Mastopathie...?

135 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Jules
Offline
Berichten: 2
Mastopathie...?

sind ongeveer 6 maanden heb ik een zeurende pijn in mijn borst, die steeds erger is geworden. Een paar maanden geleden voelde ik in die borst ook een knobbel. Heb inmiddels al mammo en echo gehad en de conclusie is dicht klierweefsel/mastopathie.
Maar inmiddels blijft de pijn toenemen, en straalt uit naar m'n oksel. Ook heb ik vaak een kloppend gevoel en jeuk aan/onder m'n tepel. Ben voor 2de keer bij huisarts geweest die zegt dat de klachten echt bij mastopathie kunnen horen. Zou dus gerustgesteld moeten zijn maar ben dat dus niet!
Heeft iemand advies voor mij of ervaring met deze klachten?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Beste Jules,
Zekerheid krijg je op deze manier niet. De kans mag dan klein zijn, je slaat jezelf eeuwig voor je hoofd als het achteraf toch borstkanker blijkt te zijn. Dat het in je ene borst anders is dan in je andere borst, vraagt in elk geval om nader onderzoek. Het beste is om je (nogmaals?) door te laten verwijzen naar de mammapoli en aan te dringen op een MRI. Misschien kunnen er ook wel biopten (hapjes) genomen worden, die dan nader onderzocht kunnen worden. Jeuk of ontsteking kán ook wijzen op een zeldzame vorm van borstkanker.

Ik ben zelf zo'n geval van 'Niks te zien op echo en mammografie', tweemaal zelfs, maar na een jaar bleek er bij de MRI wel een tumor te zitten van 10 bij 6 bij 7 cm. Het was ook uitgezaaid naar mijn okselklieren. Er heeft een jaar gezeten tussen de eerste keer een harde streng voelen en de diagnose. Daarmee is de prognose dus ook enorm veel slechter geworden.

Ik heb hierover een brief geschreven aan de maatschap Radiologie en aan mijn toenmalige huisarts (die er overigens niks aan kon doen). Bij mijn laatste controle werd mij verteld dat ze de plaatjes van mijn borst én mijn casus op alle nascholingen in de regio gebruikt hebben, niet eenmaal, maar bij herhaling. Dat heeft me bijzonder goed gedaan. Voor mij maakt het niks meer uit, ik zit met een tamelijk slechte prognose, maar als er maar één vrouw eerder uitgevist wordt door mijn casus, dan is alles toch niet voor niks geweest.

Dit alles niet om je bang te maken, maar wel om je niet onterecht gerust te laten stellen door de huisarts. Blijven zeuren totdat je naar de mammapoli kunt (en een MRI krijgt)....... Ik hoop dat je ons binnenkort kunt vertellen dat het nu bevestigd is dat het gewoon borstweefsel is.

Offline
Berichten: 1113

Jules, ik heb geen ervaring met mastopathie..... maar er reageren vast nog ervaringsdeskundigen.

wel vond ik

goudblok schreef:
www.Mastopathie.nl schreef:
Mastopathie is een verzamelnaam voor een aantal goedaardige aandoeningen in de borsten. De twee meest voorkomende vormen van mastopathie zijn: een cyste en een bindweefselknobbel. Beide problemen worden mede veroorzaakt door de invloed van hormonen op het borstklierweefsel.
Een cyste is een met vocht gevuld blaasje, dat ontstaat doordat er vocht in de melkgangen achterblijft. De cyste voelt aan als een knobbel.
Een bindweefselknobbel ontstaat door de verharding van bind- en klierweefsel in de borst.

