Knobbeltjes / cystes

114 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
Knobbeltjes / cystes

Mijn naam is Nimiek en ik ben hier voor de eerste keer.

Vorige week donderdag ben ik voor onderzoek geweest op de mammapoli van ons ziekenhuis. Ik heb er een gesprek met een chirurg gehad, er is een mammografie gemaakt, een echo en een punctie gedaan.

Direct na de punctie kreeg ik van de radioloog te horen dat de vloeistof melkachtig troebel was, dat het een cyste betrof en dat deze nu leeg was. Ik hoefde me nergens zorgen om te maken, maar moest er wel rekening mee houden dat het weer terug zou kunnen komen.

Tot mijn verbazing werd ik maandag gebeld door de chirurg. Ik was besproken in het team en er moest na 4 weken opnieuw een echo gemaakt worden.
Op mijn vraag of er dan iets gevonden was werd er ontkennend geantwoord, maar het onderzoek was nodig omdat ze niet wisten wat er "onderliggend" was :? ?
Ik hoefde niet zelf een afspraak te maken, dat zou de assistente doen.

Dinsdag belde deze me inderdaad met de mededeling dat het vanwege grote drukte niet mogelijk was om een echo te maken na 4 weken, maar ze had kans gezien "me er tussen te proppen". Ik moet nu 9 januari dus opnieuw (dat is 5 weken na de eerste echo). Bovendien heb ik 4 dagen later een afspraak met een van de mamma- specialisten.

Ik heb een onbestemd gevoel over de gang van zaken.

Eerst krijg ik te horen dat het onschuldig is, vervolgens is er blijkbaar toch aanleiding voor nader onderzoek, moet ik "er tussen gepropt worden" omdat er anders te veel tijd tussen de 2 echo's zit en heb ik een afspraak met een mamma- chirurg.

Ik houd nadrukkelijk rekening met de mogelijkheid dat er iets goedaardigs in mijn linkerborst zit wat toch verwijderd moet worden en ga niet gelijk uit van een doemscenario.

Hebben jullie ervaring met iets soortgelijks, of hebben jullie eventueel goede raad?

Jol
Offline
Berichten: 131

Hoi Nimiek,

Heel goed van je dat je niet meteen van het ergste uitgaat. Ik zal ook voor je duimen dat de uitslag goed is.

Liefs, Jol

Offline
Berichten: 91

Het lijkt erop dat hier eigenlijk heel zorgvuldig gehandeld wordt- misschien toch een dokter die niet 100% zeker is en- gelukkig voor jou- gevolg geeft aan zijn/haar misschien heel kleine twijfel...... Als ze verder niets zeggen lijkt me de kans het grootst dat er niets aan de hand is.....maar gelukkig ga je daar zelf ook vanuit....

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Hallo Nimiek,

Ik ben het eens met de vorige schrijfsters:
artsen die bij twijfel NÓG eens willen onderzoeken handelen zeer zorgvuldig. Dat is ook de doelstelling van een mammapoli: zorgvuldig handelen , dus zonodig nieuwe echo om geen missers of foute conclusies te trekken.

Je dubbele gevoelens erover kan ik wel goed begrijpen.
Enerzijds wil je vasthouden aan wat oorspronkelijk gezegd is , anderzijds brengt zo'n onverwachte oproep toch ook weer wat verwarring.

Ik zeg altijd: Kanker heb je pas als officiëel tegen je gezegd wordt dat je Borstkanker hebt. Nu kan het immers nog alle kanten op, dus ook de goede.

Maar mocht je nog vragen hebben over de gang van zaken, wat let je om nog eens te bellen met het ziekenhuis. Niet rond blijven lopen met onbeantwoorde vragen, BELLEN.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Nimiek ik sluit me bij mijn voorgangers aan.

Het klinkt als een arts die twijfelt en dan is het goed als ze het verder onderzoeken. We hebben hier een aantal dames waar verder onderzoek noodzakelijk was. Niet iedereen kreeg dat ook helaas.
Bij sommige bleek het goedaardig bij andere helaas niet. Maar het feit dat ze het weer onderzoeken is een goed teken.
Als die arts zou denken dat het kanker is dan zou je geen 4 (of 5) weken hoeven wachten. Dus ik denk dat hij gewoon zekerheid wil.

