Geen knobbeltje maar plekken diep in de borst

21 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183
Geen knobbeltje maar plekken diep in de borst

Lieve allemaal, ik heb een vraag, als hier al een topic over is hoor ik het wel he.
De schoonzus van mijn vriendin was in de mamobus geweest, de foto's waren niet oke en ze werd doorverwezen naar de oncoloog.
Dit alles was in dec, de oncoloog zei dat er op de foto's 20 stuks, en ego die hun gemaakt hadden niets te zien was, en dat ze zich geen zorgen hoefde te maken omdat het voor 95 proc oke was, ze kon lekker kerst gaan vieren.
Ze is nu in Leiderdorp door een speciale borst scan geweest er waren nu plekjes te zien op 2 verschillende plaatsen, er moest een punctie worden gedaan waarbij er stukjes zijn verwijderd,
de borst van schoonzus van vriendin is ingesneden en ze hebben 2 stukjes weggenomen(het zit diep), dit is opgestuurd, van het ene stukje kreeg ze maandag de uitslag, van het andere stukje kreeg ze vandaag de uitslag, het is kanker, en men gaat haar borst verwijderen.
Het schijnt een speciale vorm van borstkanker te zijn, ze voelde dus geen knobbeltje, maar diep in haar borst zitten 2 plekken die niet oke zijn(kanker).
Kan kanker bv in de longen beginnen en uitzaaien naar de borsten?
Wat is het verschil tussen een tumor die je voelt(knobbeltje) en plekken die diep zitten? zijn de plekken weefsel wat kanker is geworden?

Liefs, Petra

Offline
Berichten: 91

ik weet het niet- zou ook wel willen weten of kanker niet altijd te voelen is.....en zich manifesteert in "plekken"?....

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Weet niemand hier iets vanaf? of is er al een topic over?

Ik dacht altijd dat de tekenen van borstkanker een knobbeltje in de borst waren, of steken in de borst.
Als men plekken in de borst heeft zijn het dan vaak uitzaaingen vanuit een ander orgaan?
De schoonzus van vriendin moet ontzettend hoesten maar is nog niet door de petscan geweest.

Offline
Berichten: 1113

Hoi Woman,

Zeker weten doe ik het niet, ik ben ook maar een leek. Maar longkanker die uitzaait naar de borst, ik weet het niet?? Maar een thorax foto is zo gemaakt...........

Ik kan me zomaar voorstellen dat je een tumor diep in de borst niet voelt, gewoon omdat hij ver weg zit???
Daarnaast zijn er verschillende soorten borstkanker en die manifesteren zich niet allemaal als een knobbel. Maar daar weet ik het fijne ook niet van. Het beste is toch om de uitslag van de punctie af te wachten, want alleen een patholoog kan een diagnose vast stellen. Hier op het forum is dat echt niet mogelijk.
Ik zal nog even gaan zoeken voor wat meer info over "niet knobbel" borstkanker. Als ik iets vind plaats ik een link hier.

Offline
Berichten: 467

Woman,

Vergelijk je geen appels met peren? :wink:
Uit je verhaal begrijp ik dat de artsen ‘plekken’ hebben gezien op de scan.
Hoe zo’n plek voelt, lijkt me een ander verhaal. Dat kan een knobbeltje zijn of iets anders. En als het erg diep zit (of nog erg klein is!) voel je het misschien helemaal niet.

Bij mij voelde het ook niet als een knobbeltje, meer als een soort onderhuidse verdikking. Ik heb ook wel eens iemand horen zeggen dat het voelde als een schijfje. Mij lijkt dat je op grond van hoe het voelt (en of je het voelt) niet veel conclusies kunt trekken.

Ik begrijp dat er weefselonderzoek is gedaan en de uitslag daarvan was helaas (borst)kanker. Logisch dat ze zich ongerust maken over die hoest. Maar of die hoest iets te betekenen heeft zal toch door onderzoek moeten worden vastgesteld, of liever nog uitgesloten, natuurlijk. Begrijp ik goed dat ze op de rol staat voor een petscan?

