Lymfeklier opgezet in borst

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Claudia101
Offline
Berichten: 2
Lymfeklier opgezet in borst

Hallo allemaal,

Graag wil ik met jullie mijn verhaal delen en advies vragen.

op 19-12 ontdekte ik een knobbeltje in bovenin mijn borst. Ik ben van het type struisvogel, dus wachtte nog even met een afspraak maken. 
Op aandringen van mijn man toch een afspraak gemaakt bij de huisarts op 31-12. Mijn huisarts vond het allemaal niet zo verontrustend en zei zelfs dat hij het nog nooit fout gehad had. Als hij zei dat het niks was had hij het altijd goed. Maar voor mijn gemoedsrust mocht een mammografie laten maken. Er komt in mijn familie namelijk ook Borstkanker voor. Ik zou ergens de week erop wel aan de beurt zijn. 
Uiteraard voelde ik me totaal niet serieus genomen door mijn huisarts.

Bij thuiskomst heb ik contact gehad met het ziekenhuis om te vragen of ze verwijzing hadden gekregen en of er al een afspraak gepland stond. Ik wilde niet wachten op de brief. 
Ze vertelde dat ze anderhalf uur laten nog een plekje over had. Super!! Dat scheelde me een hoop gepieker.

Bij binnenkomst om de mammografie te laten maken vertelde de verpleegkundige me dat ze een verwijzing had voor jaarlijkse controle. Ik keek haar vol verbazing aan. Nee, ik heb een knobbeltje gevoeld en liet hem aan haar voelen. Ze vond het bijzonder dat de huisarts mij op deze manier had doorgestuurd. Ze wilde nog even overleggen met de radioloog om toch een echo te maken. Dit vond de radioloog geen probleem.

Ze vond een opgezette lymfeklier bovenin mijn borst. Ook heeft ze gekeken naar de lymfeklier in mijn oksel maar die ziet er schoon uit. Ze vertelde dat de lymfeklier opzet op het moment dat er een virus of infectie in je lichaam zit. Echter heb ik nergens last van. Geen wondjes in die buurt, niks.

Ik ben bijna 2 weken verder na de echo en het voelt alsof de lymfeklier groter wordt. Omdat ik niet gelijk weer naar de huisarts wil rennen ben ik benieuwd of er dames zijn die ook eens te maken hebben gehad met een vergrote lymfeklier in de borst. En uiteraard het verloop hiervan.

Overigens heb ik inmiddels een andere huisarts. Naar deze man ga ik nóóit weer!

 

Offline
Berichten: 518

Hoi Claudia, 

Ik vind het ook een bijzonder verhaal, en kan me toch voorstellen dat het je niet helemaal lekker zit. Uiteraard kan het van een infectie elders in je lijf zijn. Maar wel vreemd dat jij dat niet kan plaatsen. Vonden ze het niet nodig om een biopt te nemen? 

Als je op dit forum vraagt naar ervaringen, dan krijg je vrijwel uitsluitend de verontrustende verhalen. Dus laat je daar niet overdreven ongerust door maken. Een vergrote lymfeklier in de borst en daarbuiten kan een teken zijn van borstkanker, maar meestal zijn er dan ook andere alarmsignalen (knobbel etc.) Als je het idee hebt dat die klier steeds groter wordt, ga zeker terug. Liever een keertje teveel dan te weinig. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 4287

Wat een raar verhaal. Hou het een paar weken in de gaten en als de knobbel niet kleiner wordt, of zelfs groeit zou ik toch op een biopt staan. Dan nemen ze wat weefsel weg met een naald en onderzoeken ze dat. Ik hoop dat het niet nodig is!

afbeelding van Claudia101
Offline
Berichten: 2

Dank jullie wel voor de antwoorden.

ik heb vandaag de assistente van mijn nieuwe huisarts gebeld en ook het verhaal uitgelegd. Ze vond het ook een rare gang van zaken en vind, gezien het feit dat er niks veranderd is in de afgelopen 2 weken, er opnieuw naar gekeken moet worden. Ze vind dat je met lymfeklieren niet te lang moet aankijken. Wat fijn! Ze neemt me serieus. Woensdagochtend heb ik een afspraak bij de huisarts. Ik ben benieuwd.

Offline
Berichten: 298

Fijn dat deze huisarts je wel serieus neemt. Als er borstkanker in de familie zit dan zijn er richtlijnen voor onderzoek. Op de website van de BVN kan je daar informatie over vinden. Anders ook iets om te bespreken met je nieuwe huisarts. 

Offline
Berichten: 4287

Goed gedaan. Succes komende woensdag bij je huisarts.