Ik weet niet hoe oud je bent maar de kans dat het niets kwaadaardigs is, is groot. Houd je daar aan vast dan zullen we tot half januari duimen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik voel mij aan de ene kant gerustgesteld dat er nader onderzoek gaat plaatsvinden, maar aan de andere kant wordt ik er ook een beetje onrustig van.

Ik ben heel blij met jullie reacties.
Groetjes,

Annemiek

p.s. Vergeet ik nog te zeggen dat ik 55 ben

Offline
Berichten: 415

Nimiek, natuurlijk word je er onrustig van! Logisch, toch? Het is niet niks.
Hopelijk is alles goed, maar inderdaad, de artsen zijn tenminste zorgvuldig, en dat is toch goed. Heel veel sterkte gewenst. :D

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Vandaag opnieuw geweest voor een echo. De oude cyste had zich opnieuw een beetje gevuld en er heeft zich een nieuwe gevormd op een andere plek.
Het leegzuigen kon nog wel even wachten dus ik heb een nieuwe afspraak voor een echo en een consult bij de chirurg begin maart.
Lieve groet van Annemiek

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

In de afgelopen maanden ben ik inmiddels 3 keer voor een echo geweest want er kwamen cystes bij en gingen cystes weg.

Gisteren van de chirurg te horen gekregen dat ik pas in september weer hoef voor een mammografie want ze waren allemaal goedaardig. Als ik me eerder zorgen maakte mocht ik aan de bel trekken.

Bedankt dat ik mijn zorgen met jullie mocht delen.
Liefs,

Annemiek

Offline
Berichten: 1004

Goed nieuws dus................ lekker hoor [kiss]

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

Hallo allemaal,ik zal me eerst even voorstellen:ik ben Hennie 44 jaar,getrouwd en heb geen kinderen en ik woon in Oss.

Een aantal maanden geleden ontdekte ik een knobbeltje/schijfje in m,n re-borst maar ben er niet gelijk mee naar de huisarts gegaan, 2 weken geleden was er een knobbeltje bij gekomen en nu wel naar de huisarts en ben doorgestuurd naar de mammapoli hier in Oss.
Maar er was een wachtijd van 1,5 week en ben ik dus naar eindhoven gegaan waar ik de volgende dag terecht kon.
Eerst een onderzoek bij de chirurg en die bevestigde de 2 knobbels van 1,5 cm groot,daarna 4 mammo foto,s en de verpleegkundige ging de foto,s aan de radioloog laten zien,de radioloog kwam daarna een echo en een punctie doen omdat hij de randen er erg rafelig uit vond zien,dus zogezegd zo gedaan,daarna weer naar de chirurg en die bekeek de foto,s en de echo en hij zei tegen mij ± Ik had liever gezien dat de randen glad waren, nou toen naar huis en 2 dagen wachten op de uitslag en die was goed er waren geen kwaadaardige cellen gevonden in de punctie en het was een cyste .
En ik hoefde niet meer terug te komen,en er is verder ook niets geadviseerd.

Dan komt nu het probleem althans voor mij
Ik had 2 knobbels en er is uit 1 knobbel een punctie gedaan en niet uit die 2e
Maar nu een week verder zitten er inmiddels 3
Ik vertouw het toch niet want na veel lezen op forums ben ik er inmiddels achter dat ook cystes wel degelijk kwaadaardig kunnen worden of dat er een tumor in of achter zit.
Ik heb mijn huisarts gebeld en gezegd dat ik alles er uit wil hebben en ik heb een verwijsbrief voor de chirurg gekregen in het ziekenhuis hier in Oss,dus niet het ziekenhuis waar de punctie is genomen.
Daar moet ik as woensdag naar toe.
Mag ik eisen dat ze alles eruit halen en alles naar de pathaloog brengen voor verder onderzoek,want ik heb geen rust voor dat alles eruit is en ik zeker weet dat ik geen borstkanker heb,want het zit me gewoon niet lekker.
Hadden ze in eindhoven dan niet van alle 2 de knobbels een punctie moeten nemen
Mochten ze me zomaar naar huis sturen zonder die 2 e knobbel te onderzoeken en zonder verdere adviezen
Is er hier iemand waarbij het ook zo is gegaan.
Wat zal ik doen
Weet er iemand raad voor mij
Ik wil jullie alvast bedanken voor het lezen en iedereen heel veel sterkte en kracht toe wensen

