Huisarts

14 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Juul77
Offline
Berichten: 5
Huisarts

Hallo allemaal,
Ik heb mij net voor het eerst hier geregistreerd nadat ik vanmorgen bij de huisarts ben geweest en een doorverwijzing heb gekregen.
Ik denk dat het een maand of 2 geleden is dat ik voor het eerst een bobbeltje ontdekte in mijn borst. Hoewel het me wel echt even opviel, schonk ik er verder nog niet veel aandacht aan. Een opgezette klier ofzo dacht ik nog.
Toch begon die bobbel me steeds meer op te vallen en dan vooral met douchen. Pijn doet hij niet en je voelt hem voornamelijk als ik mijn arm optil en met een vlakke hand over de zijkant van mijn borst gaat.
Tegen de huisarts zei ik mij nog geen zorgen te maken en dat ik hem ook niet erg hard vond ofzo.
Na mij te hebben onderzocht sprak zij uit het toch wel zorgelijk te vinden en dat de knobbel wel degelijk hard is. Zij dacht dat het geen cyste zou kunnen zijn.
Ze heeft meteen het ziekenhuis gebeld en gezorgd dat ik deze week terecht kon. Mijn werk moest ik maar afzeggen en ze drukte me op het hart iemand mee te nemen naar de onderzoeken voor het geval ik slecht nieuws zou krijgen.
Moet ik mij nou erge zorgen maken? Ik vond haar reactie meteen zo serieus.... Of is het normaal dat huisartsen dit meteen op die manier oppakken?
Ik heb thuis nog eens goed gevoeld, maar als ik heel goed voel, zit er bij mijn andere borst op dezelfde plek ook een wat dikker plekje. Deze is alleen niet hard en ook veel minder dik, voelt meer echt als een klier. Begint een gezwel vaak in een klier?
Bij de bewuste borst kun je de knobbel ook heel iets zien zitten aan de buitenkant als ik opzij buig en mijn borst de andere kant op 'valt'.. Het is dus wel echt een verschil met de niet 'verdachte' borst.
Hoe voelt een bobbeltje dat niet goed is nou echt aan?
Een heleboel vragen, hopelijk weet iemand de antwoorden...
Alvast bedankt..

Offline
Berichten: 188

Ik heb geen antwoorden. Je zult het moeten afwachten. Wanneer kun je in het ziekenhuis terecht? Ik hoop dat je snel antwoorden krijgt.
Voor wat betreft de huisarts: er zijn huisartsen in alle soorten en maten. Er zijn er die je wegsturen ook al voel je dat er iets loos is, en er zijn er die je serieus nemen en dan blijkt het gelukkig niks te zijn, en alles daartussen. Ik denk dat het vooral goed is dat ze het serieus neemt, ook als het niks zou blijken te zijn.

Een gezwel kan in een klier beginnen, of in de melkgangen. Of anders zou het een ander soort borstkanker zijn, heb ze niet paraat.
Sterkte met het doorkomen van deze dagen, we weten allemaal hoe spannend dat is. Groet, Anne

afbeelding van Juul77
Offline
Berichten: 5

Dank je wel voor je reactie. Ik moet vrijdagochtend naar de mammapoli. Ik moet het maar afwachten. 4 dagen duren dan ineens wel lang.
Nog 1 vraag; zegt het altijd iets of je de knobbel kunt bewegen of niet?

Offline
Berichten: 188

Ja, helaas zegt dat iets, maar of dat altijd zo is weet ik niet. Als je het kunt bewegen duidt het vaker op onschuldigheid, als het vastzit juist niet.

truus
afbeelding van truus

Heel moeilijk te bepalen wat het is, mij stuurde ze naar huis, maar drong er op aan om doorgestuurd te worden. Zelfs de chirurg, zei ik voel het in mijn vingers, nou dan had hij zijn dag niet, ik had een tumor en uitzaaiingen, dus helaas kan het zo ook gaan. Een goede huisarts bereid je voor. En hopende dat het goed nieuws is, zodat je samen met degen koffie met gebak kunt drinken. Duimen draaien

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van truus

Zegt helaas heel weinig hoe serieus een huisarts je neemt. Toen ik met een lekkende tepel bij de huisarts kwam zei hij 5% kans maar dat het kanker is. Ik heb 6 maanden alle zalfjes en ab kuren gehad die er bestonden. Er hebben vele artsen en assistentes in mijn borsten geknepen. Niemand kon er wat fouts in voelen, ook later in het ziekenhuis de chirurg niet.