Offline
Berichten: 1113

Je zou eens kunnen googlen op lobulair of tubulair carcinoom voor verdere info, maar zoals hierboven al gemeld, diagnoses stellen ze in het ziekenhuis.
De uitslag van de punctie was kwaadaardig, na het verwijderen van de tumor / borst wordt er een definitieve diagnose gesteld.

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Hoi Ambu, ik weet niet of ik appels met peren vergelijk.
In Leiderdorp schijnt er een nieuw apart te zijn, hiermee is er naar de borsten gekeken. Ik zal vragen hoe dit apart heet.
De oncoloog vertelde aan schoonzus van vriendin dat er 2 "plekken" te zien waren, de "plekken" zatten diep, ze hebben ook in haar borst geneden om stukjes weg te halen.
De oncoloog heeft het nog niet over een petscan gehad, in feb is ze weer aan de beurt.
Ze weet dat haar borst verwijderd gaat worden voor de rest weet zo volgens mij nog niets, de oncoloog vertelde haar wel dat ze een aparte vorm van borstkanker heeft.

Lieve Ikke, dank je wel voor de linkjes, ik ga googlen.

Als ik weet welke vorm het is, zal ik het hier weer typen.

Liefs, Peet

Offline
Berichten: 467

Hoi woman. Duidelijk.
Ik vroeg me al af om wat voor soort scan het ging...

Het wachten zal nu inderdaad wel zijn op nieuw weefselonderzoek na de amputatie. Dat het kwaadaardig is is duidelijk, maar hoe of wat precies kunnen ze vaak pas zeggen na de operatie, zoals Ikkes ook al aangaf.

Lastig hoor, die onzekerheid.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Longkanker zaait niet uit naar de borst.

Borstkanker kan zich uiten door een knobbel, strengen, steken, ontsteking, schilfers en dan kan borstkanker nog overal in de borst liggen. Aparte vorm van borstkanker, tja,..... ik ken hier een heleboel aparte vormen.

Klote, Woman, ontzettend shit...

afbeelding van Tarayana_2041
Offline
Berichten: 116

Mijn tumor zat ook heel diep in de borst. Bij mij was er dus ook geen knobbel te voelen.
De chirurg vertelde me dat hij daar al een aantal jaren zat en al die jaren heb ik dus niets gevoeld, gemerkt van de tumor.

Dat hij zich openbaarde kwam doordat ik borstontsteking kreeg. Een verstopte melkklier die ging ontsteken. Puur per toeval is dus die tumor ook ontdekt.

Dus het kan wel borstkanker hebben en geen plekjes, bobbeltjes of andere dingen.

Offline
Berichten: 916

Hé Peet, ik had ook geen knobbeltje. Bij mij voelde het als verkleefd weefsel :wink:

Offline
Berichten: 91

en hoe zag dat er dan uit op de mammo of echo marina.....was het toen wel duidelijk??

Offline
Berichten: 916

icarus schreef:
en hoe zag dat er dan uit op de mammo of echo marina.....was het toen wel duidelijk??

Ehhh :-k geen idee eigenlijk :shock: maar er was aanleiding om een punctie te nemen. En toen was het dus toch fout, niks geen verkleefd weefsel, maar gewoon ordinaire kanker :evil:

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Hoi lieve schatten, dank je wel voor het delen.
Ik hoorde vanmorgen dat ze gisteren ook nog in het ziekenhuis is geweest, ze word 5 feb geopereerd, de chirurg kwam binnen lopen in zijn operatiekleding en zei dat hij nog even wilde praten.
Hij vertelde dat de borst eraf word gehaald(wist ze al) maar ook de klieren, ze opereren en maken gelijk een nieuwe borst, ze blijft dan 7 dagen in het ziekenhuis.

Ik hou jullie op de hoogte.