Ook pijn in de borsten, met of zonder knobbels, komt vrij vaak voor. Bij veel vrouwen is er een duidelijke relatie tussen de pijnklachten en de menstruatiecyclus. De pijn is het ergst vóór de menstruatie en ook eventuele knobbeltjes zijn dan het best voelbaar. Na de menstruatie nemen de klachten weer af. Tepelafscheiding en borstontstekingen komen minder vaak voor.

en nog een link
http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/goedaardige_borst/mastopathie.php

Offline
Berichten: 2236

Jules, jou klachten komen mij erg bekend voor.
De pijn straalde bij mij zelfs uit naar mijn hand en ik had ook last van tepelvloed.
Helaas hoort pijn echt bij masthopathie en er is niets tegen te doen...
Wel fijn dat je al een echo hebt gehad want daar is toch wel veel op zichtbaar!
Maar gerustgesteld worden is moeilijk...maar die pijn hoort echt bij masthopathie...helaas.
Sterkte!

afbeelding van milan
Offline
Berichten: 11

Hallo Jules,

Als je niet gerustgesteld bent door de mammo en de echo, zorg dan dat je een verwijzing naar een ziekenhuis met een mammopoli krijgt.
Mastopathie kan pijn geven. Maar ik heb kanker in mijn rechterborst en ook pijn in mijn borst en jeuk aan mijn tepel.
In de mammopoli zitten aardige deskundige mensen met wie je het allemaal door kunt praten.
Succes en doe wat voor jou belangrijk is!

Milan

Offline
Berichten: 464

Hallo Jules,

Ook mijn knobbeltje werd gegooid op mastopathie, nadat op de echo en mammo niks te zien was. Ook uit de puncties kwam niks. Naar later bleek is het op de mammo niet te zien geweest, zijn ze er op de echo niet over heen gegaan en heeft de chirurg bij de puncties er gewoon drie keer naast gezeten. Bijna vier maanden later, na diverse malen terugkeren bij de chirurg omdat ik echt veel pijn had, was het uitgezaaid tot in de lymfen in mijn hals en werd de chirurg wakker...beetje laat he? Je kunt begrijpen dat van dit soort verhalen mijn haren dus overeind gaan staan. En het gezegde dat het geen kanker is als het pijn doet is dus ook onzin. Als een tumor groeit in een borst en uitzaait, neemt ie ruimte in en kan ie dus behoorlijk pijnlijk worden.
Laat er alsjeblieft bij een second opinion opnieuw naar kijken, liefst in een kankerziekenhuis zoals het bijv. het Antoni van Leeuwenhoek

Groetjes van Kiztatou

Offline
Berichten: 2236

Ik lees het nu terug...en denk dat ik Jules gewoon heb willen geruststellen en het niet wil dat er iets aan de hand is. :oops: :oops: :oops:
Bij mij kwam er na 2 maanden ook borstkanker uit nadat op de mammografie en echo niets te zien was.
MRI gaf ook niets afwijkends aan. Bij de punctie was afwijkend weefsel te zien...
Jules...ik hoop zo dat het bij jou echt masthopathie is en blijft, hoeveel pijn je daar ook van kunt hebben.
[kiss]

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Herkenbaar hoor, Mariëlle, ik hoop ook zo dat het 'gewóón' mastopathie is.... Wij zijn echt de uitzonderingen, helaas. Helaas was de kans dat wij uitzondering werden even groot als dat het nu voor Jules is. Garanties geeft dat helemaal niet en als er maar één vrouw eerder bij is door dóór te vragen en assertief te zijn, dan ben ik tevreden. Onnodige angst is niet goed, maar onterechte geruststelling is helemaal niet goed.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Zit mastopathie door je hele borst of kan het ook op één plek zitten? Bij mij zit er een (grote) harde knobbel in mijn rechterborst aan de zijkant (buitenkant). Links zit ook een verharding, maar veel minder voelbaar dan rechts. Heb ook regelmatig jeuk aan mijn borst, maar dat zal wel weer heel iets anders zijn :D

Zal "blij" zijn als ik mijn bezoek aan de mammapoli heb gehad en met goed nieuws naar huis kan gaan. Al weet ik nu wel dat ik voor mezelf op moet komen, als ik het toch niet vertrouw.

