Mammapoli doorverwijzing mri

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Tantetoos
Offline
Berichten: 2
Mammapoli doorverwijzing mri

Goedemiddag allemaal,

vorige week naar huisarts geweest omdat ik een knobbeltje voelde in mn rechter borst. 

Vanmorgen onderzoeken gehad op de mammapoli. De verpleegkundige en de arts voelden beide de knobbel en de verpleegkundige ontdekte ook een klein knobbeltje in mn oksel. 

Echter uit de mammografie en echo kwam niets geks. 

Omdat de arts t ook voelde zei ze.. ik plan je in voor mri om te zien wat het is, goed of kwaadaardig. 

Mijn moeder heeft her2neu graad 3 gehad maar verder komt het niet voor in de familie... 

ik weet dat ik de mri en uitslag daarvan af moet wachten maar is er iemand hier die dit ook zo heeft gehad?  Als t niet goed is komt t toch wel naar voren in mammografie en echo? 

Alvast bedankt.. 

Offline
Berichten: 4287

Soms is op een mammografie of echo niet goed te zien wat er aan de hand is. Dan volgt vaak een mri, zeker als er een knobbel in borst en oksel wordt gevoeld. Soms nemen ze dan ter plekke nog een echogeleide punctie van de knobbel, of dat wordt daarna nog ingepland. In beginsel geeft alleen een punctie uitsluitsel, maar als ze op de mammo en echo niet goed zien waar het precies zit, is dat misschien lastig.

Offline
Berichten: 518

Het is alleen maar goed dat ze ook met de MRI even kijken. Bij mij was dit ook nodig, vanwege dicht klierweefsel. Ik hoop voor jou op een geruststellende uitslag. 

afbeelding van Tantetoos
Offline
Berichten: 2

Morgen krijg ik de uitslag van de arts over de mri. Zelf kon ik al online mn dossier zien en las ik de bevinding vd radioloog. Daarin staat dat er een aankleurende gelobde laesie is gezien van 15 bij 16 mn en nog een klein aankleurend focus. Advies target echo. Birads 3 

als ik Google lees ik bij birads 3 dat het meestal goedaardig is. Kan het dan alsnog een fybroanemokn of melkklier zijn of moet ik toch meer denken aan een tumor? 

Morgen hoor ik t dus maar zou graag alvast jullie mening hierover horen. Alvast super bedankt 

Offline
Berichten: 4287

https://borstkanker.nl/nl/mammografie-bij-borstkanker%20

de kans dat het kwaadaardig is is minder dan 2% lees ik hier. Blijf je twijfelen dan kun je een punctie laten nemen. Die geeft bijna 100% zekerheid.