lieve groetjes van Hennie

Offline
Berichten: 2045

Hallo Hennie/Albertinah,

Als eerste wil ik je wijzen op het feit dat de reacties die je hier krijgt van vrouwen zijn bij wie het helaas wel foute boel bleek te zijn.
Dat maakt dus dat je mogelijk niet/weinig geruststellende antwoorden zult krijgen als je vraagt naar ervaringen.

Vergeet vooral niet dat er ook veel (het overgrote deel!) vrouwen in jouw situatie wel goed nieuws kregen en dus gelukkig voor hen niet hier zullen schrijven.

Verstandig van je om je eigen gevoel te volgen.
Als je behoefte hebt aan zekerheid, vraag die vooral!
Uiteraard kan je vragen om alle plekjes weg te halen en om hier een pathalogische uitslag van te krijgen.
Houd er wel rekening mee dat dit een ingreep is en dus ook littekens en litteken weefsel in je borst met zich meebrengt.

het is trouwens niet mogelijk dat een cyste kwaadaardig wordt.
Een cyste is een holte gevult met vocht en ECHT niet gevaarlijk.
Ja, heel zelden kan een cyste voor een kwaadaardige plek zitten die daardoor gemist wordt op een foto.
Op een echo is een cyste trouwens goed te beoordelen.

Succes woensdag.
Houd je ons op de hoogte van hoe het afloopt.
Laten we hopen dat je ons straks kan vertellen dat het allemaal goed nieuws bleek te zijn.

Offline
Berichten: 4239

Albertinah, vaak kunnen ze cystes ook leegmaken als je er last van hebt.

Ik kreeg trouwens gelijk tijdens de echo te horen dat 'het' geen cyste was, maar een vaste massa. Dat verschil zien ze inderdaad met de echo.

Kan de 3e knobbel trouwens niet een gevolg zijn van de punctie?

Offline
Berichten: 434

Bergamot schreef:
Kan de 3e knobbel trouwens niet een gevolg zijn van de punctie?

Dat was ook mijn eerste reactie?!
Maar als het je vertrouwen geeft, zou ik het wel aankaarten, en als ze het niet willen weghalen, dan moet je ze dat laten onderbouwen denk ik. Als je duidelijke uitleg krijgt, kun je ook je rust terugvinden?

Als het goed weefsel is, heeft het natuurlijk geen zin om het te laten weghalen. Het is en blijft dan een vervelende operatie / ingreep. Artsen als radiologen en chirurgen hebben veel ervaring gelukkig, en wat je hier leest, zijn, hoe wrang ook, de uitzonderingen die de regel bevestigen. Zet die allemaal bij elkaar en het lijkt of het veel voorkomt. Dat is echter (gelukkig) niet zo.
Maar, als eerder gezegd, ik zou zéker vragen om een goede onderbouwing die jou het vertrouwen van de goede uitslag geeft. Blijf je daarna twijfelen, tja, dán zou je alsnog kunnen vragen om verwijdering.

O ja, die tweede knobbel; als die hetzelfde weefsel had als de 1e (wat ze dus op de echo konden zien) dan lijkt het mij niet nodig daar ook nog een punctie van te laten maken? Knobbels komen veel voor, en gelukkig zijn de meeste gewoon goedaardig weefsel!

Hoe dan ook, succes woensdag!