Heel fijn dat we hier kunnen meelezen en dat de vragen beantwoord worden! Bedankt daarvoor! :D

Offline
Berichten: 2236

Nieuw hier, ik had ook een harde knobbel, werden er twee, aan de buitenlant van mijn rechterborst.
Dit waren fibro adenomen en dat zijn goedaardige knobbels.
Dit heeft dus niets met mijn borstkanker te maken maar met de masthopathie!
Masthopathie wordt vaak omschreven als een pijn die door de hele borst zit. Maar die knobbels zijn dan extra gevoelig en pijnlijk.
Laat je het weten als je naar de mammapoli bent geweest?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Bedankt voor je antwoord, Marielle. Kan nou niet zeggen dat ik pijn door de hele borst heb. Ja, vlak voor de menstruatie zijn mijn borsten wat gevoeliger, maar die plek waar de knobbel zit is altijd wat pijnlijk. Nou ja, kan niets anders dan afwachten. Ik hoop dat de arts me niet zonder een mammografie weer naar huis stuurt. Nu ik zover ben wil ik toch ook dat er echt goed naar gekeken wordt.

afbeelding van Jules
Offline
Berichten: 2

lieve dames,

erg bedankt voor jullie reacties! Ik ben erg onder de indruk van dit forum, hoe jullie elkaar steunen om toch sterk te staan tegen deze rotziekte!! Heb veel bewondering voor jullie!

Ik begrijp dat de enige manier om zekerheid te krijgen is een MRI of punctie laten doen....mijn gevoel zegt me dat ik dit dus moet doen en het gevecht met de huisarts moet aangaan.
Hopelijk zit mijn gevoel er compleet naast dit keer en is het gewoon mastopathie.....(en ben ik hier gauw weer weg)!

groetjes Jules

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Jules, dat is echt een gevecht waard en desnoods ga je naar een andere huisarts. Laat hem mij maar bellen, dan zal ik hem vertellen dat echo en mammografie niet alles laten zien en dat me dat bijna het leven heeft gekost.

Succes. Ik hoop dat je ons snel laat weten dat je weer afscheid komt nemen !!!

Offline
Berichten: 2236

Even omhoog voor Blossom.

afbeelding van Blossom25
Offline
Berichten: 18

Dank je wel Marielle. Ik herken het, ik had alleen last van 2 knobbeltjes tot 2 weken terug (toen kwam er nog een knobbeltje bij, vlakbij de grootste, maar die is niet erg). Ik heb eigenlijk nooit last van mijn borsten gehad, ja soms gevoelig voor de menstruatie maar dat was ook nooit iedere maand (hooguit 1x per jaar).
Vanmorgen dan te horen gekregen dat het wel Mastopathie zou kunnen zijn aangezien de klachten en dat ik het bij me borst heb, maar als ik het knobbeltje (nummer 4) voel en erop druk dan doet het zeer, maar die uitstroom naar mijn oksel en mijn arm.. word steeds erger. Mijn arm voelt soms ook koud aan en doet het pijn op mijn bot en stroomt het weer naar me hand. Ook worden mijn vingers spontaan dik, maar voor ik het weet is dat ook weer weg.
Ook de jeuk herken ik, dat heb ik zo af en toe en eerst was het me borst dat jeukte, maar nu ook mijn oksel en krijg ik kleine steekjes in mijn borst en oksel.
Ik kan er eigenlijk geen peil optrekken wat er nou aan de hand is in mijn arm en oksel. Ik baal er van dat het geen spoed is waardoor ik gewoon nog 3,5 week moet gaan zitten wachten. Ik denk dat iedereen het wilt, zekerheid en niet dat artsen zeggen dat ze vermoeden dat je iets niets ergs hebt en vinden dat het allemaal mee valt, terwijl het voor jezelf een drama is. Ik baal hier gewoon echt van.

afbeelding van Blossom25
Offline
Berichten: 18

Ik wil even laten weten dat het allemaal goed is. De radioloog die ik nu had was een ander persoon dan de vorige keer en hij legde het goed uit. Er was gewoon niets te zien op de echo en ook mijn andere borst was niets op te zien. Dit geeft tenminste een geruststelling.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Dat is goed nieuws blossom!

Offline
Berichten: 4292

Dat is heel mooi :lol:

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Dat is het zeker! Ik ben dan nog gebeld en het is allemaal goed, wel is mij aangeraden om over 3 maanden nog even te bellen voor controle. Dat ga ik dus ook wel doen.

