Ingetrokken tepel

7 berichten / 0 nieuw
mj
afbeelding van mj
Offline
Berichten: 4
Ingetrokken tepel

Oktober 2016 is er in mijn rechterborst borstkanker gevonden. In november ben ik geopereerd en in december begonnen met bestralingen. Januari 2017 tot en met mei 2017 chemokuren gehad (TAC). In 2015 trok mijn tepel in van de rechterborst, er is toen een mammografie gemaakt en een echo. Daar was echter niets op te zien. Een jaar later een verdikking voelbaar, wat dus borstkanker was. Nu is sinds drie weken mijn linker tepel ingetrokken, maak mij daar dus zorgen om. Heb voor maandag wel een afspraak kunnen maken voor bij de mammacare verpleegkundige en gelijk voor een echo. Ben echter benieuwd of er meer mensen zijn die zo snel na de behandelingen afwijkingen aan hun borst(en) hadden. Op dit moment slik ik tamoxifen en krijg ik zoladex. Kan het misschien hiervan komen?

Offline
Berichten: 4287

mj, wat goed dat je zo alert bent, ik begrijp je zorgen heel goed. Alles is mogelijk en daarom is het goed dat je maandag meteen ernaar laat kijken. Zul je ook over je historie vertellen? dat het vorige keer ook niks leek en dat het toen toch later borstkanker was? Dat de tepel intrekt van zoladex en tamoxifen kan ik me niet voorstellen. Is er eigenlijk ooit erfelijkheidsonderzoek gedaan in jouw geval?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Goed dat je zo snel terecht kunt voor maandag. Hopelijk is het niks, maar zekerheid voor alles.

mj
afbeelding van mj
Offline
Berichten: 4

In het ziekenhuis zijn ze op de hoogte van mijn historie. Tot nu toe gebeurt alles in hetzelfde ziekenhuis. In december 2016 is er erfelijkheidsonderzoek gedaan, daar is niets uitgekomen.

Offline
Berichten: 452

Welkom dus hier bij de Amazones mj! Snap ook heel goed dat je je zorgen maakt hierover, zeker gezien het verloop bij je rechterborst. Rottig, dit soort dingen brengt toch weer een hoop spanning met zich mee. Des te beter dat je snel terecht kunt in het ziekenhuis. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt en dan graag dat er niets aan de hand is. Sterkte maandag!

Offline
Berichten: 526

Jeetje, MJ, dat zit je niet lekker natuurlijk... Dat snap ik heel goed! Ik ken het niet als bijwerking van de medicatie, wat niet wil zeggen dat het er niet van kan komen. Ik hoop vreselijk dat het met een sisser afloopt, zeg...Hou ons op de hoogte!! Heel veel sterkte!!

mj
afbeelding van mj
Offline
Berichten: 4

Het is alweer 2 weken terug dat ik bij de mama verpleegkundige ben geweest. Ook is er toen een echo gemaakt. Daar was niets op te zien. Dit plus de woorden van de mama verpleegkundige hebben mij enigzins gerust gesteld. Het zal altijd blijven spoken in mij, maar daar zal ik mee moeten leren omgaan. En dat heeft tijd nodig.