Offline
Berichten: 110

Veel succes voor woensdag! Het wachten is altijd het ergste, onzekerheid is killing.
Mijn ervaring is dat als de artsen zich zorgen maken, er meestal andere artsen bij worden gehaald en verder onderzoek wordt gedaan. In eerste instantie was de arts bij jou niet gerust, vertelde je. Maar later wel, na de punctie. Probeer maar om je daar aan vast te houden; als hij nog ongerust was, had hij je vast niet weggestuurd met de mededeling dat het een cyste was.
Ik snap wel dat je bezorgd bent omdat er nog andere knobbels zijn die niet onderzocht zijn met een punctie. Spreek je zorgen uit!
Sterkte
Rosa

Offline
Berichten: 1768

Hoe is het gegaan vandaag, Albertinah?

Offline
Berichten: 309

Albertinah, ik zit ook al te kijken hoe het is gegaan met jou

Offline
Berichten: 227

Abertinah, ik ben ook benieuwd!!!!

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hallo allemaal

sorry dat ik nog niets van me heb laten horen maar dat komt door dat m,n vader onverwachts naar het ziekenhuis moest met hartproblemen,maar het gaat nu gelukkig weer goed met hem.
Ik heb de afspraak verzet naar as maandag,dus ik hoop dat ik dan gerustgesteld ga worden.
Ik laat jullie zeker weten hoe het afgelopen is,ik ben heel benieuwd.
groetjes Hennie

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Ik ga voor je duimen.

Liefs, Petra

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hallo allemaal
ik ben vandaag bij de chirurg geweest en hij begreep mijn zorgen heel goed,en hij gaat ze eruit halen
Ik word binnen 2 weken geholpen en dan daarna wachten op de uitslag.
Liever een litteken als de boel laten zitten en je altijd afvragen of er toch geen kwade cellen in de randen zitten ,want dan heb je spijt dat je ze er niet uit hebt laten halen als later blijkt dat je toch bk hebt.
Ik heb genoeg verhalen gelezen dat de artsen zeiden oh het zijn maar cystes en dat het naderhand toch foute boel was.
Ik ben ik iedergevan heel blij dat ze eruit gehaald worden.
Nog bedankt voor jullie reacties
groetjes Hennie

Offline
Berichten: 4287

Goed gedaan Albertah, laat je ons de uitslag nog weten ?

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hallo,ik laat jullie zeker de uitslag weten als het allemaal achter de rug is
lieve groetjes Hennie

mop
afbeelding van mop
Berichten: 223

wat fijn voor je, is altijd prettig als de dokter je angst erkent en er wat mee doet.

veel succes bij de operatie.

afbeelding van Voartse
Offline
Berichten: 59

Hoi,

Het verhaa klinkt mij ook bekend in de oren en ik zit hier nu te bedenken wat kan en wil ik zelf.Zoals jullie wel weten loop ik vanaf 2004 al te martelen met knobbeltjes.De ene is soms groter dan de andere.
In 2006 heb ik een fibroadenoom van 5cm operatief laten verwijderen omdat deze bleef groeien.
Omdat er ook bk bij mij in de familie zit bleef ik op jaarlijkse controle.
Nu heb ik sinds 3 maanden weer een knobbel in diezelfde borst,agelopen vrijdag naar mijn chirurg geweest en die heeft voor mij gelijk een afspraak kunnen regelen morgen bij het ziekenhuis voor mammo,echo en dan punctie of biopt (lag aan de plek die te zien zal zijn)
En dit keer vroeg mijn chirurg (ze dacht dat het wel goedaardig zou zijn zo te voelen) of ik het weg wou laten halen,omdat ik nu de 30 gepasseerd ben en de knobbel groter dan 1cm was..
Afijn heb nagedacht en overal eens een beetje rondgekeken en er zijn zulke tegenstrijdige berichten.Een goedaardig knobbeltje kan niet kwaadaardig worden dus waardoor deze eruit laten halen i.v.m. littekenweefsel..
Pfff ik weet het echt even niet meer...sorrie als dit stukje in verkeerde gedeelte staat... :roll: :oops:

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hoi

Nou ik ben afgelopen woensdag geopereerd en er zijn 3 knobbels(zaten dicht op elkaar) verwijderd onder algehele narcose.
Ik ben heel erg blij dat ze eruit zijn ,en in de brief van de chirurg aan de huisarts staat dat het benigne ogende tumoren waren
En volgens mij betekent benigne goedaardig,maar ik ben pas helemaal zeker als ik de uitslag krijg.
Ik zelf wil niet blijven rondlopen met knobbels die niet in je lichaam thuis horen,en heb er ook geen spijt van dat ik ze er uit heb laten halen.
A.s vrijdag moet ik weer naar de chirurg om de hechtingen te laten verwijderen en dan krijg ik ook gelijk de uitslag of het idd goedaardige knobbels zijn of niet.
Ik zal het jullie laten weten zogauw ik het weet
groetjes Hennie

Offline
Berichten: 4287

Dat klinkt inderdaad erg goed. Fijn.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

albertinah schreef:
En volgens mij betekent benigne goedaardig,maar ik ben pas helemaal zeker als ik de uitslag krijg.

benigne betekent idd goedaardig
maligne is kwaadaardig

klinkt hartstikke goed dus... fijn! Maar kan me voorstellen dat je je pas echt gerust voelt als je je arts heb t gesproken!

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

was ik weer.... vergeten in te loggen ...

Offline
Berichten: 2277

Voartse schreef:
En dit keer vroeg mijn chirurg (ze dacht dat het wel goedaardig zou zijn zo te voelen) of ik het weg wou laten halen,omdat ik nu de 30 gepasseerd ben en de knobbel groter dan 1cm was..

Voartse, overleg dit met je chirurg en vraag wat haar advies is. Zij kent je dossier al langere tijd.
Sterkte morgen met de onderzoeken en houd je ons op de hoogte?

afbeelding van Voartse
Offline
Berichten: 59

Zo eerst de mammo en dan de echo daarna mag ik naar de chirurg toe en krijg ik een punctie of biopt das even afwachten.Ik neem aan dat ik haar dan ook wel kan vragen wat zij het beste vind.Kan me namelijk herinneren dat ze ooit zei hoe vaker een operatie hoe meer littekenweefsel ik krijg waardoor ooit een "goede"diagnose moeilijker te stellen is..maar goed ik houd jullie op de hoogte ;)

Dank je wel [kiss] [kiss]

afbeelding van Voartse
Offline
Berichten: 59

Vanmiddag dus een mammo en echo gehad (mijn laatste mammo was van januari) en daarop was niks anders dan anders te zien.Op de echo waren vele cystes te zien alleen op de plek die palpabel was konden ze niet terug vinden op de echo.
Maar de chirurg heeft toch besloten om een biopt te nemen en geen punctie dus die heb iknu achter de rug en volgende week maandag krijgen we de uitslag....
Dus das nog even heel spannend.. :roll:

Offline
Berichten: 2277

Voartse, je bent weer grondig onderzocht vanmiddag.
Nu een weekje wachten op de uitslag...mijn duimen draaien!

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hallo allemaal

ikheb de uitslag gehad en het was lipoom weefsel,en het was goedaardig,ik ben heel blij met de uitslag en dat ik het toch weg heb laten halen.
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de reacties en jullie medeleven.
Ik wens jullie veel succes en gezondheid en liefde voor de toekomst
liefs Hennie

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

Heerlijk! En nou gauw wegwezen hier, :wink: [bigsmile] [bigsmile] en denk erom niet meer terugkomen [jamaar]
:wink:
Wat fijn voor je Hennie!

Offline
Berichten: 2277

Albertinah, ik ga je uitzwaaien [wink]
Jij ook het allerbeste voor de toekomst!

Offline
Berichten: 4287

Gefeliciteerd !

Offline
Berichten: 2277

Tika schreef:
Mijn jongste zus heeft vorig jaar december een bobbetje in haar borst ontdekt. Niets aan de hand het is een cyste aldus de ha. De paniek was groot, immers begin van dat jaar kwam mijn bkverhaal. Destijds heeft zij wel een mammo en echo gekregen en het was idd een cyste Nu dus elk jaar controle. Afgelopen week controle en het was goed. Niets veranderd in vergelijking met vorig jaar. Poe ik vind het wel moeilijk hoor. Mijn zus was uiteraard ook onrustig en achteraf hartstikke gespannen zij is nog hartstikke jong. Ik zou wel willen dat zij de cyste liet verwijderen.....maar ja daar heb ik dus nada over te zeggen.