Ik ben zeer blij, vooral ook dat ik een keer vriendelijk werd geholpen en niet als nummertje werd geholpen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi,
Ik heb al eerder een bericht geplaatst, namelijk dat ik in nov. een mammo en een echo heb laten maken vanwege een knobbeltje die ik had gevoeld.
Daar was niks op te zien, actief en symetrisch klierweefsel.
Nu ben ik afgelopen week weer naar de HA gegaan omdat ik een ander knobbeltje had gevoeld ( in dezelfde borst )..De HA bekeek de vorige uitslag en voelde toen en zei dat het goed voelde..tevens zei hij dat ik na de mammo en echo van nov. me een jaar lang geen zorgen hoefde te maken. Ik had het idee dat hij me alleen maar vervelend vond!
Echter nu voel ik die knobbel nog en een kleintje ernaast en komt er een beetje doorzichtig vocht uit mn tepel als ik erin knijp.
Op internet lees ik hierover tegenstrijdige berichten, dat het vocht te maken kan hebben met hormonale veranderingen etc..andere zeggen weer dat je hiervoor toch ook naar de HA toe moet. Nu moet ik wel deze week ongesteld worden..dus ik vroeg me af moet ik nou deze week nog even afwachten en wie heeft dit nog meer gehad?
Tevens heb ik al zeker ruim een maand een bobbeltje ( onderhuids in mn hals / 1cm ) en een klein erwtje iets eronder erbij gekregen.
Liefs

Offline
Berichten: 2236

Dat vocht uit je tepel komt vaak voor bij masthopatie.
Ik had dat ook en in het begin schrok ik me kapot! Bij masthopathie horen veel hobbels en knobbels in je borst en dit is allemaal goedaardig maar bij mij was het ook nog erg pijnlijk. Vlak voor mijn menstruatie had ik er meer last en pijn van en dat kwam dus door de hormonale verandering.
Je zou even kunnen wachten tot twee na je menstruatie en dan opnieuw voelen of je verandering voelt.

Als je erg ongerust bent zou je om een echo kunnen vragen zodat je weer gerust gesteld bent.

Offline
Berichten: 185

Kun je niet naar de mammapoli bellen? Die onrust moet je niet mee blijven lopen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi
Ik heb geen idee waar een mammapoli zit in noord holland? En krijg je dat vergoedt of alsnog een verwijsbrief nodig?

Offline
Berichten: 185

De meeste ziekenhuizen hebben een mammapoli. Er zit er zeker ééntje in het AMC. Kijk eens op de site van het KWF. Je kunt hun ook bellen voor hulp en advies. Het is toch van de gekke dat als je huisarts niet meewerkt je dan niet verder kunt.....

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi,
Ik dacht ik stel jullie nog even op de hoogte van mijn "situatie".
Ik zit nu in mijn menstruatie en als het goed is, is dit vandaag/morgen over..Helaas heb ik nog steeds een onregelmatig gevoel in mijn li-borst, het lijkt wel wat erger te zijn, met een onregelmatige massa boven mn tepel wat me een heel raar gevoel geeft ( nou zou dit kunnen komen door mn menstruatie ) en tevens nog steeds wat vocht ( doorzichtig/wittig )uit mn tepel ( als ik er zachtjes in knijp ).
Het zou heel goed kunnen dat ik "gewoon"mastopathie" heb in deze borst..maar dan wil ik graag die diagnose horen..Ik bel iig de HA op als dit aan het eind vd week nog niet over is en dan vraag ik meteen om een verwijsbrief.

Offline
Berichten: 185

Ja geen discussie aangaan. Gewoon gelijk een verwijsbrief vragen. Het gaat om je eigen gemoedsrust. Hopelijk is alles goed en kun je het daarna achter je laten...

Offline
Berichten: 2236

Inderdaad terug naar de huisarts en naar de mammapoli want die kunnen onderzoeken of het masthopathie is.
Alhoewel dit ook niet prettig is door de `onrust`in je borst.

