Inflammotory borstkanker?

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7
Inflammotory borstkanker?

Hoi allemaal,
Ik wilde graag wat meer informatie over de inflamotoir borstkanker. Ik weet even niet of ik het goed gespeld heb haha. Ik heb ongeveer sinds 2 maanden aan mijn rechterborst boven zijkant pijnlijke borst. Eerst kwam het af en toe. Nu heb is het constant met vlagende pijnen steken/bonkend met golven. Daarbij heb ik nu bijna 2 weken een rood plekje met een strengeltje naar de tepel toe met een soort vochtig 2 plekjes/punt erbij die roder zijn . Ik heb al eens een borstonsteking gehad toen ik borstvoeding gaf. Zo ongeveer voelt de pijn. Maar nu straalt de pijn meer uit ook naar mijn oksel en gehele borst voel ik pijn. Ik ben na de ha geweest. Zij heeft me zalf gegeven cortisonzalf voor het plekje . Het rood plekje doet trouwens geen pijn. Ook is er geen knobbel te voelen. Maar ik heb sinds 2 jaar borstprotheses. Wel voelde de dokter een klein strengetje waar het pijn doet bij indrukken.maar niet echt dat er iets mis is. Ze heeft me doorgestuurd voor een echo. Op de echo was niks te zien. En ik ben ook nog zo jong en pijn aan de borst bij protheses uit het niets komt heel vaak voor zij ze (ondertussen met het make van de echo). Ik heb ook een mammografie gehad. Daar krijg ik de uitslag nog van. Maar ben bang dat daar ook niets uitkomt. Ik gebruik de creme trouwens nu al 1 week en het plekje is niet minder geworden. Ik ben zo bang dat ik borstkanker heb de zeldzame vorm inflamotoir borstkanker. En dat ze me naar huis sturen met een borstonsteking omdat het daar vaker op lijkt. En alleen uit een punctie te zien is. Maar ik vraag me af kunne ze wel een punctie doen met borstprotheses? En ik had ook gelezen dat bij borstprothese vaak niet alles gezien kan worde op de mammo en echo. Ik heb 2 tantes met borskanker en hun zijn opgegeven. Ik ben 31 en heb een dochtertje van bijna 4.

Offline
Berichten: 452

Welkom hier Samee. Poeh, je zit met een hoop vragen en onzekerheid, wat volkomen logisch is. Ik heb geen ervaring met protheses en kan je hier dus ook niet zo veel wijzer over maken. Wel raad ik je aan heel goed door te vragen bij de artsen. Het is belangrijk dat jij vertrouwen kunt hebben in de gevolgde weg. Neem dus geen blad voor de mond maar bespreek je zorgen en vraag of ze uit willen leggen welke risico's je loopt en waarom ze kiezen voor een bepaalde aanpak. Heel veel sterkte Samee!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Onder begeleiding van een echo zou een punktie goed kunnen ook met protheses.

Ik heb op zich geen ervaring met protheses en of mijn kanker inflamatoir was weet ik zo niet. Het vergelijkbare is dat ik 10 maanden met een zeer pijnlijke borst heb rondgelopen met een etterende tepel. Tegen mij werd ook gezegd dat borstkanker geen pijn deed. Er werd geen bobbel gevoeld van buitenaf en dus was het geen borstkanker......

Maar helaas in mijn geval bleek het wel degelijk borstkanker te zijn. Ik wil je niet bang maken, maar het is wel heel belangrijk naar je gevoel te luisteren en te zorgen dat je angsten serieus genomen worden. En dat het grondig wordt uitgezocht.

Ik hoop dat het bij jou onschuldig blijkt te zijn en dat je uiteindelijk op een juiste manier gerustgesteld wordt.