Mijn zus had ook last van vele cystes. Tijdens de echo werden ze meteen weggeprikt, en dan was ze weer gerustgesteld.
Het aanprikken van de cystes stelt, volgens mijn zussie, echt niets voor.

Offline
Berichten: 1161

Ollie schreef:
De vrouw van een van onze werknemers had vanochtend een mammografie i.v.m. wat volgens de huisarts een cyste zou zijn. Ik heb haar gebeld en ze vertelde dat er wel een cyste zat maar dat daar niets aan gedaan kon worden omdat de cyste nog te klein is, ze heeft wel veel pijn aan haar borst. Mijn vraag is eigenlijk of dat kan dat een cyste te klein is om leeg te zuigen.
Offline
Berichten: 364

sbous schreef:
Ollie schreef:
Mijn vraag is eigenlijk of dat kan dat een cyste te klein is om leeg te zuigen.

Ja, dat kan. Ik had veel last van cystes in mijn (geamputeerde) borst. Als ze te klein zijn, heeft het geen zin om ze aan te prikken. Vaak genoeg verdween het vocht vanzelf.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

hallo ik ben vreselijk bang....... Sinds september afgelopen jaar heb ik steeds last van ontsteking aan mijn rechterborst.
Januari toch maar naar de chirurg om de boel te bekijken. Hij denkt aan een geinfecteerde cyste pfffff gelukkig dacht ik dat viel reuze mee. We gaan hem weghalen en er word een afspraak gemaakt voor een dagopname. Na 2 weken de uitslag.
Dat valt even tegen. Hij vraagt hoe het gaat en ik zeg het viel wel tegen maar dat het nu goed gaat. Hij kijk vreemd wat gaat hij zeggen???? Ik vind het wel vervelend zegt hij maar er zijn cellen gevonden die we niet kunnen analyseren dus we gaan opnieuw operen. Dat is schrikken maar er komt geen woord meer over mijn lippen. Nu moet ik nog 4 weken wachten voor ik geholpen word en heb het idee dat ik langzaam gek word.

Offline
Berichten: 4287

Pardon? Wat voor cellen dan? En denken ze aan kanker. en als ze niet aan kanker denken, waar denken ze dan wel aan? En als ze wel aan kanker denken, wat voor cellen hebben ze dan precies gevonden? En wordt het een borstparende operatie of kunnen ze ter plekke nog voor amputatie moeten kiezen?
Ik hoop dat je voor het zover is nog antwoord op deze vragen krijgt.
En pas over 4 weken weer opereren?
Ik zou als ik jou was een nieuwe afspraak maken en op al deze vragen antwoord proberen te krijgen. En dan zou ik wel iemand meenemen!
Heel veel succes en heb je nog vragen? Stel ze dan gerust en we vinden het ook fijn als je ons op de hoogte houdt.

Offline
Berichten: 616

Dat is wel heel onduidelijk zeg... Even bellen zoals ellenk als zegt. Toch wat verduidelijking gaan vragen!!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo
Wat voor cellen er gevonden zijn heeft hij niet gezegt. Wel zegt hij dat het een beginende borstkanker kan zijn maar verder kan hij er weinig over zeggen. De volgende operatie gaan ze dieper de borst in om weefsel er uit te halen.
Ik ben 25 januari geholpen en mag niet binnen de maand geholpen worden.Op de opname papieren stond nieuwe operatie over 4 tot 6 weken. Maar ik voel me echt vreselijk hier was ik niet echt op voorbereid (wie wel) de dagen zijn niet om te krijgen. Maar ik moet natuurlijk verder en proberen positief te blijven, er zijn dagen dat ik het niet zie zitten weer andere dagen denk ik STEL je niet aan ik weet nog niets maar de woorden dat het borstkanker kan zijn zitten in mijn hoofd. Wel fijn dat ik hier mijn verhaal op kan zetten. en dat er zo vlug reactie op staat dank jullie wel.
Mijn naam is Alice ik ben 42 jaar .