Sterkte!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi!
Weer even een update! As vrijdag een afspraak bij de HA..en dan ga ik om een verwijskaart vragen. Vocht uit tepel nog steeds..welliswaar niet spontaan..maar hoeft er amper in de knijpen en er volgt een drup..soms doorzichtig en soms wit..word niet veel wijzer van het internet..want daar wordt ook beweerd dat het hormonaal is..verder is het gebied onder mn sleutelbeen ook een aantal weken erg onrustig..ik voel daar bobbeltjes zitten..misschien wel vetbolletjes..of kliertjes..en het is gevoelig als ik erop druk.
Sinds 2 dagen aan dezelfde kant ( links ) pijn met hoest bij mn ribben..Nou ja dat was het wel..
Ik voel me echt een drama queen..en net dacht ik weer "ik ga vrijdag gewoon niet"...maar goed..de dingen die ik zie en voel zijn er toch echt..2 stemmetjes constant in mn hoofd..Het knobbeltje/bobbeltje/bultje in mn nek heb ik ook nog..maar die zit er echt al 2 maanden..miss toch ook even ter sprake brengen.
Gatver...heb hier echt geen zin in! Ben ik mezelf nou gek aan het maken..bleh. Ik snap niet waarom ik het gewoon niet uit mn hoofd kan zetten..jaaaaaa...duh..omdat de klachten er nog steeds zijn...Nou ga gewoon weg stomme klachten! Slaat nergens op!

Gister vroeg ik aan mn vriend of hij verschil zag in beide tepels..hij vroeg een aantal keer "hoezo?" ..ik zei "gewoon"...hij weet namelijk natuurlijk wat er af en toe in mn hoofd speelt..maar hij zei dat het er op zich gelijk uit zag..terwijl ik echt zie dat mn linkertepel is naar beneden is gaan hangen...en ik weet zeker dat dat niet zo was!!!!..Aangezien ik weet dat je daar op moet letten..Maar tjee..verbeeld ik me het dan..of is er sowieso een klein verschil altijd..

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi!
Kom net van de HA vandaan, hij heeft het bobbeltje onder mijn sleutelbeen gevoeld maar kon het niet verklaren. Tevens zei hij dat daar geen klieren zitten..ik dacht namelijk wel ( nog steeds )
Tevens een verwijskaart gehad voor de mammo/echo voor 19 april.

Offline
Berichten: 2236

Eindelijk een verwijskaart! Nog een paar spannende weken en dan hoop ik dat we je hier kunnen uitzwaaien!

Cat
Offline
Berichten: 665

Gelukkig wordt er verder naar gekeken en heb je een verwijzing, ga voor je duimen dat we je hier binnenkort uit kunnen zwaaien omdat het niets is.

Offline
Berichten: 185

Hoop zo voor je dat het allemaal goed is. Hoop ook dat jezelf rust kunt krijgen als de uitslagen goed zijn. Goed dat je doorgezet hebt hoor. Leven in onzekerheid houd je niet lang vol hoor!

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Ylaisa schreef:
Hoi
Ik heb geen idee waar een mammapoli zit in noord holland? En krijg je dat vergoedt of alsnog een verwijsbrief nodig?

Ylaisa, zo'n beetje elk ziekenhuis boven Amsterdam (MCA, Westfries, Gemini, Rode Kruis, Zaans, Waterland) heeft ook een mamma-poli. Woon je bij een van deze ziekenhuizen in de buurt?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ja bij t MCA oa en Westfries maar ik ga al naar t MCA toe, dus dan is t toch goed?

Thx voor de berichten allemaal!
Ik verwacht ook dat t allemaal goed is alleen wil ik dan wel weten wat t dan allemaal wel is, knobbel van november is er trouwens nog wel die konden ze op mammo en echo niet zien, ik hoop dat de tijd snel gaat!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Morgen kan ik terecht bij de mamma-poli en ik dacht in eerste instantie dat ik het allemaal niet zo spannend vond en had een positief gevoel. Nu is dit echter veranderd naar een negatief gevoel en moet ik nodig mijn verhaal kwijt...

Om even een beter beeld te schetsen; al enkele maanden heb ik rood/bruine tepelafscheiding. Toen ik de dag nadat ik erachter kwam de huisarts belde voor een afspraak, vertelde de assistente me na overleg met de huisarts dat ik mijn menstruatie (welke zojuist begonnen) af moest wachten.
Mijn gedachte hierbij was dat als zich niet zo druk maakten, ik dat ook niet hoefde te doen. Ik voelde immers ook geen knobbels/bobbels die niet thuis horen in mijn borst.
Nu ben ik nog maar 24 en heb vrij veel klierweefsel dus vind ik alles nogal hobbelig aanvoelen, wat overigens ook normaal is.

