Ik heb advies nodig

12 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 22
Ik heb advies nodig

Hoi dames, mijn verhaal is hier op het forum te vinden. Ik heb een lange tijd onder controle gestaan vanwege onrustig weefsel, knobbels en kalkspatjes. 

De laatste controle werd mij verteld dat alles er goed uitzag en ik alleen maar terug hoef te komen bij verandering. 

De laatste controle maakte ik mij zorgen over een langwerpige verdikking in mijn rechter borst. Het voelde hard aan, maar is ook de plek waar ooit een biopt is genomen ivm kalkspatjes. Volgens arts was dit verdikt klierweefsel. Geen zorgen over maken.

Maar nu een jaar verder lijkt het iets te zijn toegenomen. En af en toe ook iets pijnlijk. 

In mijn linker borst voel ik weer een knikkertje. Zal ongetwijfeld weereen goedaardige cyste zijn.

Ik wil niet overkomen als iemand die elke keer denkt dat het niet oké is en durf daarom niet (al)weer een afspraak te maken. Met in mijn achterhoofd dat vorig jaar is gezegd dat het goed was en teveel mammo en mri niet goed is voor een lichaam.

Wat zouden jullie doen in mijn situatie?

En voor de dames die ook ooit een hard stuk/ verdikking hadden of hebben. Hoe zou je dat omschrijven? Het voelt voor mij als een langwerpig stuk vanuit de zijkant borst en is steeds iets breder en langer gegroeit richting tepel. Het voelt hetzelfde als de overgang in je borst naar het borstweefsel, maar dan nog weer apart in je borstweefsel.

Advies is welkom

 

Xxx

Offline
Berichten: 91

Hoi misszoefzoef, ik denk dat het goed is altijd je gevoel te volgen. Als jij denkt dat het gecontroleerd moet worden, dan moet je dat serieus nemen en gewoon contact opnemen met je arts.

Bij mij voelde het niet langwerpig, maar als een knikker. Ik werd in eerste instantie weggestuurd, maar ik bleef zelf een jaar lang aandringen. Mijn gevoel bleek te kloppen. 

Dus twijfel niet. Beter voor de zekerheid navragen denk ik.

 

Offline
Berichten: 22

Hoi Lara, 

 

Je hebt helemaal gelijk. Vaak klopt je gevoel idd. 

27 oktober heb ik een afspraak. Ben benieuwd wat de arts ervan vindt. 

 

Offline
Berichten: 540

Zeker na laten kijken, hoor! Je kunt het beter "te vaak" laten controleren dan te weinig. Als iets groeit of verandert, is dat een gegronde reden om het te laten controleren. Borstkanker kan helaas ook bestaan uit een langwerpige verdikking, het is niet altijd een rond knobbeltje. Hier was het een verdikt strengetje vlak boven mijn tepel.

Hopelijk is er opnieuw niks aan de hand, succes!

Offline
Berichten: 91

Ik hoop op het beste voor je! Veel sterkte de 27ste en laat je weten wat de uitslag is?

Offline
Berichten: 4292

Gewoon naar laten kijken: altijd doen bij dit soort veranderingen. Je bent echt geen zeurpiet. Ook als het 10 keer goedaardig is kan het de 11e keer alsnog mis zijn. Veel succes!

Offline
Berichten: 22

Bedankt voor jullie reacties. Ik laat weten hoe het is gegaan. Had even dat steuntje in de rug nodig. Bedankt :) ​

Offline
Berichten: 22

Hoi dames,

Ben net terug van de mammapoli. Arts gaf aan dat mijn borsten moeilijk te beoordelen zijn vanwege het dichte weefsel. Ze herhaalde dat op de laatste mri veel aankleuringen te zien waren, maar dat dit kan komen door hormoonschommelingen.

Het knobbeltje wat ik voel is volgens haar de cyste die er de vorige keer ook zat. De harde stukken die ik rechts voel is verhard klierweefsel. Daar had ik ooit een cyste in zitten en het kan zijn dat die iets is toegenomen en het gebied daarom voelt alsof het groter is geworden. Maar volgens haar is het aantal in cm niet veranderd.

Het verharde stuk in linker borst is een kwab volgens haar. Kan geen kwaad. 

Maar aangezien  het een jaar geleden is dat ik een mammo heb laten maken leek het haar verstandig om nu een echo te doen. Alleen voor mijn eigen gemoedsrust en ook om even te kijken of er een verschil is met eerdere foto's en echo's.

Als dit straks allemaal in orde is ben ik weer gerustgesteld. 

Ze gaf ook nog aan dat ik in het team ben besproken en dat het wel een lastig gevalletje was omdat ze twijfelden om mij te laten gaan of onder controle te houden. Met name vanwege het dichte borstweefsel en de aankleuringen. 

Binnenkort de echo. Ik laat nog even weten wat de uitkomst is. 

 

Offline
Berichten: 91

Goed dat je gegaan bent. Het lijkt erop dat ze het toch heel serieus neemt, ondanks dat ze denkt dat het goed zit. En dat is fijn. Op deze manier wordt het zekere voor het onzekere genomen. Ik kan me voorstellen dat je dan gerustgesteld bent.

Sterkte met de echo!

 

Offline
Berichten: 22

Hoi, ik heb vandaag de uitslag gekregen. Gelukkig is er niks veranderd ten opzichte van de vorige keer.

Wel blijft het weefsel in rechterborst onrustig. Voor nu is het oké, maar arts weet niet wat het gaat doen op langer termijn. Ik mocht een biopt laten nemen dmv een mri zodat ze goed kunnen zien waar ze een hapje uit nemen. Maar mag het ook een volgende keer doen als ik weer verandering voel of onzeker ben. Ze kunnen mij nog steeds niet loslaten. Ook omdat op de laatste mri veel aankleuringen waren.

Ik word in ieder geval goed in de gaten gehouden. Dat geeft rust in mijn hoofd.. 

Offline
Berichten: 4292

Geen groot alarm, wel alertheid. Heel goed dat je zo goed gemonitord wordt. Dat is toch wat je wil. En hou je onrust dan doe je gewoon een keer zo'n MRI-geleid biopt. Dan weet je zekerder dat er geen kankercellen zitten.

Offline
Berichten: 91

Fijn dat het voor nu goed is. Dat geeft toch weer wat rust in je hoofd. Heb je al besloten of je nu al de biopt laat doen of dit misschien op een later moment gaat doen?