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo ik zal me eerst even voorstellen ik ben Alice 42 jaar.
Er is niet verteld wat voor cellen , hij zei we hebben cellen gevonden die niet te analyseren zijn.
Dat kan komen door de ontsteking die er zat ( het was een enorme ontstoken zooi ) of een beginende borstkanker.
Maar hij kan er verder ook niets over zeggen. Ik ben 25 jan geholpen en het is niet verstandig binnen een maand opnieuw te opereren. Op de opname formulieren stond over 4 tot 6 weken. Wel fijn dat er zo vlug reactie kwam . Ik hoop dat het snel 16 maart is dit is erg vermoeiend en de dagen willen echt niet om.
Ik hoop dat het nu goed gaat want mijn andere bericht is er weer af na een paar minuten.

Offline
Berichten: 4287

allebei je berichten staan er hoor dus zo is het wat duidelijker. waarom mag je niet binnen een maand opnieuw geholpen worden? weet je dat?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi

Ja het is beter dat de borst eerst goed geneest hij is erg blauw en voelt nog erg pijnlijk aan.
Sinds van de week begint het pas echt een beetje op te knappen maar voel nog regelmatig erge steken door de borst.
Het is net of er een mes ingestoken word. En 16 maart heeft hij dan pas plaats. Ik heb verleden week nog gebeld naar de opname of het niet eerder kon maar dat gaat echt niet. Aangezien het wel een fijne rustige chirurg heb vind ik het ook wel weer een nadeel om naar een ander te gaan. Hij heeft de vorige operatie ook gedaan en lijkt het me beter bij hem te blijven.

groetjes

Offline
Berichten: 4287

En misschien hopen ze dat tegen die tijd de ontsteking minder is. Heb je ook antibiotica tegen de ontsteking gekregen?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Nee na 3 antibiotica kuren heb ik nu niets meer. De chirurg heeft wel gezegt dat de hele ontsteking met cyste weg is gehaalt. Ik hou mijn borst nu wel goed in de gaten. Als ik half denk dat hij weer gaat ontsteken ga ik direct naar de huisarts toe. Nog even geduld ik tel de dagen af. En ik hoop dat mijn borst er nog een beetje fatsoenlijk uitziet na de operatie.Dat lijkt me wel eng. En dan nog 2 weken wachten op de uitslag dat is natuurlijk het belangerijkste.Ik hou je op de hoogte.

fijn weekend groetjes

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo
Hier ben ik weer..... Ik wil even van mijn af schrijven als dat mag. Ik neem mijn petje af voor een ieder van jullie.
Ik weet van niets en ik word knettergek. Een paar hele beroerde dagen achter de rug. Heel veel gehuild veel gepraat met mijn partner die mij gelukkig begrijpt. Ik denk echt bij mijn eigen om maar niet verder te gaan met behandeling 16 maart.
Ik word knettergek geloof ik, mijn borst knapt goed op en zie er zo tegen op om te gaan dat ik de handdoek in de ring gooi. Mijn partner laaiend , hij heeft bij het gesprek gezeten en is er van overtuigt dat het moet. Ik zie het niet meer zitten en voel mij in 4 weken tijd 15 jaar ouder(en zie er ook zo uit) Hoe zijn jullie allemaal zo sterk geworden???????
Het beroerde van mij is dat ik heel slecht met iemand kan praten.

groetjes Alice

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Lieve Alice

Natuurlijk is het beangstigend wat er nu allemaal gebeurd en geloof me, ook wij hebben allemaal heel hard weg willen rennen om vervolgens net te doen of er niets aan de hand was.
Maar in onzekerheid leven is nog veel erger. Gooi die handoek ipv in de ring om je schouder heen en ga sparren met de boksbal in het emohoekje hier! Lekker de stress van je afmeppen. Dan beloven wij dat we die 16de maart met je in de wachtkamer gaan zitten (virtueel dan he anders zou het wel heel druk worden :wink: ) Sterkte meis!

Pagina's