Nu vier maanden verder, werd het gevoel om ernaar te laten kijken toch sterker en maakte ik een afspraak bij de huisarts. Zij voerde onder duidelijke uitleg het borstonderzoek uit en vertelde mij dat ze in de betreffende borst wel een onrustig plek vond.
Ik schrok enigszins en ben volledig vergeten te vragen/onthouden waar dat dan zit. Nu kan ik het zelf niet meer vinden, ja 1 plek, maar die lijkt mij toch ook een klier te zijn. Maargoed de huisarts zal wel van wanten weten.

Ze begon lymfeklieren na te lopen en zei alleen maar "oke". Opnieuw ben ik helemaal vergeten te vragen wat die oke inhoudt...

Vervolgens vertelde ze me dat ze me toch naar mamma-poli wil sturen voor de nodige onderzoeken. Zo denkt zij dat er in ieder geval een mammografie, echo en een bioptie gedaan zal worden. Nadat zij alles had uitgelegd vroeg ze mij of de informatie wel aankwam omdat ik zo rustig eronder bleef. Nu denk ik dat dit komt omdat ik zelf verpleegkundige ben en bekend ben met de onderzoeken.

Al die tijd had ik een positief gevoel bij en nu hebben we (mijn vriend en ik) de afgelopen 4 dagen op een heerlijke manier in Parijs doorgebracht. Bij terugkomst is mijn buikgevoel echter veranderd.
Ik kan nog niet helemaal ontdekken of het nu komt doordat ik het stiekem toch eng vind of dat het negatieve gevoel nodig is of gelijk kan hebben.

Kortom ik weet niet meer wat nu ik me hierbij moet voelen en welk buikgevoel gelijk heeft. Ik bedacht me dat juist de mensen op dit forum hier herkenbaarheid in zullen vinden en vandaar dat ik dit bericht hier post.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en ga me weldra verdiepen in jullie verhalen!

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Iwi,
Ik vertrouwde ook altijd erg op mijn 'buikgevoel', maar heb helaas geleerd dat dit niet altijd iets zegt. Je zult gewoon de onderzoeken en uitslagen moeten afwachten, probeer in tussentijd wat afleiding te zoeken. En lees niet teveel akelige verhalen. Hier zitten vooral mensen bij wie het fout bleek te zijn. Bijna al mijn vriendinnen zijn wel eens naar het ziekenhuis geweest met een verdacht knobbeltje en bij hen was het niks. Ik hoop dat het bij jou ook niks blijkt te zijn.
Sterkte!

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Je buikgeval is angst en heeft totaal geen voorspellende waarde....

Spannend is het wel. Als iedereen ervan overtuigd was, dat het zeker niets is, dan hoefde je daar niet heen te gaan. Nu is het zaak om te onderzoeken. Het liefst zwaaien we je dan weer uit, maar mocht het onverhoopt toch niet goed zijn, dan vangen we je op en sleuren we je er doorheen !!! Echt waar !!!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

bedankt voor de vriendelijke reacties! We blijven inderdaad hopen dat ik hier niet lang hoef te posten... Ik hou jullie op de hoogte!!

Offline
Berichten: 350

Ik zal ook voor je duimen dat het met een sisser afloopt... Goed dat het nu bekeken word en dan hoop ik dat je het hierna kunt afsluiten! Liefs Essie

Offline
Berichten: 1089

Heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal goed is
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 38

Veel sterkte!

Offline
Berichten: 82

good luck!

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Veel geluk vandaag! Hier wordt aan je gedacht.

Offline
Berichten: 41

Veel sterkte vandaag, hoop zo dat je goed nieuws komt brengen. En wat Dees al zei, dat buikgevoel....ik geloof er helemaal niet meer in, ook niet in de positieve variant! Ben bang dat de "intuitie" toch veelal wordt veroorzaakt door angst en hoop.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Wat een ontzettend lieve reacties allemaal!!

Zojuist thuisgekomen en de uitslag: een aantal kleine cysten (en mastopathie) waar in principe niets mee hoeft omdat ze variëren van doorsnee van 5 mm en kleiner!

