Mammografie vraagje

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Denise81
Offline
Berichten: 4
Mammografie vraagje

Ik ben net terug van een mammografie, gewoon op de rontgenafdeling. Dit omdat mijn moeder twee keer borstkanker heeft gehad en ik dus gescreend word. Laatste keer was alweer bijna twee jaar geleden..

Nu heb ik ernstige hypochondrie die normaal redelijk onder controle is met oefeningen en medicijnen maar op dit soort momenten is er geen houden aan.

Omdat ik zo ontzettend nerveus was vroeg ik aan de rontgenmevrouw of ze al iets kon zeggen en ze zei dat ze niks geks zag maar dat het nog wel door een arts beoordeeld moet worden. Is het gunstig als je niet wordt teruggeroepen voor een echo of iets dergelijks?

Offline
Berichten: 518

Hoi Denise, 

Het is alleen maar goed dat er even zorgvuldig door een arts wordt gekeken. Ik zie '81 achter je naam, als dat je geboortejaar is, dan ben je nog relatief jong. Bij jongere vrouwen is het soms minder goed te beoordelen. 

Ook als er wel nader onderzoek wordt gedaan, hoeft dit niet direct iets zorgelijks te zijn.

Hoe moeilijk ook, laat je hoofd niet met je op de loop gaan. Ik hoop op groen licht voor je. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 54

Dat lijkt me inderdaad een goed teken dat er geen extra onderzoek hoeft te worden gedaan. Dat de arts het nog moet controleren dat is gewoon de standaard procedure hoor.

Maar bekijk het eens van de andere kant. Jij staat de komende jaren extra goed onder controle omdat jouw moeder ook borstkanker heeft gehad.

Er zijn meerdere vrouwen van jouw leeftijd die niet onder controle staan en die pas laat gecontroleerd worden op basis van symptomen. Dat is dan vaak in een later stadium.

Hoe eerder men erbij is hoe beperkter de behandeling vaak kan zijn. Ook is de kans op genezing is dan vaak groter. Probeer het zo te bekijken dat helpt misschien bij jou.

Sterkte!

afbeelding van Denise81
Offline
Berichten: 4

Ik heb vandaag de huisarts gebeld en de uitslag was goed!! Geen enkele verandering tov twee jaar geleden. 

Ik wil ook mijn excuses maken voor het feit dat ik jullie hiermee lastig val, terwijl jullie daadwerkelijk borstkanker hebben of hebben gehad.

Desalniettemin ben ik wel blij dat ik hier mijn hart even kon luchten want ik was echt heel nerveus.. 

Offline
Berichten: 4282

Fijn dat je het even laat weten. Op naar zorgeloze feestdagen. En wij lezen ook heel graag goed nieuws verhalen hoor :) !