Toen ik na 6 maanden eindelijk doorgestuurd werd bleek ik kanker in beide borsten te hebben.

Ik hoop dat het bij jou loos alarm is. Maar wel heel goed van de huisarts, vind ik, dat je meteen doorgestuurd bent.

Offline
Berichten: 178

Niets van te zeggen. Mijn knobbel in de borst voelde aan als een hard gekookt ei... Zo'n soort van zachte stuiterbal. Maar dan zo groot als een eidooier.

Ik vind vrijdag best laat hoor.. volgens mij kan dat sneller als je er meer druk op zet of laat zetten. Of probeer in een ander ziekenhuis of borstkliniek.

Offline
Berichten: 526

Hoi Juul77. Welkom bij de Amazones. Er is niets van te zeggen zo. Alleen specifiek onderzoek zoals foto/ echo en punctie kunnen borstkanker uitsluiten ( soms nog biopt of mri nodig). Ik heb hier teveel uiteenlopende verhalen gelezen om er iets van te zeggen. Ik kan nog wel zeggen dat er vele ziekenhuizen bestaan in NL waar je binnen een dag ( soms zelfs binnen 3 uur) de uitslag kunt hebben. Zoals bv het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. We hebben een lijst met deze ziekenhuizen maar deze is nog niet compleet. Kijk anders eens online naar mammapoli bij jou in de buurt. Helaas verschillen ziekenhuizen hier erg in! Alleen is altijd een verwijzing van de huisarts nodig.
Ik wens je veel sterkte met wachten en duim voor een zo goed mogelijke uitslag voor jou!!
Lieve groetjes, Zangeres

afbeelding van Juul77
Offline
Berichten: 5

Heel erg bedankt voor alle reacties. Het blijft inderdaad speculeren. Ondertussen blijf ik maar voelen aan de knobbel maar waarom eigenlijk. Weet niet eens hoe het aanvoelt als het ernstig is of niet. Werd mij nog wel gezegd dat ik qua leeftijd (38) nog wel minder kans zou maken, maar volgens mij zegt ook dat is niet alles.
Mijn huisarts zei dat ik inderdaad vrijdag meteen uitslag zou krijgen. Nou, ik probeer het een beetje van mij af te zetten en niet meteen van het ergste uit gaan.
Voor jullie in elk geval nog heel veel sterkte in de strijd die nog gestreden moet worden. Ik laat vrijdag nog wel evrn weten hoe het is gegaan.

Offline
Berichten: 32

Hoi Juul77. Ik hoop dat je huisarts gelijk heeft qua leeftijd. Helaas is bij mij toen ik 38 jaar oud wel borstkanker geconstanteerd.
Heel veel succes vrijdag en probeer deze dagen nog even te genieten en niet teveel eraan te denken

Offline
Berichten: 873

Ik zou inderdaad lekker wat afleiding zoeken, je nu zorgen maken verandert toch niets aan de situatie (makkelijk gezegd he ;-) ). Vrijdag hoor je het, en ik duim voor je dat je dan goed nieuws krijgt.

afbeelding van Juul77
Offline
Berichten: 5

Ja, probeer dat inderdaad. Wel lastig want blijft dan toch door je hoofd spoken; het zal toch niet....
En dan denk je meteen aan je kinderen... Ja jullie kennen dat allemaal en voor jullie was het de realiteit. Bij mij is het alleen nog maar de angst met nog een grote kans op goed nieuws vrijdag. In elk geval bedankt voor het medeleven nu!

Offline
Berichten: 540

Heel veel succes & sterkte voor morgen, Juul! Ik hoop dat je goed nieuws zult krijgen.
Laat je nog even weten hoe het gegaan is?

Offline
Berichten: 188

Juul, heb je de uitslag?