Maandelijkse pijn na punctie

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Snuzzle
Offline
Berichten: 3
Maandelijkse pijn na punctie

Heb een raar vraagje.  Eind augustus werd er bij jaarlijkse check-up een niet-palpabele afwijking gevonden in mijn borst.  Afwijking was 5 mm bij 6 mm en zat onder de tepel.  Aangezien mijn moeder borstkanker heeft werd geen risico genomen en er volgden twee puncties en een MRI.  Bleek uiteindelijk om een goedaardig fibroadenoom te gaan.  Mag blijven zitten maar wordt zesmaandelijks gecontroleerd.  Sinds de punctie begin oktober heb ik echter maandelijks rond mijn ovulatie een brandende stekende pijn onder de tepel.  Na een dag verdwijnt dit dan weer.  Voor de punctie heb ik dit nooit gehad dus ik denk dat het ene wel eens verband zou kunnen houden met het andere.  Iemand hier ervaring mee?

Offline
Berichten: 518

Het kan zijn dat er toch iets geraakt is bij de punctie wat zeer blijft doen. Goed dat je regelmatig gecontroleerd wordt. Ik zou het zeker bij de volgende controle even aankaarten, want klachten zijn altijd een reden om alert te zijn. 

Offline
Berichten: 4287

Pijn is een signaal, maar niet per se van kanker. Ook bij mastopathie (knobbelige, bobbelige en onrustige borsten, maar goedaardig) komt veel pijn voor. Zeker melden de volgende keer, dan kunnen ze indien nodig er weer naar kijken.