Wel wordt er nog vocht onder de microscoop beter bekeken om meer zekerheid te verkrijgen. Mammografie hebben ze gelukkig niet voor gekozen omdat ik redelijk volle borsten heb met voornamelijk klierweefsel en ze dan letterlijk door de bomen het bos niet meer zien... Geen pannekoekjes voor mij :D

Dus enkel een echo en het microscopisch onderzoek, maar ik ga er stiekem gewoon vanuit dat die uitslag ook gewoon goed is.

Wel werd me op het hart gedrukt om niet te makkelijk te gaan denken, mochten dingen anders gaan aanvoelen moet ik absoluut terug komen! Dat zijn nog eens artsen waar je iets aan hebt!

Wat betreft de mastopathie en pijn; ik dacht dat borsten bij iedereen zo makkelijk pijnlijk waren had en dat niemand op zijn buik kon slapen/fietsen op een hobbelige weg met wat gekke bekken hihi! Maargoed het is (nog) niet ondraaglijk!

Heel erg bedankt voor de warme en lieve reacties maar ik zwaai jullie graag weer uit!

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Hoi Iwi, goed nieuws voor nu, helemaal goed..... We zwaaien je graag uit.

(en inderdaad wel blijven checken en desnoods gewoon teruggaan...... )

afbeelding van stessje
Offline
Berichten: 20

Ik zit nu vanaf april op de site en word nog steeds onderzocht. Sinds 4 /5 weken is de linkerborst groter geworden met pijn. Geen knobbel. Sinds eergisteren voelde ik aan de andere borst dat de tepel en borst branderig werd. Ik heb een punctie gehad en daaruit komt vetweefsel. De klachten blijven en de borst blijft groot. Zelfs decklueren in de oksel en de nek van links zijn soms ondraaglijk pijnlijk. Mijn vraag is of alleen een huidbiopt of mri MC kunnen uitsluiten? Er is geen ontsteking in mijn bloed en de witte bloedlichaampjes zijn goed.
Liefs stessje

Offline
Berichten: 4292

Eerlijk gezegd weet ik dat niet zeker maar als je zo'n ernstige klachten blijft houden is dat voldoende reden om aan te houden bij je artsen en te vragen om nader onderzoek want dat hoort niet zo te gaan.

afbeelding van stessje
Offline
Berichten: 20

Hoi Ellen, Ik heb alles opgezocht er staat duidelijk een MRI of huidbiopt mc kunnen uitsluiten. Dat betekend dat ik nog even door moet knokken voor de goede behandelingen. Vanochtend sliep ik pas om zes uur van de pijn, de linker borst is echt giga groot en de klachten varieren per dag. De ene dag word ik wakker met een stijve en pijnlijke schouder, de andere dag staat letterlijk de borst in de brand. Gisteren de rechter borst die opeens branderig aanvoelde bij de tepel. Ik ben inderdaad van mening dat dit niet hoort. Zo vanuit de ene op de andere dag en het neemt niet af. Ik ga dus gewoon door tot ik zeker weet dat dit het niet is. Ik lees dan vladimir zijn teksten terug en dan knok ik verder, al moet ik naar het buitenland. Bedankt ellen voor het reageren. Ik had al afscheid genomen van het forum en hoop dat ik dat ook kan waarmaken en weg kan blijven.

Offline
Berichten: 4292

Knokken dus Stessje! en niet opgeven hoor!
Hou je ons wel op de hoogte?

afbeelding van stessje
Offline
Berichten: 20

Hey Ellen, net gebeld naar het ziekenhuis dat ik niet kan begrijpen dat hun mij zo laten doorlopen.
Ik heb haar geconfronteerd met deze vorm van borstkanker en dat ik wel heel erg veel klachten heb die daar op lijken.
Zij wist mij te vertellen dat je met een punctie en op het oog kan zien of iemand MC heeft. Ik begin nu echt op te raken van alle onmacht en strijd. Op internet en uit de persoonlijke verhalen is het duidelijk dat dit niet het geval is.
Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik heb zoveel pijn, tenminste branderig gevoel. Ik weet het gewoon niet, heb ook geen woorden meer.

Pagina's