppen ;)

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

Nee ben ermee gestopt dus het heeft nog even om te genezen mocht ik snel een echo krijgen :)

Offline
Berichten: 91

Weet je wanneer je de echo krijgt?

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

hi hi

 

ja het kon na deze cyclus niet meer, dus moet wachten op de volgende. staat nu voor over 3 weekjes. ik vind het allemaal heel raar. Mijn borst is super opgezwollen en ik ben heel erg bang voor de lobulaire variant. Er zitten geen harde knobbels in, maar het weefsel voelt dikker en steviger dan normaal en dan links. Iemand ervaring hiermee? heb ook erg last van mastopathie, dus hopelijk is het dat, maar ik slaap er erg slecht van moet ik zeggen.

Offline
Berichten: 91

Ik kan me voorstellen dat je je daar zorgen over maakt. En je gedachtes kunnen flink met je aan de haal gaan, vooral snachts..

Ik heb daar geen ervaring mee. Rustig aan! En houd je ons op de hoogte van de uitslag van de echo?

afbeelding van happy2020
Offline
Berichten: 7

zal ik doen!