Huiduitslag waar tumor zit

9 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 62
Huiduitslag waar tumor zit

Kan je door de symptomen (knobbeltje, putje, huidverkleuring, pijn, ...) min of meer weten of het goed- of kwaadaardig is (meer of minder kans)? Of is dit geheel onmogelijk?

Waar voor de biopsie geprikt is in mijn borst zat een grote lichte verkleuring van de huid. Die zit er al jaren maar is de laatste tijd wel groter in oppervlakte geworden. Pas nu leg ik de link. Ik wacht nog op de uitslag van de biopsie.
Soms deed / doet mijn borst ook pijn maar ik heb daar nooit bij stilgestaan omdat het telkens weer na een twee tot drie dagen over was.
Nooit een knobbeltje gevoeld en alleen maar op mammo en echo zichtbaar (wel heel duidelijk zichtbaar).

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Volgens mij zegt het niks of het goed- of kwaadaardig is - de symptomen die je opnoemt. Kanker kan pijn geven, maar het hoeft niet. Ik kreeg bv pijn door een ontstoken tepel, huisarts voelde niks verdachts in de borst, andere artsen en ikzelf ook niet. Dus 6 maanden en vele ab-kuren en zalfjes later pas doorgestuurd voor echo en biopt.

Bleken 2 tumoren in die borst te zitten, grootste was 5,5 cm. En 1 kleine tumor in de andere borst, die preventief ook verwijderd werd. Daar heb ik nooit last van gehad.

Ik hoop dat jouw uitslagen beter zijn - succes met wachten en bij de uitslag!

Offline
Berichten: 251

Wat Stoere Leeuw al zegt: daar kan je geen conclusies aan verbinden.

Zelf had ik een tumor die niet voelbaar was, geen huidverkleuring, geen pijn, niets waaruit ik kon afleiden dat er iets zat, en al helemaal niet dat dat iets kwaadaardig was. Alleen zichtbaar op mammografie, echo en MRI.

Wanneer krijg je de uitslag van de biopsie?

Offline
Berichten: 62

Hoi Nadira,

Ik heb de uitslag gisteren gekregen.
Kanker met een tumor van 7 mm.
Op de echo zijn geen uitzaaiingen in de lymfeklieren te zien, maar dat gaat nog verder onderzocht worden voor zeker te zijn.
Nu is het wachten op een telefoontje van het ziekenhuis voor een gesprek met de chirurg en daarna dan de operatie.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Rot voor je Akris dat het toch kanker blijkt te zijn. Ik hoop dat verder onderzoek uitwijst dat er geen uitzaaiingen zijn. Sterkte met het te volgen traject!

Offline
Berichten: 4238

He bah, dus toch. 7mm is wel relatief klein dus reden om voorzichtig optimistisch te zijn.

Vaak wordt het poortwachterklieronderzoek tijdens de borstoperatie gedaan. Daarvoor spuiten ze dan de dag ervoor een goedje in, dat laat zien welke okselklier de eerste is vanaf de tumor. Maar dat leggen ze je in het ziekenhuis allemaal nog exact uit. Sterkte!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Bij mij gebeurde het op de ochtend voor de operatie. Ze spuiten wat in en je moet 1 of 2 uur zoveel mogelijk armen bewegen en rondlopen. Dan volgt het onderzoek en als ze hem vinden kruisen ze aan waar hij zit. Ik ben er ook mensen tegengekomen waarbij ze hem ondanks het goedje niet konden vinden. Bij mij gelukkig wel. Hij zat ruim voor de oksel, geen gesnij in mijn oksel gelukkig.

Offline
Berichten: 251

Ik had 2 poortwachtersklieren, beide schoon. Ik hoop voor jou hetzelfde, Akris.

Offline
Berichten: 62

Bedankt voor jullie antwoorden.
Maandag gaan ze dus dat goedje inspuiten, in een ander ziekenhuis 60 km verderop.
De tumor is echter zo klein dat de arts die niet kan voelen.
Daarom moet ik eerst een echo krijgen waarbij men de tumor wel kan zien en dan steken ze een naald met een haakje door de borst in de tumor.
Om het goedje in te spuiten, kan men dan de naald volgen.
Zo heb ik het toch begrepen. Klinkt allemaal wel eng.
Dan daarna weer naar huis en dinsdag naar het ziekenhuis hier in het dorp voor de operatie.