Knobbeltje voelbaar, doorverwijzing MRI

8 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Knobbeltje voelbaar, doorverwijzing MRI

Hallo allemaal,

Ik ben 39 jaar en moeder van 4 kinderen.

3 weken geleden merkte ik een knobbeltje op in mijn linkerborst. Omdat ik op dat moment ongesteld was, dacht ik dat het mssn kwam van de ongesteldheid. afgelopen weekend heb ik nog een keer gevoeld en voelde ik nog steeds het knobbeltje op dezelfde plek. Maandag bij de huisarts geweest en deze voelde ook duidelijk wat ik voelde. Zij kon er de vinger niet op leggen en ik werd dus doorverwezen naar de mammapoli. 
 

Vanmorgen heb ik een mammografie gehad en aansluitend een echo. Op de mammografie zagen ze wel iets, maar ook daar konden ze er de vinger niet op leggen. Met de echo was er niets waarneembaar. Omdat ze wel duidelijk tijdens de echo het knobbeltje onder het apparaat kon voelen, wilden ze me niet zo naar huis sturen. Omdat ze niet kunnen zeggen dat het IETS is en ook niet dat het NIETS is willen ze een MRI doen. 

Ik heb dus een doorverwijzing voor de MRI meegekregen. Deze kan ik pas op de 10/11e dag van mijn menstruatiecyclus laten doen, dus ik moet nog even geduld hebben. Maar poeh wat een onzekerheid geeft dit zeg...

Wie van jullie herkent dit en hoe is het bij jullie afgelopen?

Offline
Berichten: 518

Hoi Mieni, 

Wat vervelend. Geen herkenning hier, maar wat fijn dat er wel even serieus naar gekeken gaat worden. 

Sowieso zien ze bij jongere vrouwen op een MRI alles iets beter, is mij destijds verteld. Ook de "gewone" hobbels en bobbels zijn dan goed te onderscheiden van meer verontrustende dingen. Daarvoor is timing wel heel belangrijk inderdaad, anders is het niet te zien. Dus erg fijn dat ze langs deze weg even verder kijken. 

Sterkte met wachten!

Offline
Berichten: 922

Hoi Mieni,

Wachten op zoiets is nooit fijn. Bij mij was geen MRI nodig om te zien wat de bobbel was. Tijdens de echo konden ze hem zien en wisten ze dat het niet perse onschuldig was (geen cyste bv) en daarna hebben ze een punctie gedaan. Volgens mij gaat het meestal zo. Ik weet dus niet wat het zegt dat ze het niet op de echo zien. Aan mij heb je dus niks :).

Veel sterkte met wachten.

Offline
Berichten: 4287

Bij jonge vrouwen is een mri vaker nodig omdat dat borstweefsel onrustiger is. Dat is op zich nog geen indicatie voor borstkanker, maar wel is het goed dat er beter gekeken wordt.

daarnaast hebben sommige tumoren de neiging zich te 'verstoppen' op een mammografie. dat was bij mijn moeder en mij ook zo. Pas toen de tumoren groter waren waren ze zichtbaar op een mammografie. (dit speelt al langer geleden, nu weten ze veel meer).

Offline
Berichten: 2

Bedankt voor jullie reacties...

Afgelopen week heb ik de MRI had gehad en vrijdag had ik daar de uitslag van.
Het knobbeltje in mijn borst blijft iets dubieus, maar kleurde niet aan. Dus ze kunnen met zekerheid zeggen dat het geen kanker is. Wel kleurden er 2 plekjes in mijn andere borst aan, maar dat zouden verdwaalde lymfeklieren zijn. Ze gaan geen verder onderzoek doen, maar moet mezelf uiteraard blijven controleren....

Al met al erg goed nieuws dus smiley

Offline
Berichten: 296

Wat een opluchting! We houden hier ook heel erg van goed nieuws! Fijn hoor.

Offline
Berichten: 4287

yes

Offline
Berichten: 518

Fijn om te horen, en fijn dat je het ons even laat weten!