Grootte tumor verschilt soms per moment vd dag

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4
Grootte tumor verschilt soms per moment vd dag

Hallo dames,

Volgens mijn oncoloog kan het niet, maar mijn man heeft het gister ook bevestigd. De tumor lijkt per dag te verschillen in grootte. Soms verschilt het zelfs op èèn dag. Riepen we eergister en gister nog 'zoek de tumor', nu lijkt hij weer prominenter aanwezig. Ik controleer dan als ik sta.
Hij was oorspronkelijk rond 7 a 8 cm en hij is inmiddels minimaal gehalveerd. Wat door de oncoloog is vastgesteld puur op de tast. MRI zal na de vlgde chemo volgen.
Soms lijkt het hoe kouder ik t heb, hoe beter hij te voelen is. Kan t verder moeilijk verklaren.

Wie heeft dezelfde ervaring?

Offline
Berichten: 539

Tumorweefsel kan volgens mij niet krimpen, dat is juist een van de belangrijkste eigenschappen van kwaadaardigheid. Het wordt alleen maar groter, naar mate je langer wacht. Kleiner worden doet het niet. Tenminste niet uit zichzelf, zonder behandeling.

Maar wat wel zou kunnen: Het weefsel wat rond de tumor ligt, bijvoorbeeld je borst, kan onderhevig zijn aan hormonen, vocht, temperatuur. Als je meer vocht vasthoudt, zal een knobbeltje vast minder goed te voelen zijn. Als je geen last van vocht hebt, dan voelt alles hobbeliger aan. Daarom moet je ook nooit je borsten onderzoeken als je vlak voor je menstruatie zit. Heb je het heel koud, dan ligt je huid volgens mij wat strakker over je weefsel heen. Met als gevolg dat onregelmatigheden ook duidelijker te voelen zijn. Ik denk dat je het meer in die hoek moet zoeken. De grootte van de tumor zal echt niet variëren zonder behandeling.

Sterkte met alles!

Offline
Berichten: 4

Dank je wel Anneke voor je reactie.
Op het moment zit ik middenin de behandeling, dus als t goed is (en dat wordt gelukkig bevestigd door oncoloog) is hij goed ah krimpen.
We wachten de mri maar af om de definitieve krimp te horen.

Misschien dat t idd door de jou komt..
Niemand verder dezelfde ervaring gehad?

Offline
Berichten: 168

Ik ga heel hard voor je duimen Koala.

Offline
Berichten: 4

Dank je wel Bloempje.
Benieuwd naar of t borstsparend of borstamputie wordt. Natuurlijk hoop ik het eerste, maar ga voor hetgeen t veiligst is. Hangt nl ervan af hoever de tumor geslonken is.
Denk dat over 3 wkn (net voor laatste chemo) de mri wordt gedaan. We wachten maar af!

Offline
Berichten: 4231

Koala, ben je al een verhaal begonnen in je profiel? Daar kun je over alle ditjes en ditjes van je behandeling schrijven en houden we elkaar op de hoogte. En als je vragen hebt, stel ze gerust in de relevante topics hier op het forum.

En over die grote van de tumor: ik denk net als Kaat dat het temperatuurverschillen en vocht zijn waardoor het sons anders voet, want zo snel groeit of krimpt ee tumor niet en zeker niet heen en weer.