Invasief lobulair carcinoom bij moeder

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marit
Offline
Berichten: 13
Invasief lobulair carcinoom bij moeder

Mijn moeder is 53 jaar en een tijd geleden voelde ze een knobbeltje in de rechter borst, op aandringen van haar is er een mammografie en echo gemaakt, bobbeltje bleek niks te zijn maar ze vonden wel wat anders.
gisteren kregen we te horen dat het om een invasief lobulair carcinoom gaat, het zit ook in haar oksel en lymfeklieren. Ze willen graag dat ze een PET scan maakt om te kijken ofer uitzaaiingen zijn. Ben zo ontzettend bang. Ze heeft ook twee plekjes in de linkerborst. In juni heeft ze nog een mammografie gehad en dat was goed toen, ze hebben het waarschijnlijk gewoon over het hoofd gezien

Hoe groot is de kans dat er uitzaaiingen zijn? Mn moeder voelt zich goed heeft nergens last van. Kunnen ze zeggen dat het overal zit en ze binnen een paar weken komt te overlijden ook als ze zich zo goed voelt??
Zou graag verhalen van anderen willen horen, probeer nu zoveel mogelijk informagie te verzamelen ben even helemaal van de kaart.

Ben zo bang dat ze zullen zeggen dat het op andere plekken zit

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Marit ik begrijp je angst en paniekgevoel. Er is hiervandaan helaas weinig te zeggen om je gerust te stellen. Of er in het lichaam meer uitzaaiingen zijn zal op de scan gezien moeten worden.

Er is helaas niks van te zeggen, zo vooraf.

Sterkte met de situatie - ik hoop dat de scan verder niks ernstig meer laat zien!

Offline
Berichten: 306

Hoi Marit, wat een afschuwelijk nieuws hebben jullie te verwerken. Een petscan wordt bij aangedane lymfeklieren gedaan om uitzaaiingen elders al dan niet uit te sluiten. De stress die hiermee gepaard gaat, is immens. Aangedane lymfeklieren betekenen niet meteen uitzaaiingen elders. Als de kankercellen zich beperken tot borsten en oksel kan je moeder genezend behandeld worden. Bij uitzaaiingen op afstand word je levensverlengend behandeld. Afhankelijk van het type borstkanker, liggen er ook dan nog een aantal behandelingen op de plank die het leven verlengen. Er zijn Amazones met uitgezaaide borstkanker die al jaren met deze diagnose een fijn leven leiden. Sterkte met wachten, dat is slopend en ik hoop op een gunstige uitslag voor je moeder.

Offline
Berichten: 4239

Marit, het komt echt niet vaak voor dat borstkanker al direct bij diagnose uitgezaaid is. Het is eerder een proces van jaren, niet weken. Maar vooralsnog voelt je moeder zich goed en als er geen klachten zijn is er geen aanleiding om van het ergste uit te gaan. Haal even goed adem wanneer je angst voelt opkomen en bedenk dat je moeder jouw steun nu goed kan gebruiken. Probeer tot jullie meer nieuws hebben toch van het beste uit te gaan.

Sterkte en ik duim met jullie mee voor een schone PET.