Kanker terug in huid?

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Zoon89
Offline
Berichten: 3
Kanker terug in huid?

Dag dames,

Een korte situatieschets:

Vorige jaar is mijn moeder behandeld voor triple negatieve borstkanker. Na twee kuren, een operatie (okselklier en tumor weggehaald, wel borstbesparend) en bestraling was ze in april dit jaar schoon verklaard. Nu heeft ze al een tijd last van het wondgebied. Eerst werd er gedacht aan een infectie, maar antibiotica en zalfjes hielpen niet. Foto's laen maken, die waren goed. Voor de zekerheid ook een biopt. Nu kreeg ze vandaag te horen dat ze bij het biopt niet zeker zijn en ze een pet scan en een bloedonderzoek moet laten doen.
Ik raak nu weer bezorgd. Mijn vraag is nu, heeft een van jullie dames iets vergelijkbaars meegemaakt? Mocht het in de huid zitten, is het agressief? Zit het dan waarschijnlijk alleen in de huid? Foto's waren immers goed.

Ik snap dat jullie niet alles kunnen beantwoorden, maar mocht ik hier enige geruststelling of steun uit krijgen dan betekent dat heel veel voor mij.

Mvg, Peter

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Hi Peter,

Wat een schrik dat je moeder niet gelijk uitsluitsel gegeven kon worden dat het onschuldig is. Ik heb het zelf niet gehad, maar borstkanker kan soms terugkeren in de huid van de borst. Volgens mij wordt dat gezien als een lokale / regionale terugkeer. Wel zal die dan opnieuw behandeld worden, meestal door een amputatie en evt (traditionele) hyperthermie omdat je niet twee keer op dezelfde plek kunt bestralen. Over de PET scan en het boekonderzoek valt niets te voorspellen, dat kun je alleen afwachten.

Succes met afwachten voor jullie.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Zoon89, als ze bij het biopt 'niet zeker zijn' kan dat ook nog betekenen dat er te weinig cellen zijn gevonden. Terugkeer in het operatiegebied wordt vaak recidief genoemd, terugkeer op de geopereerde plek. Het hoeft niet te betekenen dat de kanker is uitgezaaid door het lichaam.

Veel sterkte voor jullie. Laat je nog even weten wat de uitslag was?

afbeelding van Zoon89
Offline
Berichten: 3

Dank voor jullie reactie de informatie. Aanstaande donderdag heeft ze de pet scan en de dinsdag erop de uitslag. Ik laat het jullie weten.

Nogmaals bedankt.

Groeten, Peter

afbeelding van Zoon89
Offline
Berichten: 3

Dag allemaal,

Zoals beloofd een update. Vandaag heeft m'n moeder de uitslag gekregen van het bloedonderzoek en de pet scan. Helaas is er een lokale recidive in de huid geconstateerd. Het goede nieuws is dat het lokaal is, het teleurstellende nieuws is dat de borst eraf moet en de onderliggende spier icm met hyperthermie. Ze heeft morgen nog een afspraak met de oncoloog over het behandelplan. Zij en wij dus ook gaan dus weer een heftige periode in. Waar ik wel erg dankbaar voor ben is dat het niet uitgezaaid is en behandelbaar is.

Dank voor jullie reacties en sterkte voor de patiënten en hun familie.

Mvg, Peter

Offline
Berichten: 156

Dank je wel voor de update... beetje slecht en goed nieuws dus. Ik wil je mama heel veel sterkte en succes toewensen, en jou natuurlijk ook!

Groetjes,

Sarah

Offline
Berichten: 242

Sterkte, Peter, voor je moeder, voor jou en je familie.
Goed dat het behandelbaar is.