Kussss

Offline
Berichten: 924

Hier ook geen knobbel voelbaar geweest,wel een verdikking.
Zowel huisarts als chirurg dachten dat het niets was.
Op mijn aandringen en ivm de familie geschiedenis is een echo gemaakt.
Op de echo was niets zichtbaar,normaal klierweefsel...niet afwijkends.
De plek werd zelfs groter en kleiner onder invloed van mijn menstruatie.

Dus niets aan de hand werd me verteld,een tumor wordt namelijk niet groter en kleiner.

Toch mijn jaarlijkse MRI vervroegd en daar kwam wel degelijk borstkanker uit :?
En een tumor van 3,2 cm.

Dus het is niet altijd een duidelijk knobbeltje

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Jemig Twin, wat heftig he.
Dank voor het delen.
Kus

Offline
Berichten: 743

wat een nare berichten, maar gelukkig wordt er wel gehandeld, en ben benieuwd naar wat voor aparte soort bk dit kan zijn.

overigens had ik ook geen knobbel maar een verdikte, wat plat aanvoelende streng, zo goed voelbaar op mijn ribben dat iedereen 'dus' aan fibroadenoom of verdikt melkklierweefsel dacht, omdat ik net een kind had gekregen...

zo zie je maar ... altijd zelf alert blijven!

we duimen!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi allemaal,

Ik was net 38 toen ik een verdikking voelde. Ik heb het lobulaire type gehad. Deze tumor geeft voor zover ik het begrijp allemaal kleine plekjes uitgaande van het klierweefsel. VAndaar ook dat je het niet voelt, het maakt geen een compacte knobbel. PAs als je veel kleine plekjes hebt ga een een verdikking/ schijf voelen. Mijn tumor was toen al 4,5 bij 6,5 cm !

Op mammografie en echo was niet voldoende te zien. Omdat ik vrij jong ben heb ik nog veel klierweefsel. De MRI gaf meer duidelijkheid. Pas na de tweede punctie konden ze definitef zeggen dat het geen tubulair en wel lobulair was.

Heel veel sterkte.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik heb ook geen knobbeltje in mijn borst maar op de echo was een donkere plek te zien, hierdoor werd er een punctie gedaan met een holle naald en zo werd een stukje weefsel weggenomen. Ik ben nu een week verder en heb nog altijd geen nieuws gehad. Ik raak stilaan gefrustreerd. Heeft het bij jullie ook zo lang geduurd. Ik moet er wel bij zeggen dat ik vreselijke pijn had op die plek, kon zelf amper mijn arm bewegen. Slik nu al 3 weken Dafalgan Codeîne. Heeft er iemand hetzelfde meegemaakt. graag kreeg ik van iemand een antwoord en ondertussen maar wachten.
An

afbeelding van gipsy
Offline
Berichten: 109

Misschien is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts, An. Ik weet niet wie die punctie heeft genomen maar de huisarts kan je vast wel helpen bij het verkrijgen van de uitslag.

Wachten op een uitslag is wel zo akelig, dat weten we hier allemaal. Ik hoop van harte dat alles goed is.
Veel sterkte !

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo, ik heb ook zo'n verdikking diep in mijn borst. 6 weken geleden heb ik dit ontdekt. Vorige week heb ik een mammografie en echo gehad. De radioloog gaf mij gelijk de uitslag. Niks te zien, dus niks aan de hand. Op zich heel fijn natuurlijk. Toch zit het me niet lekker. Er zit een verdikking die niet normaal aanvoelt. De huisarts stuurde me meteen door. Afgelopen week heb ik nog met de ha gebeld over de uitslag. Hij was ook verbaasd dat er niks te zien was en gaf aan dat hij duidelijk een knobbel/verdikking voelde.
Volgens de radioloog heb ik een soort kuil in mijn borst, dan een hobbel en dan weer een kuiltje. Dat zou de verdikking moeten verklaren... De huisarts stelde voor om het goed in de gaten te houden en na 3 maanden terug te komen op het spreekuur als het er nog zit.