Gevolgen hormoontherapie

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Elsemiekelaset
Offline
Berichten: 1
Gevolgen hormoontherapie

Hoi allemaal, 

 

Ik was 21 toen ik de diagnose kreeg, operatie, bestraling, chemo, immuuntherapie en hormoontherapie. Acht maanden geleden ben ik gestopt met de zoladex omdat ik gek werd van de bijwerkingen (opvliegers en onwijs, eigenlijk geen, libido). Nu heb ik van de week weer bloed laten prikken om te kijken of mijn hormoon waarden waren gestegen maar dat is helaas niet het geval. Ik april 2020 mag ik ook stoppen met Tamoxifen.

Hebben meet vrouwen hier erge last van bijwerkingen en/of eerder gestopt met de Tamoxifen? Hoelang duurde het bij jullie voordat de menstruatie weer op gang kwam? 

Offline
Berichten: 922

Hoi Elsemiek,

Ik kan me voorstellen dat die bijwerkingen super irritant zijn. Ik vond de overgang tijdens chemo ook niet prettig, maar die was gelukkig tijdelijk. Ik heb zelf geen hormoontherapie gehad daarna, dus kan geen ervaringen delen. Hopelijk reageert er iemand anders nog.

Tot dan: heb je de zoekfunctie al ontdekt?

https://de-amazones.nl/nl/amazones-zoek?s=zoladex+stoppen&fields=

Groetjes

 

Offline
Berichten: 296

Toen ik tijdelijk acuut moest stoppen met de Tamoxifen was ik binnen een week ongesteld. Ik slikte de Tamoxifen toen anderhalf jaar. Ik kreeg toen nog geen Lucrin, die kreeg ik daarna pas erbij toen ik de Tamoxifen weer mocht hervatten. En dat was op mijn 45e...

Offline
Berichten: 116

Ik had vooral in het begin van de hormoontherapie (Zoladex + tamoxifen) last van bijwerkingen. Vooral opvliegers (vooral in de nacht vervelend). Lage libido en pijnlijke gewrichten gingen qua bijwerkingen niet over, maar kon ik goed mee leven. Na drie jaar gestopt met Zoladex, na 15 of 16 maanden werd ik voor het eerst weer ongesteld, nog erg onregelmatig. Dus dat duurde erg lang! Maar ik slikte toen nog wel tamoxifen. Sinds ik ook met tamoxifen ben gestopt (na 5 jaar) is m'n cyclus weer regelmatig. Ik ben eerder met de Zoladex gestopt omdat er volgens mijn arts geen meerwaarde zou zijn na drie jaar. Ik hoop dat je niet lang meer hoeft te wachten.