Gerust stellen?

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Roos85
Offline
Berichten: 1
Gerust stellen?

Lieve dames, ik schaam mij bijna om hier steun te vragen aangezien er nog helemaal niks bekend is maar ik weet niet waar ik anders terecht kan. Over drie weken heb ik pas een echo maar ik loop de hele dag te trillen en ben misselijk omdat ik bang ben voor een slechte uitslag. Kan ook moeilijk ‘normaal’ doen tegen mijn kinderen :( Afgelopen jaar heb ik verschillende dingen gehad aan 1 borst: een flinke blauwe plek, borstontsteking, een zweertje, een bobbeltje naast mijn tepel, een kloofje en nu weer een zweertje aan de onderkant van mijn borst. Het is ook weer allemaal weggegaan binnen een paar dagen. Ik geef nu twee jaar borstvoeding dus misschien komt het allemaal door mijn drukke peuter of zo maar de huisarts wilde toch voor de zekerheid een echo. Die is dus pas in januari. De huisarts heeft mijn borsten en oksels gevoeld maar voelde niks raars. Herkent iemand deze symptomen? Of hoef ik mij totaal niet druk te maken? 

Offline
Berichten: 518

Hoi Roos, 

We zijn hier ook voor mensen die in onzekerheid zitten. Dus geen probleem om hier je verhaal te doen! 

Aangezien je nog borstvoeding geeft, klinken het op zich als logische klachten en kwaaltjes. Maar bij twijfel is een echo inderdaad de aangewezen manier om iets vervelends uit te sluiten. 

Probeer je angst niet met je op de loop te laten gaan, hoe moeilijk ook. Wij kunnen je helaas niet geruststellen, want borstkanker is niet 1 ziekte en manifesteert zich ook niet bij iedereen hetzelfde. Sorry, het zou niet eerlijk zijn om dat wel te doen, want alle vrouwen hier zijn ooit ook eens met een knobbel of ander gek dingetje doorgestuurd.  Maar..... het overgrote deel van de mensen die zich op een mammapoli meldt voor foto's of een echo, gaat gerustgesteld naar huis. Dat wens ik jou van harte toe! Ik zou wel vragen of je wellicht eerder kan komen, ik vind drie weken erg lang als je je zo'n zorgen maakt. 

Hartelijke groet, 

Linda

 

Offline
Berichten: 935

Welkom Roos. Je mag hier zeker je stress delen. Het is voor iedereen herkenbaar. Ik ga duimen voor je dat alles, vooral de uitslag, meevalt.