Offline
Berichten: 89

Samee, sta er op dat je verder onderzocht wordt! Mijn BK begon ook met pijn. Neem de volgende keer iemand mee, schrijf van te voren je vragen op papier. Handel ze allemaal af! Ik word altijd gek van de opmerking dat er niets is of dat alles goed is, als ze niks gevonden hebben. Foute uitspraak! Je hebt pijn en er iets iets te voelen. Als het geen kanker is, wat is het dan wel?

afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7

Dankjewel jolien. Fijn dat je een berichtje stuurt.

afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7

Dankje stoere leeuw. Ik moet er sinds vandaag bij zeggen dat het rood plekje begint te jeuken ook bij de rand van de tepel. Jeuk eb pijn beetje tegerlijk. Mn borst zelf komt met af en toe vlaagjes met pijnen. De rode vlek waarbij de puntjes bij zitten zijn gesprongen. Ik heb nu ook aan de onderkant van de borst jeuk en zag daar ook zo soort wit rood puntje dat gesoronge is en vocht uitkomt. De jeuk begint ook beetje van binnen. Ik ben sinds vandaag gestopt met de cortison creme. Oja ik wilde ook eveb bij vermelden waarom mb angst zo groot is omdat ik 8maanden geleden een melanoom van 1.8mm kwaadaardig is geconstateerd. Daar deed de dokter ook makkijk over dat ik me echt geen zorgen moest maken dat het er rustig uitzag. Maar op mijn aandringen in aanleding van de klachte heeft ze me doorgestuurd voor mijn gerustelling. En mn gevoel zat toch goed. Gelukkig geen uitzaaiingen heb ook lymfeklieren in de lies weggehaald en o derzoch. Nu moet ik 5jaar lang iedere 3 maanden op controle.

afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7

Berendina schreef:

Samee, sta er op dat je verder onderzocht wordt! Mijn BK begon ook met pijn. Neem de volgende keer iemand mee, schrijf van te voren je vragen op papier. Handel ze allemaal af! Ik word altijd gek van de opmerking dat er niets is of dat alles goed is, als ze niks gevonden hebben. Foute uitspraak! Je hebt pijn en er iets iets te voelen. Als het geen kanker is, wat is het dan wel?

Hoi berindina .
Wat voor bk heb je als ik vragen mag? En wat voor pijn voelde je? Ik hoop dat het allemaal niets is maar wil echt goed onderzoch worden idd. Ik moet 10 oktober terug na de dokter voor controle van de borst en het plekje. Ik vroeg me ook af. Ik ben ook heel moe de laatste tijd +-2maanden. Kan dat ermee te makenhebben? Ik heb soms ook hartkloppingen uit het niet is maar een paar sec en dan ist weg. Ik wil niet overdrijven maar mn angstoverheerst.

Offline
Berichten: 89

Ik heb hormoongevoelige borstkanker, 100% oestrogeen-gevoelig en 80% progesteron-gevoelig.

Offline
Berichten: 526

Sterkte, Samee, dat je maar heel snel mag weten waar je aan toe bent. Heb hier inmiddels alles al gelezen, maar dat bk geen pijn zou doen klopt echt niet. Te jong is ook geen optie meer, helaas. Het hoeft niks te zijn, maar duidelijkheid en uitsluiting lijkt me wel op zijn plek, zeker na je melanoom. Het zou moeten kunnen hoor, met protheses? Dmv echo ofzo? Vragen, vragen, en op je strepen staan, hoor. Iemand meenemen met flinke ballen evt...? Sterkte!! En ik duim dat je met een goede uitslag je weer hier komt melden!

afbeelding van Samee
Offline
Berichten: 7

Berendina schreef:

Ik heb hormoongevoelige borstkanker, 100% oestrogeen-gevoelig en 80% progesteron-gevoelig.

Jeetje dat is ook niet niks. Ik heb mijn uitslag gekregen van de dokter.
De mammografie was helemaal goed. Niks op te zien van kalkspatjes tumoren etc. Dus vroeg ik vanwege mijn grote prothese. In hoever kunnen ze ze de foto beoordelen? Dan zie je blijkbaar toch niet veel? En waar komen mijn pijnklachte dan vandaan? plus het vlekje bij de tepel dan? Daar kon ze geen antw op geven. Ik heb een nieuwe afspraak met haar gemaakt van hoe verder en of er eventueel mri gemaakt zou kunnen worden. Ik heb ook gezegt dat ik helaas teveel verhalen van vrouwen met of zonder prothese ken die wel degelijk bk bleken te hebbe en het ook niet te zien was op de mammo en echo. Ik heb ook aangegeven dat ik niet wil zehge dat ik het heb. Maar dat ik van die pijn afwil wat ik elke dag en vooral de onzekerheid erbij. Ze begreep het gelukkig wel. Op 10 oktober heb ik de afspraak . Hopelijk om meer duidelijlheid.