invasief micro papillair mammacarcinoom

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 188
invasief micro papillair mammacarcinoom

Lieve lotgenoten,

Vandaag heb ik gehoord dat ik in vier lymfeklieren uitzaaiingen heb, na de borstamputatie vorige week heeft weefselonderzoek dit uitgewezen. Verder is het snijvlak schoon, en heeft de rest tumor een doorsnede van 3 cm. So much for totale remissie volgens MRI :( maar ja, ik wist dat dat zou kunnen.

Ik ben erg teleurgesteld, en vooral ook bang, omdat ik uit het pathologisch rapport begrijp dat ik een zeldzame, agressieve vorm heb, vandaar ook de uitzaaiingen in oksel, die gaan daarmee samen. Het is een soort variant van ductaal, maar dan heftiger of zo. Invasief micro papillair carcinoom. Heeft hier iemand dat ook misschien?

Ik heb wel wat gevonden online, maar niet veel.

Offline
Berichten: 30

Ik heb ook micro papillair carcionoom.
Laat ontdekt, doordat het erg verspreid zat in de borst is het bij de jaarlijkse controles niet gezien is op de foto's en ook niet te voelen, uiteindelijk is door de uitzaaiingen in de oksel ontdekt dat ik borstkanker had. Op MRI en pet scan was de tumor in de borst wel te zien en leek het op DCIS. Wat het dus duidelijk niet was.

Ook bij mij gaf de MRI volledige remissie aan. Maar na de operatie bleken er nog meerdere tumoren aanwezig te zijn in de borst, grootste 0,6 cm en nog 14 van de 16 klieren aangetast plus lymfeklieren boven mijn sleutelbeen. Dat past in het beeld van veel aangetaste lymfeklieren. Ik heb toen aanvullend nog een andere chemo erachteraan gekregen, en bestraling.

Ik heb er ook weinig informatie over kunnen vinden. In het engels wel wat, maar echt vrolijk wordt je daar niet van.
Helaas kan je niet geruststellen.
Wat ik er wel van begrijp is dat het type borstkanker in dit geval niet uitmaakt qua percentages en behandeling. Wel de tumorgrootte en aangedane lymfeklieren, (wat hierbij vaak meer is), zoals bij iedere borstkanker.

Offline
Berichten: 188

Ginger, wat een vergelijkbaar verhaal. Ik ga er morgen op terugkomen. Gaat het goed met je?
Groet, Anne

Offline
Berichten: 30

Hoi Anne,
Ik ben nu 2 jaar na de diagnose, 1 jaar na de laatste behandeling.
Het gaat goed. Geen uitzaaiingen. Ik werk weer 20 uur in de week. Wel oedeem in mijn rechterhand en arm, maar daar heb ik gelukkig niet al te veel hinder van. De neuropathie is nagenoeg helemaal verdwenen. Wat kwaaltjes, maar niets ernstigs.

Offline
Berichten: 188

Ik heb er inmiddels heel veel over gevonden, door in het Engels te zoeken. Ik word er niet vrolijk van. Nondedjuu.

Offline
Berichten: 30

Het is een vorm waarvan de prognose in het algemeen niet zo goed is :(
Dit zal echt weer tijd nodig hebben om een plekje te krijgen.

Offline
Berichten: 526

Ik kan je niet helpen met je vragen beantwoorden AnneTjula, maar wil je gewoon even een knuffel geven vanwege het nieuws wat jij te horen hebt gekregen..
Liefs, Zangeres