klein hard bolletje

13 berichten / 0 nieuw
afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17
klein hard bolletje

Hallo dames

Na jaren weer eens terug op het forum,de laatste keer dat ik hier schreef had ik een goedaardige tumor die verwijderd is.

Toen voelde het aan als een grote knobbel van een cm of 3,maar nu voel ik aan de onderkant van mijn rechtse borst als ik er overheen wrijf een klein hard knobbeltje van ongeveer een halve cm,maar als ik hem probeer op de pakken tussen duim en wijsvinger dan voelt ie ongeveer 1 a 1,5 cm groot. Het is net of er een puist zit onderhuids maar je ziet er niks van.Het zit er zeker al een half jaar en is in die tijd iets groter geworden. Nu heb ik toevallig as vrijdag een mammografie van het bevolkingsonderzoek dus dat komt goed uit.

Is borstkanker meestal een grote knobbel of kan het ook een klein voelbaar bolletje/knobbeltje zijn,zoiets als een ewrtje?

En zit het altijd vast of los? (maak me uiteraard best wel zorgen)

Groetjes

Offline
Berichten: 518

Hoi Albertinah, 

Het zal je niet verbazen dat het onmogelijk is om je gerust te stellen. Borstkanker bestaat in allerlei vormen. Ook zonder knobbels bestaat de kans op kanker. Mijn tumor voelde als een harde, pijnloze bobbel. Het is goed dat je voor een foto gaat, knobbels en bobbels moeten altijd even bekeken worden. Je kunt er ook voor kiezen om direct naar een mammapoli te gaan, ik denk dat je dan sneller uitsluitsel hebt. 

Het kan ook gewoon iets onschuldigs zijn en dat hoop ik van harte voor je, maar laat er zeker even naar kijken. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 4287

Zoals Linda zegt: alles kan, en meestal is het onschuldig, maar naar een knobbel moet je wel altijd laten kijken! Veel succes!

Offline
Berichten: 4239

Voor een leek inderdaad onmogelijk van buitenaf te beoordelen. Zelfs voor een huisarts lastig, daarom word je al snel doorgestuurd voor mammografie volgens de NHG-standaard. 

Bij mij begon het als een soort rijstkorrel, groeide door naar een erwt en lag los bovenin mijn borst. Ik heb heel veel hobbels en bobbels (mastopathisch weefsel, wist niet eens wat het was) en het verschil was - met kennis achteraf - duidelijk. 

Toitoitoi voor de bus, hopelijk krijg je een goede uitslag. Maar ook dan: blijf alert en ga terug naar de huisarts als het verandert / niet goed voelt. 

afbeelding van zilvergeel
Offline
Berichten: 1

hallo

is er iemand die al iets heeft gehoord over een toestel dat je als een soort cup over je borst heen zet om zo met een waterslang verbonden met de douche slang je borst, een per  keer , te " behandelen met lauw water"  wat de doorbloeding ten goede komt ? ik zoek namelijk zo'n toestel . alle tips zijn welkom . jaja je kan je vriend of man je borsten laten masseren, doch hoe intenser hoe beter de doorbloeding wat de gezondheid van je borsten te goede komt . allen alvast dank voor je hulp,  groet  P

Offline
Berichten: 156

Sorry ben er niet mee bekend. Misschien iemand anders hier? 

Offline
Berichten: 4239

zilvergeel schreef:

jaja je kan je vriend of man je borsten laten masseren, doch hoe intenser hoe beter de doorbloeding wat de gezondheid van je borsten te goede komt.

Heb ik nog nooit van gehoord. Is wetenschappelijk bewezen dat door massage je borsten gezonder worden? Klinkt mij eerlijk gezegd een beetje alternatief / zweverig in de oren. 

Offline
Berichten: 518

Ik heb weleens gehoord van speciale massage, bijvoorbeeld voor mastopathie, maar wetenschappelijk bewezen is het volgens mij niet. Ik kan me niet voorstellen dat het echt "helpt" bij het voorkomen van borstkanker. Van een speciaal apparaat heb ik nog nooit gehoord. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 4287

Ook ik vraag me af wie dan beweert dat dat goed is? Waarvoor is dat dan goed? en op welke basis wordt dat gesteld?

afbeelding van Ba-Ma
Offline
Berichten: 22

Google even met de termen: Robuste kwakzalverij 2012

het stuk wat je dan tegenkom heet “ massage tegen borstkanker, niet onderbouwde Robuste onzin”

 

Offline
Berichten: 4239

Eerste hit bij Google als ik zoek op “borstmassage apparaat tegen kanker”:

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/massage-tegen-borstkanker-niet-onderbouwde-robuste-onzin/

Offline
Berichten: 4239

BA-Ma, twee zielen, één gedachte. We waren tegelijk bezig.

afbeelding van Ba-Ma
Offline
Berichten: 22

Precies!

ze hebben hun website sinds die tijd aangepast, maar blijven volhouden dat ze  de “borstgezondheid” vergroten.....